Πρόσωπα

Βαγγέλης Μάντζαρης: Η ιδιαίτερη επιλογή του που έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς!

Βαγγέλης Μάντζαρης: Η ιδιαίτερη επιλογή του που έχει «τρελάνει» τους Ιταλούς!

Σε πρωταγωνιστή του ιταλικού μπάσκετ έχει καταλήξει ο Βαγγέλης Μάντζαρης που αγωνίζεται στη Ροσέτο της τρίτης κατηγορίας «υπηρετώντας» το πρωτάθλημα με εξαιρετική αποτελεσματικότητα, αλλά και ταπεινότητα.

Τα βλέμματα των Ιταλών φίλων του μπάσκετ έχει κεντρίσει ο Βαγγέλης Μάντζαρης, που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της γειτονικής χώρας για λογαριασμό της Ροσέτο.

Ο λόγος; Το απόλυτα επιτυχημένο προφίλ της καριέρας του Έλληνα γκαρντ, που στα 33 του χρόνια με πολλές διακρίσεις στο… βιογραφικό του, καταθέτει την «ψυχή» του στη μικρή ομάδα της Ιταλίας.

Με τελευταία στάση την περασμένη σεζόν στην Ελλάδα να είναι ο Ιωνικός και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Βενεζουέλα, όπου και ολοκλήρωσε την αγωνιστική χρονιά, αποφάσισε να γίνει… κάτοικος Ιταλίας για λογαριασμό της Παλακανέστρο Ροσέτο.

Ήδη από το βραχύ του ξεκίνημα έχει αποδεικνύει πως είναι παίκτης άλλης κλάσης δείχνοντας μεγάλη ανταγωνιστικότητα και ξεχωρίζοντας για την ποιότητά του.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στην αναμέτρηση της Serie B ανάμεσα στη Ροσέτο και τη Ρούβο ηγήθηκε στη νίκη της ομάδας του όντας από τους καλύτερους στο παρκέ. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με double double 5 πόντων, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ενώ συγκέντρωσε βαθμολογία 26 στο σύστημα αξιολόγησης.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται, πώς ένας παίκτης με αυτή την πορεία και σε τέτοια ηλικία αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο και δεν έχουν άδικο. Ο «εξολοθρευτής» με τους δύο τίτλους EuroLeague με τον Ολυμπιακό και τα 3 πρωταθλήματα στην Ελλάδα, δεν είναι δα και 45 χρονών για να συμμετέχει σε τρίτες κατηγορίες πρωταθλημάτων.

Για 8 σεζόν ήταν ο ιδανικός παρτενέρ του Βασίλη Σπανούλη λειτουργώντας ως ο «X-factor» των Πειραιωτών και τώρα ακόμη κι αν βρίσκεται σε μία… φθίνουσα φάση της καριέρας του έχοντας περιπλανηθεί σε έξι χώρες κι έχοντας περάσει από εννιά ομάδες, συνεχίζει να υπηρετεί με απόλυτη ταπεινότητα και αφοσίωση την «πορτοκαλί θεά».

Ο Μάντζαρης μπορεί να είναι ακόμη μικρός σε ηλικία για να αγωνίζεται σε αυτό το επίπεδο, δεδομένης της καριέρας του, όμως έβαλε ως προτεραιότητα την σταθερότητα και την ηρεμία σε μια ομάδα με «καυτή» ατμόσφαιρα. Αυτή είναι η επιλογή του, η οποία είναι απόλυτα σεβαστή, κι έτσι θα βοηθήσει την Ροσετο να ανέβει κατηγορία δίνοντας ρυθμό σε κάθε παιχνίδι της. Γι’ ας μην απορούν οι Ιταλοί. Ας κάτσουν να τον απολαύσουν, όπως το ίδιο κάνει κι αυτός. Απολαμβάνει το μπάσκετ...

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0