Πρόσωπα

Ο «ξεγραμμένος» Ίσκο, γεμίζει πλέον την ντουλάπα του με βραβεία MVP (video)

Ο «ξεγραμμένος» Ίσκο, γεμίζει πλέον την ντουλάπα του με βραβεία MVP (video)

Ο Ίσκο εμφανίστηκε από το… πουθενά και κυριαρχεί στην μεσαία γραμμή της Ρεάλ Μπέτις, με το νέο του «χόμπι» πλέον να είναι η συλλογή βραβείων MVP της La Liga.

Στην Ανδαλουσία φαίνεται ο Ίσκο να έχει βρει ξανά την χαρά του… αθλήματος και οι εμφανίσεις του με την φανέλα της Ρεάλ Μπέτις αποτελούν μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

Ένας ποδοσφαιριστής με απίστευτο ταλέντο και ικανότητες, που πολλοί συνάδελφοι του ζήλευαν και ακόμη περισσότερες ομάδες θα ήθελαν να διαθέτουν στο ρόστερ τους.

Ο Ίσκο επέλεξε να αφιερώσει τα καλύτερα του χρόνια στην «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τίμημα να μην καταφέρει ποτέ να φτάσει το αγωνιστικό του… ταβάνι.

Real Madrid star Isco 'not interested' in Sevilla loan move - Football  España

Στα εννέα χρόνια που πέρασε στην Ρεάλ Μαδρίτης, άλλαξε πέντε προπονητές και δεν μπόρεσε να «πείσει» κανέναν από αυτούς, ώστε να του δώσει φανέλα βασικού, κάτι που δεδομένα έβαλε ένα… φρένο στην εξέλιξη του.

Στα 30 του χρόνια και λίγο πριν κλείσει 10ετία στην Μαδρίτη, πήρε την δύσκολη απόφαση για να αποχωριστεί τους «μερένχες» και ταξίδεψε στην Ανδαλουσία υπογράφοντας για την Σεβίλλη.

Η συνεργασία αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μεγάλη επιείκεια ως αποτυχημένη, καθώς ο μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε μόλις 19 φορές, σκοράροντας ένα και μοναδικό γκολ αποχωρώντας μετά από ένα 6μηνο.  

Isco: "¿El Sevilla? Lo tenía claro, mis niños llevan matriculados aquí  desde principios de verano"

Με τον Ίσκο να βρίσκεται χωρίς ομάδα για μισό χρόνο, κανείς δεν γνώριζε πότε και αν θα επιστρέψει ξανά στην αγωνιστική δράση και κυρίως ποια ομάδα θα τον εμπιστευόταν.

Τελικά η ομάδα αυτή βρέθηκε και ήταν η Ρεάλ Μπέτις, η οποία πλέον θα πρέπει να είναι απόλυτα ικανοποιημένη για αυτήν την επιλογή της.

Real Betis confirm signing of former Real Madrid and Sevilla midfielder Isco  - Football España

Μετά από έξι μήνες αδράνειας, ο Ίσκο φόρεσε την φανέλα με τις πράσινες και τις λευκές ρίγες και αποφάσισε να… τρελάνει ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός έχει αναλάβει την θέση πίσω από τον προωθημένο επιθετικό και πραγματικά «μαγεύει». Μπορεί να μην «γράφει» τα απίστευτα νούμερα, έχει όμως τρομερή επίδραση στο συνολικό παιχνίδι της ομάδας.

Δεν είναι τυχαίο πως σε 12 συμμετοχές στην φετινή La Liga, ο Ίσκο έχει αναδειχθεί MVP, στις οκτώ. Έχει σκοράρει μόλις δύο γκολ και έχει μοιράσει άλλες δύο ασίστ. Ικανοποιητικά στατιστικά, αλλά δεν δικαιολογούν τα βραβεία ως ο πολυτιμότερος παίκτης, που μαζεύει ασταμάτητα.  

Πιέζει, δημιουργεί, κλέβει μπάλες και σπρώχνει ολόκληρη την ομάδα στο επιθετικό της τρίτο. Είναι η κύρια πηγή προβλημάτων που παράγει η Μπέτις και αυτό του δίνει μία καθολική αναγνώριση και ας μην… σκίζει τα δίχτυα σε κάθε αγωνιστική.

Βλέποντας τον Ίσκο να ηγείται, με τέτοια ευκολία, σε μία ιστορική ομάδα της Ισπανίας, παρά την πολύμηνη απραξία του, δημιουργεί αυθόρμητα το ερώτημα: Τι θα γινόταν αν αποχωριζόταν νωρίτερα την αγαπημένη του Ρεάλ Μαδρίτης; Πού θα μπορούσε να έχει φτάσει;

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0