Πρόσωπα

Αντουάν Γκριεζμάν: Το απόλυτο… ρομπότ του διεθνούς ποδοσφαίρου! (video)

Αντουάν Γκριεζμάν: Το απόλυτο… ρομπότ του διεθνούς ποδοσφαίρου! (video)

Έχει ξεχάσει τι σημαίνει ματς μακριά από την Εθνική Γαλλίας ο Αντουάν Γκριεζμάν, γράφοντας το όνομά του στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

13 Ιουνίου 2017. Η Γαλλία αντιμετώπιζε την Αγγλία σε φιλική αναμέτρηση, επικρατώντας με 3-2. Μοιάζει αδιάφορο, αλλά σε αυτό το ματς εντοπίζεται η τελευταία φορά που απουσίασε ο Αντουάν Γκριεζμάν από την Εθνική ομάδα της χώρας του!

Κάτι παραπάνω από έξι χρόνια αργότερα, ο Γάλλος σταρ έχει συμμετάσχει σε όλα τα παιχνίδια που τον έχει… καλέσει η πατρίδα! Δεν έλειψε ποτέ, ούτε ακόμα και για λόγους ξεκούρασης! Συνολικά, έκτοτε έχει φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο σε 81 αναμετρήσεις. Διαδοχικές αναμετρήσεις, είτε πρόκειται για επίσημα είτε για φιλικά ματς!

Στο διάστημα αυτό, έχει βρει δίχτυα σε 28 περιπτώσεις, μοιράζοντας παράλληλα και 27 ασίστ. Με αποκορύφωμα φυσικά, την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018, αλλά και τη δεύτερη θέση στην ίδια διοργάνωση που διεξήχθη στο Κατάρ το 2022.

Ο αριθμός των 81 συνεχόμενων αγώνων του Γκριεζμάν με την Εθνική Γαλλίας, δεν είναι τυχαίος. Αποτελεί ρεκόρ στο επίπεδο του διεθνούς ποδοσφαίρου! Με τον επιθετικό της Ατλέτικο Μαδρίτης, να δείχνει διατεθειμένος να το επεκτείνει ακόμα περισσότερο!

Η σημασία του Γκριεζμάν για τους «μπλε» είναι εμφανής σε όλους τους τομείς. Κάτι που ομολόγησε πρόσφατα άλλωστε και ο Ντιντιέ Ντεσάν, λέγοντας: «Ο Αντουάν, έχει και κάτι το εξαιρετικό, ήταν πάντα πολύ σημαντικός παίκτης, πάντα διατηρούσα την εμπιστοσύνη μου, σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους για εκείνον. Ο Αντουάν, με αυτό που κάνει στον αγωνιστικό χώρο, είναι βασικός πυλώνας, η κινητήρια δύναμη. Ήταν και θα παραμείνει έτσι στο μέλλον».

grieze.webp

Πώς να μην αγωνίζεται, λοιπόν, διαρκώς; Κάτι που θα συνεχίσει να συμβαίνει και στο μέλλον, αφού όπως γίνεται αντιληπτό, Γαλλία και Γκριεζμάν αποτελούν δύο «συγκοινωνούντα δοχεία»!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0