Πρόσωπα

Άσε τον τρελό στην… τρέλα του: Ο 40αρης Πέπε, σκοράρει για μία ιστορική κορυφή στο Champions League! (video)

Άσε τον τρελό στην… τρέλα του: Ο 40αρης Πέπε, σκοράρει για μία ιστορική κορυφή στο Champions League! (video)

Ο Πέπε γράφει ιστορία. Ο πολύπειρος Πορτογάλος αμυντικός φοράει την φανέλα της Πόρτο, δένει το περιβραχιόνιο στο αριστερό του μπράτσο και κάθεται στον «θρόνο» του Champions League, ο οποίος πλέον του ανήκει.  

Όταν το 2019 ο Πέπε, σε ηλικία 36 ετών υπέγραψε στην Πόρτο, πολλοί πίστευαν πως απλώς γύρισε στην ομάδα που τον ανέδειξε, για να κλείσει με έναν όμορφο τρόπο την καριέρα του.

Τέσσερα χρόνια μετά είναι ασφαλές πλέον να πούμε πως ο σκληροτράχηλος Πέπε επέστρεψε στους «δράκους», για να ζήσει την δεύτερη νιότη του.

Ο Πορτογάλος «γερόλυκος» δίνει και την… ψυχή του στον αγωνιστικό χώρο, ενώ διατηρεί και μία σταθερότητα η οποία στην ηλικία που βρίσκεται, ξεπερνάει τα όρια του… φυσιολογικού. Στην δεύτερη του θητεία με την Πόρτο οι συμμετοχές του δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω από τις 30, ενώ αυτός πλέον έχει σβήσει 40 κεράκια στην τούρτα γενεθλίων του, εδώ και 256 ημέρες.

Απέναντι στην Αντβέρπ για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League, ο Πέπε έγραψε ιστορία στον θεσμό.

Στις καθυστερήσεις, ο 40χρονος και… βάλε αρχηγός της Πόρτο με κεφαλιά και ενώ πήρε «παραμάζωμα» μαζί του τον αντίπαλο αμυντικό, κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Το γκολ αυτό τοποθετεί τον Πέπε στην κορυφή της λίστας με τους γηραιότερους σκόρερ στην ιστορία του Champions League. Ενώ μάλιστα «διέλυσε» το συγκεκριμένο ρεκόρ, καθώς ξεπέρασε το Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος τελευταία φορά είχε βρει δίχτυα το 2014, σε ηλικία 38 ετών. Δηλαδή κατά δύο χρόνια νεότερος, από τον σημερινό (07/11) ήρωα της βραδιάς.

Εικόνα

Τι και αν είναι 40; Άσε τον τρελό στην τρέλα του και ο Πέπε ξέρει πολύ καλά από τρέλα…   

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0