Πρόσωπα

Αντρέ Ιγκουοντάλα: Το «αντίο» του πρωταθλητή που θα μνημονεύει για πάντα την… τάπα του ΛεΜπρόν! (video)

Αντρέ Ιγκουοντάλα: Το «αντίο» του πρωταθλητή που θα μνημονεύει για πάντα την… τάπα του ΛεΜπρόν! (video)
Ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, που θα θυμάται για πάντα τον ήχο της τάπας του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το NBA δίνοντας στον «Βασιλιά» τα σκήπτρα του γηραιότερου παίκτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, Αντρέ Ιγκουοντάλα, σε ηλικία 39 χρονών αποφάσισε να… κρεμάσει τα μπασκετικά του παπούτσια και να αφήσει τον «μαγικό» κόσμο του NBA πίσω του.

Άθελά του παρέδωσε την «σκυτάλη» του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Με αυτόν τον τρόπο, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στο πρωτάθλημα στα σχεδόν 39 του χρόνια θα συνεχίζει να κυριαρχεί για 20η σεζόν (!) προσφέροντας απίστευτες στιγμές στου φίλους της «πορτοκαλί θεάς».

Μία τέτοια αξέχαστη στιγμή μας είχε χαρίσει πριν από 7 χρόνια στους τελικούς του NBA, όταν και αγωνιζόταν φορώντας την φανέλα των Κλίβελαντ Κάβαλιερς.

Η μεγάλη κόντρα μεταξύ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριος και των Καβαλίερς που κράτησε τέσσερις ολόκληρες σεζόν (2015-2018) ήταν ακόμη «φρέσκια» ή καλύτερα τότε πήρε τα… πάνω της!

Ο «Βασιλιάς» ΛεΜπρόν, είπε να κάνει προσωπική υπόθεση τον έβδομο μεταξύ τους τελικό, που έκρινε το πρωτάθλημα, λέγοντας ένα τεράστιο και εμφατικό «όχι» στο σουτ του Ιγκουοντάλα με λιγότερο από δύο λεπτά να απομένουν για να ηχήσει το buzzer που θα σήμανε τη λήξη της αναμέτρησης.

hi-res-95277666e2f5c16d6b7122529a8daf29_crop_north.jpg

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι η αίσθηση που προκάλεσε αυτό το μπλοκ στον αποδέκτη της, τον φόργουορντ των «πολεμιστών». Η απάντηση είναι μία, με σεβασμό και θαυμασμό!

Θα αναρωτηθεί εύλογα κανείς, πώς γίνεται ένας παίκτης να θυμάται με ευχαρίστηση μία τάπα που έχει δεχθεί κατά τη διάρκεια αναμέτρησης και μάλιστα στο Game 7 των τελικών του NBA, που του στέρησε και το δαχτυλίδι;

Για τον Αντρέ Ιγκουοντάλα μάλλον, είναι απόλυτα φυσιολογική αντίδραση, αφού μνημονεύει αυτή την φοβερή αμυντική φάση με απόλυτο θαυμασμό προς τον «Βασιλιά» της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Μπορεί να έχουν περάσει από τα χέρια του 4 δαχτυλίδια, όλα με τους «πολεμιστές», και ένα βραβείο πολυτιμότερου παίκτη, όμως ένα πράγμα θα μείνει αξέχαστο στον 39χρονο φόργουορντ και δεν είναι άλλο από το «ΜΠΟΥΜ» της τάπας του ΛεΜπρόν Τζέιμς, που δέχτηκε στον 7ο τελικό του 2016 κόντρα στους Καβαλίερς.

Από τότε είναι η πιο ερώτηση που του τίθεται στην καριέρα του με τον ίδιο να μην έχει κουραστεί να την απαντάει!

«Ήταν ο πιο δυνατός ήχος που είχα ακούσει ποτέ», είχε πει τότε ο Ιγκουοντάλα και συνέχισε «ΜΠΟΥΜ! Όταν συνέβη αναρωτήθηκα ‘’τι συνέβη μόλις’’ και πάγωσα. Ήταν αστεία στιγμή και πραγματικά σκέφτηκα ότι ήταν καταπληκτικό. Δεν με εξέπληξε γιατί έχουμε συνηθίσει τον ΛεΜπρόν να κυνηγάει τα κοψίματα.  Ο κόσμος περίμενε να έχω άσχημες αναμνήσεις από αυτή την στιγμή, αλλά εκείνος ο ήχος είναι από τους καλύτερους που έχω ακούσει στη ζωή μου!»

Ένας από τους πιο… δυνατούς ήχους που είχε ακούσει ποτέ του, προερχόμενος από έναν εκ των καλύτερων παικτών όλων των εποχών, έμελλε να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο να μην πανηγυρίσει τότε το δεύτερό του πρωτάθλημα.

Το ότι η ζωή όμως, παίζει κι εκείνη περίεργα παιχνίδια είναι γεγονός, αφού με την σειρά του ο Αντρέ Ιγκουοντάλα αφήνοντας πίσω του τον «μαγικό» κόσμο του NBA, χαρίζει στον παίκτη του οποίου η τάπα ηχεί ακόμη στα… αυτιά του, μία ακόμη διάκριση. Αυτή του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη στη λίγκα.

Photo credits: Clutch Points

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0