Πρόσωπα

Μπρούνο Φερνάντες: Όταν «μιλάει» ο αρχηγός, συνεχίζονται οι… παραδόσεις!

Μπρούνο Φερνάντες: Όταν «μιλάει» ο αρχηγός, συνεχίζονται οι… παραδόσεις!

Ένας αιώνας πέρασε από την τελευταία φορά που Φούλαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έμειναν στη «λευκή» ισοπαλία. Ήταν ξεκάθαρο πως αισίως, οδεύαμε προς το πρώτο τους 0-0, μετά από 99 χρόνια και το τέταρτο συνολικά σε ολόκληρη την ιστορία τους. Όλοι το πίστευαν. Εκτός του Μπρούνο Φερνάντες.

Επρόκειτο για μία κομβική αναμέτρηση για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Και είναι απολύτως λογικό. Μετρούσε δύο συνεχόμενες ήττες, για πρώτη φορά στην ιστορία της στο «Ολντ Τράφορντ», στον 21ο αιώνα, με 3+ γκολ διαφορά, και οκτώ ήττες στα 15 πρώτα παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

Είχε χάσει πέντε φορές ως στιγμής στο «Θέατρο των Ονείρων» και πολλοί θεωρούσαν πως αν δεν κατάφερνε να επικρατήσει της Φούλαμ πειστικά, τότε οι ώρες παραμονής του Έρικ Τεν Χαγκ στην τεχνική της ηγεσία, θα ήταν μετρημένες.

Κάπου εκεί όμως, εμφανίστηκε ο Μπρούνο Φερνάντες. Οδεύαμε στη «λευκή» ισοπαλία. Στην τέταρτη συνολικά μεταξύ των δύο ομάδων ιστορικά και στην πρώτη μετά τον Ιανουάριο του 1924 και το 0-0, ξανά με γηπεδούχο τη Φούλαμ.

Ο Πορτογάλος όμως δεν επέτρεψε να επιστρέψει η ομάδα του έναν… αιώνα πίσω. Πήρε την μπάλα στο 90ο λεπτό, νίκησε με το «έτσι θέλω» τον Μπερντ Λένο και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, με το 67ο γκολ του με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Έχει αγωνιστεί σε 200 αναμετρήσεις πλέον μαζί της, μετρά 67 γκολ και 55 ασίστ και ουδείς έχει μεγαλύτερη συμμετοχή από αυτόν σε τέρματα του club του Έρικ Τεν Χαγκ. Ο αρχηγός «μίλησε». Βγήκε μπροστά. Εμφανίστηκε ξανά. Και κάπως έτσι, το παρελθόν μένει… παρελθόν και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά, με αυτόν ως τον απόλυτο ηγέτη της!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0