Πρόσωπα

Ντομαγκόι Βίντα, ο ορισμός του «όσο εγώ είμαι εδώ, μην φοβάστε»! (video)

Ντομαγκόι Βίντα, ο ορισμός του «όσο εγώ είμαι εδώ, μην φοβάστε»! (video)
Αριθμοί, στατιστικά και όλα εκείνα τα σπάνια στοιχεία, που κάνουν την ανανέωση του Ντομαγκόι Βίντα, μία βραχυπρόθεσμη -και συνάμα μακροπρόθεσμη- επιτυχία για την ΑΕΚ.
Γράφει ο Φάνης Τσοκανάς

Ο ρόλος του Ντομαγκόι Βίντα στην ΑΕΚ, δεν περιορίζεται στο αγωνιστικό σκέλος. Ενσαρκώνει τον ρόλο του ηγέτη στο «χορτάρι», αλλά και στα αποδυτήρια.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του, για έναν ακόμη χρόνο, η «Ένωση» δεν εξασφαλίζει, απλώς, την παρουσία ενός τρομερά αξιόπιστου κεντρικού αμυντικού και για την επόμενη σεζόν, αλλά και την παραμονή ενός ανθρώπου, ικανού να αποτελέσει το παράδειγμα για τους νεότερους. Χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση το «γιατί»;

Εδώ και δέκα χρόνια, ο Ντομαγκόι Βίντα «σήκωσε» έντεκα φορές τρόπαιο, με τέσσερις διαφορετικές ομάδες. Ακόμα και στην τριετία της «ανομβρίας», από το 2018 έως το 2021, σε συλλογικό επίπεδο με την Μπεσίκτας δεν ήρθε κάτι, αλλά σε εθνικό, έφτασε με την Κροατία έως τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και το 2018, δεν είχε ρόλο back up, αλλά πρωταγωνιστικό.



Όλες αυτές οι παραστάσεις, διαμορφώνουν χαρακτήρα. Ο Ντομαγκόι Βίντα ίσως γεννήθηκε «ηγέτης», αλλά κάθε ένας τίτλος, δυνάμωνε ακόμα περισσότερο το αίσθημα της αυτοπεποίθησης, του «όσο είμαι εγώ εδώ, μην φοβάστε».

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από το σπάνιο στατιστικό που τον συνοδεύει, το οποίο συνεχίζεται και στην ΑΕΚ: στα 45 ματς που έχει σκοράρει, ποτέ μα ποτέ, δεν ηττήθηκε η ομάδα του! Μία, δύο, τρεις φορές, ίσως είναι προϊόν τύχης. Στις 45, όμως, δεν γίνεται!



Εκτός από έναν σπουδαίο ποδοσφαιριστή για το ρόστερ της, η ΑΕΚ ανανέωσε και μία τεράστια προσωπικότητα για τα αποδυτήριά της. Και όχι μόνο, θα έλεγε κανείς. Γιατί τέτοιες σχέσεις εμπιστοσύνης, με ποδοσφαιριστές που έχουν σε εκτίμηση προσωπικότητες, όπως ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μόνο οφέλη φέρνουν τον σύλλογο μακροπρόθεσμα. Αποδεικνύεται και μέσω του Μπρούνο Άλβες.

Πάντως, οι συζητήσεις για ρόλους εκτός των τεσσάρων αγωνιστικών γραμμών, μάλλον θα περιμένουν. Ή τουλάχιστον, η κατάσταση του Ντομαγκόι Βίντα, αυτό δείχνει.

 
Πέρυσι, στα 33 του χρόνια, «απάντησε» στους όποιους επικριτές του, παίζοντας στα 31 από τα 36 ματς της κανονικής διάρκειας της Stoiximan Super League. Πόσα λεπτά δεν έπαιξε από τα συνολικά 2790 που είχε στη διάθεσή του; Μόλις 53!

Φέτος, όσες φορές έχει «πατήσει» χορτάρι, απλώς δεν βγαίνει! Έχει παίξει σε όλα 90λεπτο, δείχνοντας πως και τα 33, και τα 34, και τα 35 που έρχονται, είναι απλώς ένας αριθμός.

Ο Ντομαγκόι Βίντα έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά, που είναι σπάνια. Όχι μόνο δεν αγοράζονται, αλλά δύσκολα τα βρίσκει κανείς στην αγορά. Και η ανανέωσή του από την ΑΕΚ, μόνο ως βραχυπρόθεσμη -και συνάμα μακροπρόθεσμη- επιτυχία, μπορεί να λογίζεται.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0