Πρόσωπα

Κέντρικ Ναν: Ο single father που στηρίζει τη μονογονεϊκή οικογένεια ντύθηκε στα «πράσινα»! (video)

Κέντρικ Ναν: Ο single father που στηρίζει τη μονογονεϊκή οικογένεια ντύθηκε στα «πράσινα»! (video)
Ο Κέντρικ Ναν είχε απασχολήσει τα εγχώρια μέσα καθώς το όνομά του είχε «παίξει» στους... αιώνιους αντιπάλους, όμως ο NBAer αποφάσισε να φορέσει τελικά τα «πράσινα». Με αυτή την αφορμή, το BN Sports ξετυλίγει το… κουβάρι της καριέρας του εκρηκτικού σουτέρ και όχι μόνο…

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε με έναν χαρακτηριστικό και ευφάνταστο τρόπο την απόκτηση του Κέντρικ Ναν από τον Παναθηναϊκό κάνοντας λόγο για ένα... ινδικό ψωμάκι και ένα ινδικό γλυκό ονόματι «ναν».

Ο 28χρονος γκαρντ που περίμενε ένα συμβόλαιο από τo NBA το οποίο δεν ήρθε ποτέ, αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους στόχους του Ολυμπιακού το καλοκαίρι με τον ίδιο να διαψεύδει τα δημοσιεύματα και να καταλήγει να αγωνίζεται με τη φανέλα των «πράσινων».

Ο Εργκίν Αταμάν έψαχνε τον σουτέρ του και τον βρήκε στα... μάτια του Ναν που μετράει 193 ματς στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με Μαϊάμι ΧιτΛος Άντζελες Λέικερς και Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, έχοντας κατά μέσο όρο 12.1 πόντους, 2.4 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ.

Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ… SINGLE FATHER


Ήταν μόλις δύο χρονών ο Κέντρικ Ναν, όταν έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του την πορτοκαλί «θεά» και έκτοτε δεν την άφησε ποτέ. Όλα τα χρόνια της ζωής του τα αφιέρωσε στο άθλημα που τόσο αγαπάει περνώντας αμέτρητες ώρες στην προπόνηση με σκοπό να βελτιώσει το παιχνίδι του.

Έτσι, λοιπόν, ο 28χρονος γκαρντ έγινε ένας από τους καλύτερους μπασκετμπολίστες που ανέδειξε η περιοχή του Σικάγο. Τίποτα όμως δεν ήταν εύκολο, ούτε επαγγελματικά, αλλά και ούτε στην προσωπική του ζωή.

Εκείνος και η αδερφή του μεγάλωσαν μόνο με τον πατέρα τους κατανοώντας από πολύ μικρή ηλικία την σημασία της παρουσίας του για την εξέλιξη της ζωής τους. Αυτό συνέβη γιατί οι γονείς τους επέλεξαν να πάρουν χωριστούς δρόμους και η μητέρα τους συγκεκριμένα πάλευε με το «τέρας» της κατάθλιψης. Το αποτέλεσμα ήταν ο πατέρας τους να πάρει την πλήρη κηδεμονία των παιδιών.

IMG_0234.webp

Τα στερεότυπα για τους Αφροαμερικανούς άνδρες που παρουσιάζονται ως απόντες γονείς στη αντίπερα όχθη του Ατλαντικού… δίνουν και παίρνουν. Ο Κέντρικ Ναν και ο πατέρας του, Μέλβιν, φρόντισαν όμως να τα καταρρίψουν.

«Όταν ακούω τέτοιες απόψεις ειλικρινά σκέφτομαι πως ο κόσμος δεν έχει δει τους καλούς έγχρωμους πατεράδες που αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και φροντίζουν τα παιδιά τους. Υπάρχουν ελεύθεροι έγχρωμοι πατεράδες που είναι έτσι και ειλικρινά ο πρώτος άνθρωπος που μου έρχεται στο μυαλό είναι ο δικός μου πατέρας», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο NBAer.

Ο Κέντρικ Ναν τρέφει μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στον πατέρα του για τις θυσίες που έκανε για να μεγαλώσει τον ίδιο και την αδερφή του. Εργαζόταν ως διανομέας στο Σικάγο και παράλληλα πάντα είχε χρόνο για να διαθέσει στα παιδιά του.

Η ζωή όμως κάνει «κύκλους» και κάπως έτσι κάποια χρόνια αργότερα, ο Κέντρικ Ναν βρέθηκε να ακολουθεί τα… χνάρια του πατέρα του, αφού έχει αναλάβει την επιμέλεια του πρώτου του παιδιού. Γι’ αυτό γνωρίζοντας τον «γολγοθά» που καλούνται να ανέβουν οι γονείς που μεγαλώνουν μόνοι τους τα παιδιά τους, έκανε το βήμα να συνεργαστεί με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «National Basketball Players Association (NBPA)» δωρίζοντας 5 χιλιάδες δολάρια βοηθώντας τους πατεράδες που βρίσκονται σε αυτή την θέση.

IMG_0233-e1618585869917.webp

Το δύσκολο έργο που είχε αναλάβει ο πατέρας του μπασκετμπολίστα συχνά προκαλούσε αντιδράσεις σε όσους το μάθαιναν, με πιο συνηθισμένη ένα απλό «ουάου»!

Το ίδιο επιφώνημα έκαναν λίγα χρόνια αργότερα όσοι έβλεπαν τον Αφροαμερικανό γκαρντ να διαπρέπει στα παρκέ.

Το μέλλον φαινόταν πως θα χαραχτεί λαμπρό απ’ όταν ο Ναν οδήγησε την ομάδα μπάσκετ του σχολείου του σε τέσσερα διαδοχικά πρωταθλήματα, στο ίδιο λύκειο που φοίτησε και ο Ντέρικ Ρόουζ με τον Τζαμπάρι Πάρκερ. Το 2011 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο με την ομάδα των ΗΠΑ στο πρωτάθλημα κάτω των 16. Το ίδιο επαναλήφθηκε και την επόμενη χρονιά στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ κάτω των 17.

kendrick-nunn-260b3d50-90d9-4eb4-947e-e9cd434d4d5-resize-750.webp

Η καριέρα του συνεχίστηκε στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου και ξεχώρισε στην καλύτερη δεκάδα των πρωτοετών με μέσο όρο 6.2 πόντους και ποσοστό 46% στο σουτ και έληξε στο Όακλαντ, όπου αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ πίσω από τον σταρ των Χοκς, Τρέι Γιανγκ. Χρειάστηκε πολλή δουλειά για να αποδείξει το ταλέντο του μιας και δεν έλαβε την προσοχή που του άρμοζε από πλευράς NBA στα κολεγιακά του χρόνια γι’ αυτό και αγωνίστηκε για μία σεζόν στην θυγατρική των Ουάριορς στην G League.

636652816924182738-tdndc5-6z8zg1jl7wj1frqsmfxh-original_3.webp

Μετά ήρθε το συμβόλαιο με τους Μαϊάμι Χιτ, όμως και πάλι ο Ναν έπρεπε να κάνει την διπλάσια προσπάθεια για να αποδείξει ότι αξίζει την ευκαιρία που του δόθηκε. Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα είναι γνωστή για την ικανότητά της να «πλάθει» παίκτες κι έτσι συνέβη και με την περίπτωση του Ναν. Ο γκαρντ των Χιτ έσπασε το ρεκόρ πόντων που σκοράρει ένας παίκτης που δεν είχε γίνει ντραφτ στα πρώτα πέντε παιχνίδια (112) στο NBA προμηνύοντας την παρουσία του στην… παραλία του Μαϊάμι.

Οι τελικοί στον «μαγικό» κόσμο του NBA το 2020 συνδυάστηκαν με 18 πόντους που σημείωσε ο Ναν με χέρι αλφάδι από τον πάγκο της ομάδας. Η πορεία του όμως μετά από αυτή την στιγμή άρχισε να παίρνει την… κατιούσα. Υπέγραψε ως ελεύθερος με τους πρωταθλητές Λέικερς το 2021 και πάνω που ήταν έτοιμος να βάλει «μπρος» για το νέο αυτό ξεκίνημα, τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο μένοντας εκτός όλη την πρώτη του χρονιά.

Αυτός ήταν μάλλον και ο παράγοντας που συντέλεσε στο να μην αντέξει ο 28χρονος γκαρντ τα… λαμπερά φώτα της πόλης των αγγέλων. Ένας παίκτης που είχε προοπτικές βασικού κατέληξε να «παλεύει» για λίγα αγωνιστικά λεπτά προερχόμενος από τον πάγκο.

Τελευταίος σταθμός στην καριέρα του Κέντρικ Ναν στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού πριν συνδεθεί το όνομά του με τον Ολυμπιακό και τελικά καταλήξει στον... αιώνιο αντίπαλο, Παναθηναϊκό, ήταν οι Ουάσιγκτον Ουίζαρντς ως ανταλλαγή με τον Ρουί Χατσιμούρα.

Πάντως και με αυτή τη «βόμβα» από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η EuroLeague γεμίζει τα ρόστερ της με αστέρες του ΝΒΑ δημιουργώντας όλο και πιο μεγάλο ανταγωνισμό.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0