Πρόσωπα

Κιλιάν Εμπαπέ: Αν στα 25 ξεπέρασε Τρεζεγκέ και Νικολά, τι θα κάνει στα 30ά του γενέθλια;

Κιλιάν Εμπαπέ: Αν στα 25 ξεπέρασε Τρεζεγκέ και Νικολά, τι θα κάνει στα 30ά του γενέθλια;

Εμπαπέ από άλλον… πλανήτη. Ο Γάλλος με την Εθνική του ομάδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των σκόρερ κάτω των 25 ετών, με τους ΤρεζεγκέΝικολά να χρειάζονται πλέον… κιάλια απλώς για να τον δουν.

Ο Εμπαπέ δεν βλέπει κανέναν όταν φοράει την φανέλα της Εθνικής Γαλλίας και τα γκολ του το αποδεικνύουν.

Το να πει κάποιος πως ο Κιλιάν κάνει «θαύματα» με την Γαλλία είναι το δεδομένο. Όταν όμως βλέπεις καλύτερα τα νούμερα, τότε είναι που το «σοκ» είναι ακόμη πιο έντονο.

Photos: Mbappe scores twice as France overcome Denmark | In Pictures News |  Al Jazeera

Ναι πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια, όταν όμως ο Γάλλος έχει σημειώσει με την Εθνική του 42 τέρματα πριν καν κλείσει τα 25 είναι ένα… καλό σημάδι.

Πάντως τα 42 γκολ δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό στατιστικό, καθώς εκεί που μπορεί να μείνει κάποιος άναυδος, είναι όταν δει τι είχαν καταφέρει οι «ανταγωνιστές» του σε αντίστοιχη ηλικία.

Για να το ξεκαθαρίσουμε από την αρχή, ο Εμπαπέ είναι στην κορυφή της λίστας των σκόρερ έως την ηλικία των 25 ετών με την Εθνική Γαλλία. Το ερώτημα όμως είναι ποιοι βρίσκονται από κάτω του και κυρίως ποια είναι η απόσταση τους; Τα αποτελέσματα είναι έως και… τρομακτικά.

Ο Ζαν Νικολά είναι τοποθετημένος στην δεύτερη θέση με 21 γκολ. Ναι ο δεύτερος παίκτης πίσω από τον Εμπαπέ, δεν έχει απλώς λίγα λιγότερα γκολ έχει τα… μισά τέρματα από τον σούπερ σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν.

Jean Nicolas - Wikipedia

Μάλιστα ο Νικολά ήταν ένας ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την Εθνική Γαλλίας από το 1933 έως και το 1938. Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν ένας άλλος, τελείως διαφορετικός «κόσμος» σε σχέση με το σήμερα.

Τρίτος στην λίστα αυτή, βρίσκεται ο Νταβίντ Τρεζεγκέ με 20. Ο Τρεζεγκέ έχει γράψει την δική του ιστορία με την μπλε φανέλα σηκώνοντας και EURO (2000), αλλά και Μουντιάλ (1998).

Είναι αλήθεια, ο Εμπαπέ δεν είναι απλά ο ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ στην Εθνική Γαλλίας σε ηλικία κάτω των 25, αλλά έχει όσα ο δεύτερος και ο τρίτος μαζί.

Ο Κιλιάν πλέον δικαιούται και με το παραπάνω να φωνάζει: «Μόνος μου και όλοι σας».

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0