Πρόσωπα

Ντίνος Μήτογλου: Είναι -ξανά- εδώ, σαν να μην έφυγε ποτέ! (video)

Ντίνος Μήτογλου: Είναι -ξανά- εδώ, σαν να μην έφυγε ποτέ! (video)

Μπορεί ο Ντίνος Μήτογλου να… έχασε για λίγο τον δρόμο του, όμως φάνηκε να έλειψε πολύ από τα παρκέ και είπε να καλύψει τον χαμένο χρόνο πραγματοποιώντας τη μια εκπληκτική εμφάνιση μετά την άλλη.

Ο Ντίνος Μήτογλου επέστρεψε για τα καλά και αποδεικνύει κάθε φορά που πατάει το παρκέ πως η δύσκολη διετία, που έμεινε εκτός αγωνιστικής δράσης, ανήκει πια στο παρελθόν.

Ένας παίκτης που από τα χαμηλά δείχνει συνεχώς να ανεβαίνει με μοναδικό του ταβάνι την κορυφή. Η υπόθεση του 16μηνου αποκλεισμού του από την αγωνιστική δράση, λόγω απαγορευμένης ουσίας που βρέθηκε στον οργανισμό του, τον «ισοπέδωσε».

6009564.jpg

Ο Ντίνος δεν άφησε ποτέ όμως το άθλημα που αγαπάει, αφού και το διάστημα που βρέθηκε εκτός γηπέδων δούλευε τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Σα να μην έφτανε η ταλαιπωρία που πέρασε, είχε να αντιμετωπίσει κι εκείνη του τραυματισμού του στο δάχτυλο λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου μπάσκετ της Μανίλα που τον καθυστέρησε από τις «υποχρεώσεις» του.

Από την στιγμή που ξεκίνησε όμως, είναι ασταμάτητος. Μία και μία είναι οι εμφανίσεις του φόργουορντ των «πράσινων», που όχι μόνο δείχνει να έχει ενεργό ρόλο στον Παναθηναϊκό, αλλά φαίνεται πως έχει κερδίσει και την εμπιστοσύνη του προπονητή του, Εργκίν Αταμάν.

Και πώς να μην την έχει κερδίσει, αφού ο «Μήτο» έχει εξελιχθεί σε παίκτη ειδικών… συνθηκών που με τα δικά του ξεσπάσματα το «Τριφύλλι» έχει πανηγυρίσει τις δύο τελευταίες του σημαντικές νίκες.

Ήταν το τέταρτο δεκάλεπτο με τη Μπασκόνια στο ΟΑΚΑ, αυτό που ο 28χρονος φόργουορντ αποφάσισε να πατήσει το… τούρμπο και να μην κοιτάξει πίσω. Με το σκορ να είναι 70-66 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο Ντίνος σκόραρε 14 πόντους στην τελευταία περίοδο ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 23 πόντους και 3 ριμπάουντ, ώστε η ομάδα του να πανηγυρίσει μία καθοριστική νίκη (95-81) και να πάει «ψυχωμένη» στο ΣΕΦ για το παιχνίδι του πρωταθλήματος.

Έτσι κι έγινε. Μπορεί η αναμέτρηση ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για την 4η αγωνιστική της Basket League να «επισκιάστηκε» από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Κώστα Σλούκα για πρώτη φορά στο… σπίτι της πρώην ομάδας του, όμως η «πληθωρική» παρουσία του Μήτογλου ήταν εκείνη, που οδήγησε τους «πράσινους» στην πρώτη τους νίκη μετά από δύο χρόνια στο Φαληρικό στάδιο και μάλιστα με διψήφια διαφορά (54-66).

6012910.jpg

Ο «Μήτο» ξανά χτύπησε σε μία περίοδο το βράδυ της Δευτέρας (30/10) επιλέγοντας την τρίτη αυτή τη φορά για να πραγματοποιήσει το «κρεσέντο» του. Δέκα λεπτά ήταν αρκετά για τον διεθνή φόργουορντ, ώστε να σημειώσει 10 πόντους και να ολοκληρώσει την σπουδαία νίκη του «Τριφυλλιού» με… διπλά νούμερα. Η στατιστική του κατέγραψε 20 πόντους, 10 ριμπάουντ και 4 μπλοκ (1), κάτι που αποτελεί ρεκόρ καριέρας για τον ίδιο στα κοψίματα.

Ο Ντίνος Μήτογλου ποτέ δεν κρύφτηκε, ακόμα και την στιγμή που όλοι του γύρισαν την πλάτη εκείνος παραδέχτηκε τα σφάλματά του και αποδέχτηκε τις συνέπειες των πράξεών του, με το CAS βέβαια να τον δικαιώνει μειώνοντας την τιμωρία του στο μισό.

Έτσι, όταν βρήκε ανοιχτή την πόρτα του «πράσινου σπιτιού» του, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και έδειξε με το «καλημέρα σας» πώς επέστρεψε για τα καλά.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0