Πρόσωπα

Όταν ο Ιωαννίδης φύγει για το εξωτερικό, το video του ματς με την Ολλανδία, θα έχει κολλήσει στο… replay! (video)

Όταν ο Ιωαννίδης φύγει για το εξωτερικό, το video του ματς με την Ολλανδία, θα έχει κολλήσει στο… replay! (video)

Θα δυσκολευτούμε πολύ να λησμονήσουμε το ματς που έχει κάνει ο Φώτης Ιωαννίδης απέναντι στην Ολλανδία. Επικός, ανίκητος, με φοβερή αυτοπεποίθηση και διάθεση, ο φορ του Παναθηναϊκού διακρίθηκε στον απόλυτο βαθμό. Και όλα αυτά, τρία χρόνια και τέσσερις μήνες μετά το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ και της Λεβάντε, ημέρες πριν τον «κερδίσουν» οι «πράσινοι»!

Γυρνάμε τον χρόνο στις 5 Αυγούστου του 2020. Τότε που ο Φώτης Ιωαννίδης αγωνιζόταν στον Λεβαδειακό, έπειτα από τη μετακίνησή του από τον Ολυμπιακό Χαλκίδας. Τότε που διακρινόταν με τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες και η επαρχιακή ομάδα αποφάσισε να κάνει την κίνησή της και να έρθει σε επαφή μαζί του.

Ο 20χρονος τότε επιθετικός, που έπαιζε ποδόσφαιρο με την ομάδα του Λεβαδειακού (στην Κ20 και ανέβηκε στην ανδρική ομάδα στη Super League), είχε ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον σύλλογο της Βοιωτίας για τρία χρόνια (μέχρι το 2022).
ioooo.jpeg

Έμοιαζε όμως πολύ δύσκολο εξαρχής να εξαντλήσει τη συμφωνία του με την ομάδα του. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που μπήκαν στη συζήτηση ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η Λεβάντε. Είχε σκοράρει 14 φορές σε 65 αναμετρήσεις, ήταν περιζήτητος και εν τέλει, το «τριφύλλι» τον έκανε δικό του.

Και η ιστορία από εκεί και έπειτα ήταν γνωστή. Ο Παναθηναϊκός του έδωσε την ευκαιρία του και ο Φώτης Ιωαννίδης την έπιασε από τα μαλλιά. Δούλεψε, βελτίωσε το σώμα του, έγινε πιο δυνατός, προσαρμόστηκε σε τακτικά κομμάτια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πρόσθεσε το γκολ στο ρεπερτόριό του σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό.

Το «ξεπέταγμα» έγινε πέρυσι, μπαίνοντας και στη συνείδηση του φίλαθλου ποδοσφαιρικού κοινού, με τα γκολ που πετύχαινε ερχόμενος από τον πάγκο.

Φέτος, στους πρώτους δύο μήνες της σεζόν, έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι μόνο το γκολ – πέναλτι με τη Μαρσέιγ στο Champions League, δεν είναι η απίστευτη εκτέλεση στην Τρίπολη απέναντι στον Παπαδόπουλο.

 



Είναι η συνολική του παρουσία. Ο τρόπος παιχνιδιού του. Η αυτοπεποίθηση που βγάζει, πατώντας στο «χορτάρι». Και υπό αυτές τις συνθήκες, ένα τέτοιο ματς με την Ελλάδα ήταν θέμα χρόνου. Για πόσο άραγε θα τον βλέπουμε στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Για λίγο. Ένα βίντεο από το ματς με την Ολλανδία είναι απλώς αρκετό…

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0