Πρόσωπα

Το ρεκόρ ξεκίνησε και καταρρίφθηκε… Νοέμβριο – Ποια είναι η πρώτη ασίστ του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό; (video)

Το ρεκόρ ξεκίνησε και καταρρίφθηκε… Νοέμβριο – Ποια είναι η πρώτη ασίστ του Φορτούνη με τον Ολυμπιακό; (video)

Το ρεκόρ χρειάστηκε εννέα χρόνια. Ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 και τελείωσε τον ίδιο μήνα, εννέα χρόνια μετά. Ποια ήταν όμως η πρώτη ασίστ του Κώστα Φορτούνη, σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα του Ολυμπιακού;

Σε μία βραδιά που κανένας στον Πειραιά δεν θα θέλει να θυμάται, ο Κώστας Φορτούνης έγραψε ιστορία με την «ερυθρόλευκη» φανέλα.

Ο ΠΑΟΚ «άλωσε» με μεγάλη άνεση τον Πειραιά (4-2, 05/11) για την 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League, ο Ολυμπιακός κράτησε τα προσχήματα στο φινάλε και το τελικό 4-2 σηματοδότησε μία από τις πιο «βαριές» ήττες στην προπονητική καριέρα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Μοναδικός διασωθέντας φυσικά ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος πάλεψε μέχρι το φινάλε, σκόραρε κατέγραψε ασίστ και ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, σε μία βραδιά που δεν θα λησμονήσει για έναν ακόμη λόγο.


Διότι εννέα χρόνια μετά την πρώτη του ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις με τους «ερυθρολεύκους», έγινε ο κορυφαίος «πασέρ» στην ιστορία τους. Ποια και απέναντι σε ποιον όμως, έλαβε χώρα η «παρθενική» του ασίστ;

Γυρίζουμε τον χρόνο στον Νοέμβριο (ναι, ξανά Νοέμβριος) του 2014 και σε μία εξόρμηση του Ολυμπιακού στην έδρα της Κέρκυρας. Ο Φορτούνης είχε μπει στο ματς ως αλλαγή και με τη συμπλήρωση 60 λεπτών, έδωσε εξαιρετική πάσα για τον Ομάρ Ελαμπντελαουί. Αυτός τη μετουσίωσε σε γκολ και η ιστορία ξεκίνησε στην… Κέρκυρα, για να ολοκληρωθεί στον Πειραιά, τον ίδιο μήνα, εννέα χρόνια μετά!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0