Πρόσωπα

Σιμεόνε – Ατλέτικο «ανανεώνουν όρκους» και συμπληρώνουν 16 χρόνια γάμου!

Σιμεόνε – Ατλέτικο «ανανεώνουν όρκους» και συμπληρώνουν 16 χρόνια γάμου!

Την υπογραφή του στο νέο, με αναπροσαρμογή στις απολαβές, συμβόλαιο συνεργασίας με την Ατλέτικο Μαδρίτης έβαλε ο Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε. Κάτοικος «Wanda Metropolitano» έως το καλοκαίρι του 2027 θα παραμείνει ο Αργεντίνος αναμορφωτής των «ροχιμπλάνκος».

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, πως πριν από την πρόσληψη του Ντιέγκο Σιμεόνε, η Ατλέτικο Μαδρίτης στη διάρκεια μιας ολόκληρης δεκαετίας δεν είχε τερματίσει ποτέ μέσα στην πρώτη τριάδα! Ακούγεται απίστευτο και όμως αποτελεί πραγματικότητα.

 

Η αυγή της εποχής «Τσόλο και τα εγχώρια κατορθώματα

Από το 2011, χρονιά κατά την οποία η Ατλέτικο εισήλθε, εντελώς αθόρυβα, στην «εποχή Τσόλο», οι «ροχιμπλάνκος» τερματίζουν σταθερά μέσα στην πρώτη τριάδα (πίσω μονάχα από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου, τη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα), ενώ έχουν σημειώσει και αξιομνημόνευτες επιδόσεις σε επίπεδο κατάκτησης τροπαίων. Πρώτα πρώτα, έχουν κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο του πρωταθλητή Ισπανίας (2013/2014 και 2020/2021), επίτευγμα διόλου ασήμαντο, με δεδομένη την δυναμική των έτερων διεκδικητών (Ρεάλ και Μπάρτσα). Το δίχως άλλο σημαντική και η κατάκτηση του ισπανικού Copa del Rey το 2013 με αντίπαλο την Ρεάλ Μαδρίτης.

F-g0NlbXcAAaVCG.jpg


Ο Σιμεόνε «φιλοτεχνεί» στην Ατλέτικο ένα ευρωπαϊκό προφίλ

Ακόμη, επί των ημερών του, η Ατλέτικο έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση τεσσάρων ευρωπαϊκών τίτλων. Δύο Europa League και δύο Super Cup. Στην «παρθενική» σεζόν του Σιμεόνε στον πάγκο της Ατλέτικο, η ομάδα του, επιβλήθηκε στον ισπανικό εμφύλιο επί της Αθλέτικ Μπιλμπάο με σκορ 3 – 0 και έκανε δικό της τον τίτλο του Κυπελλούχου Ευρώπης. Στη συνέχεια, την περίοδο 2017/2018 οι «ροχιμπλάνκος» επιβλήθηκαν της Ολιμπίκ Μαρσέιγ (και πάλι) με σκορ 3-0 και κατέκτησαν για δεύτερη φορά, επί «εποχής Τσόλο», το Europa League.

Και στις δύο περιπτώσεις, η Ατλέτικο, έκανε, στη συνέχεια, δικό της και το Super Cup. Τον Αύγουστο του 2012, η Ατλέτικο συνέτριψε την Τσέλσι με σκορ 4 – 1 και κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του «υπερπρωταθλητή» Ευρώπης. Ενώ, τον Αύγουστο του 2018, η ομάδα του Σιμεόνε «σφράγισε» την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup ξανά με επιβλητικό τρόπο. Νίκη – θρίαμβος (και μικρή ρεβάνς για τους χαμένους τελικούς) απέναντι στη μισητή συμπολίτισσα Ρεάλ  με σκορ 4-2. 




Ως άξιοι αναφοράς, προβάλλουν και οι δύο χαμένοι τελικοί, αυτή τη φορά σε επίπεδο Champions League. Σε ισάριθμες περιπτώσεις, η συμπολίτισσα Ρεάλ Μαδρίτης «πλήγωσε» τους «ροχιμπλάνκος».

Τη χρονιά, 2013/2014 η Ατλέτικο ηττήθηκε στην παράταση με σκορ 4 – 1 από τους «μερένχες» ενώ το 2015/2016 η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε πολύ κοντά στην πηγή αλλά δεν «ήπιε νερό», καθώς το παιχνίδι του τελικού οδηγήθηκε στα πέναλτι, όπου η Ρεάλ αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική και με σκορ 5 – 3 έκανε δικό της ακόμη έναν κορυφαίο τίτλο.






 «Τσόλο» Σιμεόνε: Ο αναμορφωτής της Ατλέτικο

Αναμφίβολα, η Ατλέτικο με τον Αργεντίνο στον πάγκο της μπορεί να ελπίζει σε ακόμη καλύτερες μέρες και να φιλοδοξεί πως μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση κι άλλων σπουδαίων τίτλων. Ο Σιμεόνε, πέραν του γεγονότος πως αποτελεί τον μακροβιότερο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου, έχει συνδέσει το όνομά του με την άνοδο του συλλόγου στην ευρωπαϊκή ελίτ, με σταθερή παρουσία στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Champions League, εγγυημένα έσοδα και μία τροπαιοθήκη που αργά αλλά σταθερά μεγαλώνει.

Δημήτρης Τσάκνης
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0