Πρόσωπα

Τι έχει κάνει ο Μέσι φέτος και αξίζει τη Χρυσή Μπάλα; Χαρτί, μολύβι και... μετράτε! (video)

Τι έχει κάνει ο Μέσι φέτος και αξίζει τη Χρυσή Μπάλα; Χαρτί, μολύβι και... μετράτε! (video)
Το debate για τη «Χρυσή Μπάλα» έχει ξεκινήσει και η Sport άναψε... φωτιές, δίνοντάς την από τώρα στον Λιονέλ Μέσι. Και πριν αποφασίσει κάποιος αν διαφωνεί ή συμφωνεί με αυτήν την επιλογή, οφείλει να γνωρίζει όσα έχει κάνει ο Αργεντίνος θρύλος, φέτος!
Ο Λιονέλ Μέσι φαίνεται πως «ανοίγει» ήδη χώρο στην τροπαιοθήκη του, για την 8η «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του. Ήδη είναι στην κορυφή των νικητών της με επτά κατακτήσεις, αλλά σύμφωνα με την καταλανική Sport, ο πήχης θα ανέβει -δεδομένα- σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα.

Αμέσως, τα social media πήραν «φωτιά». Άλλωστε, η «Χρυσή Μπάλα» είναι ένα ζήτημα αρκετά υποκειμενικό, που προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για συζητήσεις επί συζητήσεων.

Αυτήν τη φορά, το αντίπαλο δέος στην κουβέντα, είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που «μάτωσε» τα δίχτυα με τη Μάντσεστερ Σίτι κι έβαλε το δικό του... λιθαράκι, για το ιστορικό τρεμπλ, το δεύτερο αγγλικής ομάδας, που συμπληρώνεται με το Champions League.

Κάτι δεν θα έχει κάνει, όμως, και ο Λιονέλ Μέσι, για να ετοιμάζεται να πάρει το βραβείο από αυτόν τον Χάαλαντ;



Σε κάθε ερώτηση, «μα καλά, τι έχει κάνει ο Μέσι και αξίζει τη Χρυσή Μπάλα;», υπάρχει μία μεγάλη λίστα επιτευγμάτων και αναγνώρισης αυτών.

Τα 38 γκολ και οι 25 ασίστ σε 54 ματς, το ασημένιο παπούτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και μία σειρά κατηγοριών στη συγκεκριμένη διοργάνωση, στις οποίες κατέλαβε την κορυφή. Όπως η συνεισφορά σε γκολ, οι περισσότερες ασίστ, τα περισσότερα βραβεία MVP στο τουρνουά, αλλά και ο υψηλότερος μέσος όρος στην ατομική βαθμολογία των παικτών.

Πέραν της επιστροφής της Αργεντινής στην κορυφή του κόσμου, λοιπόν, με τον Μέσι ως ηγέτη της, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να τον επιλέξει κανείς ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή του πλανήτη, για όγδοη φορά στη σπουδαία καριέρα του.

Είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί, υπάρχουν μερικές φορές, που οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους. Πόσω μάλλον, αν «συνδυαστούν» και μεταξύ τους.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0