Πρόσωπα

Πώς ο Χαριστέας «μπήκε» στο βιβλίο των ρεκόρ της Bundesliga, εξαιτίας του Χίλντεμπραντ! (video)

Πώς ο Χαριστέας «μπήκε» στο βιβλίο των ρεκόρ της Bundesliga, εξαιτίας του Χίλντεμπραντ! (video)
Γίνεται ένα γκολ, σε μία ήττα της ομάδας σου, να το θυμούνται όλοι, ακόμα κι αν πέρασαν είκοσι χρόνια; Κι όμως, ο Άγγελος Χαριστέας το κατάφερε! Αν και με VAR, ίσως όλα να είχαν «γραφτεί» διαφορετικά..
Ο Τίμο Χίλντεμπραντ κρατούσε ανέπαφη την εστία του επί 824 αγωνιστικά λεπτά. Όλα αυτά, πριν τη «σέντρα» στο Βέρντερ Βρέμης - Στουτγκάρδη, για την 11η αγωνιστική της Bundesliga της σεζόν 2003/04.

Μετά το τελευταίο σφύριγμα κι αυτού του, το ρεκόρ θα ήταν δικό του, με τα συνολικά λεπτά να έχουν γίνει 884'. Μόνο που το σερί θα είχε «σπάσει» και μάλιστα, με την υπογραφή ενός Έλληνα.

Ο Άγγελος Χαριστέας, παίκτης της Βέρντερ εκείνη την περίοδο, αφιχθείς από τον Άρη το προηγούμενο καλοκαίρι, έδωσε τέλος στις 18 Οκτωβρίου του 2003, στο μεγαλύτερο σερί Clean Sheets που έχει καταγραφεί ποτέ στο γερμανικό πρωτάθλημα. Ένα ρεκόρ που «έκλεισε» 20 χρόνια.

Από τις 25 Μαΐου, κι ένα γκολ του Έλμπερ, έως τις 18 Οκτωβρίου, και το γκολ του Χαριστέα, κανείς δεν είχε «νικήσει» τον Χίλντεμπραντ, σε ματς πρωταθλήματος.

Εν τέλει, το έπραξε ο 23χρονος τότε Έλληνας σέντερ φορ, μειώνοντας το σκορ σε 1-2, χωρίς να αλλάξει την πορεία της αναμέτρησης. Πάντως, για να είμαστε δίκαιοι, με VAR ίσως η ιστορία είχε γραφτεί αλλιώς, μιας και είναι πολύ πιθανό, η μπάλα να έχει περάσει άουτ, πριν βγει η ασίστ προς τον Χαριστέα!



Η Βέρντερ Βρέμης, πάντως, παρότι ηττήθηκε με σκορ 1-3 στην έδρα της, στο φινάλε εκείνης της ιστορικής σεζόν, βρήκε τον τρόπο να κατακτήσει την Bundesliga, πριν ολοκληρώσει το double, στις 29 Μαΐου!



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0