Πρόσωπα

Βαγγέλης Παυλίδης όπως λέμε… Γιόχαν Κρόιφ

Βαγγέλης Παυλίδης όπως λέμε… Γιόχαν Κρόιφ

Στα… χνάρια του Γιόχαν Κρόιφ βαδίζει ο Βαγγέλης Παυλίδης, με τα νούμερα του στην Eredivisie να συγκρίνονται μόνο με αυτά του «Ιπτάμενου Ολλανδού».

Ασταμάτητος Βαγγέλης Παυλίδης πραγματοποιεί σεζόν καριέρας στην Ολλανδία και κάνει την Eredivisie να φαίνεται σαν ένα πρωτάθλημα της… πλάκας.

Ο Έλληνας διεθνής πιάνει νούμερα που τρελαίνουν, όχι μόνο τους Ολλανδούς, αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς τα επιτεύγματα του Βαγγέλη συγκρίνονται μόνο με αυτά του… Κρόιφ.

Pavlidis zeker een maand afwezig, AZ overweegt een extra transfer •  AZFanpage

Ναι καλά διαβάσατε, ο Παυλίδης ακολουθεί τα… χνάρια του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ και στην Άλκμααρ αποτελεί ήδη έναν σύγχρονο θρύλο της ομάδας. Άλλωστε πότε ήταν η τελευταία φορά που δικό της «παιδί» σκόραρε και στις εννέα πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος; Η απάντηση είναι ποτέ.

Στην αναμέτρηση απέναντι στη Χέρενφεν για την 9η αγωνιστική της Eredivisie, ο Παυλίδης βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όχι μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά τρείς φορές ολοκληρώνοντας μία σπουδαία εμφάνιση με χατ τρικ. Ο Έλληνας φορ σκοράρει κατά ριπάς, πετυχαίνοντας γκολ σε κάθε αγωνιστική που έχει παιχτεί μέχρι στιγμής στην Ολλανδία, σημειώνοντας 13 τέρματα.

Μαγικά πράγματα για τον Θεσσαλονικιό που ζει «ονειρεμένες» στιγμές στο Άλκμααρ. Όλα τα πρωτοσέλιδα της Ολλανδίας θα του ανήκουν, καθώς ο Βαγγέλης κατάφερε να ακουμπήσει, έστω και λίγο, την «θεότητα» του Ολλανδικού (και όχι μόνο) ποδοσφαίρου.

Μόνο ο «Ιπτάμενου Ολλανδού» κατάφερε να σκοράρει στις πρώτες εννέα αγωνιστικές του πρωταθλήματος, βέβαια αυτός το έκανε με έναν αρκετά πιο εντυπωσιακό τρόπο, καθώς το δικό του «κοντέρ» σταμάτησε στο εξωφρενικό νούμερο των 14ων πρώτων αγωνιστικών, το μακρινό 1966/67 με την φανέλα του Άγιαξ.

Έπρεπε να περάσουν 57 χρόνια για να μπορέσει να απολαύσει η Ολλανδία έναν ποδοσφαιριστή που θα είχε μία τόσο στενή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα, με το «καλημέρα» του πρωταθλήματος.

Το όνομα του Παυλίδη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό «παζάρι» ακούστηκε πολύ έντονα για μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης (με αποκορύφωμα την Σεβίλλη). Μπορεί τότε να μην ολοκληρώθηκε με επιτυχία η οποιαδήποτε μετακίνηση του, όμως φέτος τα πράγματα δείχνουν ακόμη πιο δύσκολα για την Άλκμααρ, με τον Βαγγέλη να έχει πλέον την «συνήθεια» να σκοράρει σε ΚΑΘΕ αγωνιστική.

Καλό θα ήταν για του οπαδούς στην Ολλανδία να τον «χορτάσουν» όσο προλαβαίνουν, διότι από τη νέα σεζόν ο Έλληνας διεθνής είναι πολύ πιθανόν να κυνηγάει αλλού τα… όνειρα του. 

Ο Παυλίδης σαφώς θέλει ακόμη πολύ δρόμο για να φτάσει τα νούμερα του μεγάλου Γιόχαν Κρόιφ, αλλά μόνο και μόνο που το όνομα του θα μπαίνει από εδώ και στο εξής δίπλα σε έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αποτελεί μία ύψιστη τιμή για αυτόν, την Άλκμααρ, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0