Πρόσωπα

Μάρκο Ρόις: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και απέναντι στην Μπάγερν, μόνο εκείνος… μένει! (video)

Μάρκο Ρόις: Όλα τριγύρω αλλάζουνε και απέναντι στην Μπάγερν, μόνο εκείνος… μένει! (video)

Οι νίκες της Ντόρτμουντ στα Klassiker αγνοούνται εδώ και χρόνια. Η Μπάγερν Μονάχου κυριαρχεί με κάθε πιθανό τρόπο μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, με τον Μάρκο Ρόις να αποτελεί τον μοναδικό «επιζών», από το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι που βάφτηκε στα… κιτρινόμαυρα.  

Το γερμανικό Klassiker, είναι το πλέον αναγνωρισμένο ντέρμπι της Bundesliga, αν και τα τελευταία χρόνια η Μπάγερν Μονάχου έχει μετατρέψει τα παιχνίδια απέναντι στη Ντόρτμουντ σαν μία απλή… βόλτα στο πάρκο, ανεξαρτήτου έδρας. Να δούμε αυτή την φορά τι θα γίνει, που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν για την 10η αγωνιστική της Bundesliga (04/11).

Thomas Müller vs. Marco Reus: Messrs Bayern Munich and Borussia Dortmund  compared | Bundesliga

Οι Βεστφαλοί δυσκολεύονται σταθερά απέναντι στους Βαυαρούς, αλλά τα τελευταία χρόνια το… κακό έχει παραγίνει και η απογοήτευση των «κιτρινόμαυρων» οπαδών θα έχει σίγουρα χτυπήσει… κόκκινο.

Και πώς να μην υπάρχει εκνευρισμός στο φίλαθλο κοινό της Ντόρτμουντ; Η ομάδα τους δεν έχει καταφέρει να νικήσει την Μπάγερν σε 10 συνεχόμενες αναμετρήσεις, σε όλες τις διοργανώσεις. Όχι απλώς δεν έχει κερδίσει, αλλά δεν παίρνει ούτε ισοπαλία, με εννέα ήττες και μόλις ένα «Χ», ενώ τα συνολικά τέρματα φτάνουν το εξωφρενικό 30/14.

Τελευταία νίκη της Ντόρτμουντ ήταν το 2019, με 2-0 για το Super Cup Γερμανίας, όταν Αλκάθερ και Σάντσο χάρισαν το τρόπαιο στους Βεστφαλούς.

Μία γρήγορη ματιά στην τότε 11αδα της Ντόρτμουντ δημιουργεί μερικά ερωτηματικά.

Χιτς, Πίστσεκ, Ακάντζι, Τόπρακ, Σουλτς, Βίτσελ, Βάιγκλ, Σάντσο, Ρόις, Γκερέιρο, Αλκάθερ

Εδώ και χρόνια κυκλοφορούν στα social media φωτογραφίες του Ρόις με συμπαίκτες του, που μαζί «μάγευαν» στο χορτάρι του Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ, πριν πάρουν μία δαπανηρή μεταγραφή, αφήνοντας πίσω τον Μάρκο στο Ντόρτμουντ. Όπως βλέπουμε κάτι τέτοιο είναι αρκετά ρεαλιστικό, καθώς από τότε, μόνο ο αρχηγός παραμένει στο ρόστερ της ομάδας.

Είναι γνωστό πως το «εργοστάσιο» της Ντόρτμουντ παράγει συνεχώς νέα ταλέντα και... προμηθεύει ολόκληρη την Ευρώπη (και κυρίως την Μπάγερν Μονάχου).

Εικόνα

Τελευταίος πιστός παραμένει ο Μάρκο Ρόις. Χρονιά μπαίνει, χρονιά βγαίνει, ο Γερμανός δεν λέει να αφήσει την αγαπημένη του ομάδα, με τους οπαδούς να τον λατρεύουν και ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να τον σέβεται.

Με αυτήν την τακτική όμως είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα δεν βρίσκει λύσεις απέναντι στο υπερόπλο που ονομάζεται Μπάγερν Μονάχου. Εκτός από τα συνεχόμενα πρωταθλήματα των Βαυαρών, η Ντόρτμουντ πλέον δυσκολεύεται αφόρητα να την κοντράρει και στα μεταξύ τους ματς. Και πως να γίνει αυτό, αν κάθε χρόνο ο κορμός της ομάδα αλλάζει σχεδόν εξ ολοκλήρου;

Από την άλλη πλευρά η Μπάγερν από εκείνο το παιχνίδια του 2019, διαθέτει στις τάξεις της πέντε ποδοσφαιριστές που ακόμη διατηρούν πρωταγωνιστικό χαρακτήρα στην ομάδα.

 Νόιερ, Αλάμπα, Μπόατενγκ, Σούλε, Κίμιχ, Τιάγκο, Τολισό, Μίλερ, Γκορέτσκα, Κομάν, Λεβαντόφσκι.

FC Bayern: Joshua Kimmich scheitert bei Privat-Projekten - „Beides leider  eher Murks“

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0