Πρόσωπα

Τσιμίκας, Γιαννούλης, Μπάλντοκ και Ρότα: Τα αμυντικά «φτερά» της Εθνικής σερβίρουν μόνο… επιτυχίες

Τσιμίκας, Γιαννούλης, Μπάλντοκ και Ρότα: Τα αμυντικά «φτερά» της Εθνικής σερβίρουν μόνο… επιτυχίες

Απέναντι στην Ιρλανδία, η Ελλάδα δεν πήρε απλώς τη νίκη (2-0), αλλά διατήρησε ολοζώντανη μία παράδοση που λίγοι θα έχουν μέχρι τώρα αντιληφθεί…

Η Ελλάδα συνεχίζει δυναμικά την πορεία της στα προκριματικά του EURO 2024.

Η Εθνική παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα στο Δουβλίνο και με τους Γιακουμάκη-Μασούρα κυριάρχησε παίρνοντας ένα άκρως σημαντικό τρίποντο με ανέλπιστη… ευκολία.

Στο παιχνίδι αυτό διατηρήθηκε και κάτι ακόμα πέρα από τις ελπίδες της Ελλάδας για πρόκριση στην τελική φάση του EURO. Μία παράδοση που έχει περάσει κάτω από τα… ραντάρ των περισσότερων συνεχίζει σταθερά να επιβεβαιώνεται.

Μπορεί τα μπακ που έχουμε, να μην συνεισφέρουν σε τόσο μεγάλο βαθμό στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας, όμως όταν το κάνουν τα αποτελέσματα δεν απογοητεύουν ποτέ.

Με τον Γκουστάβο Πογιέτ να έχει πλέον καθιερωθεί στον πάγκο της Ελλάδας, είναι πλέον κατανοητό πως η τετράδα των μπακ απαρτίζεται από τους Τσιμίκα, Γιαννούλη, Μπάλντοκ και Ρότα.

Πογέτ: Το Euro 2024 είναι ο μεγάλος στόχος της εθνικής Ελλάδας - ΤΟ ΒΗΜΑ

Όταν ένα γκολ προέρχεται από δημιουργία των προαναφερθέντων, η Ελλάδα στο τέλος κερδίζει και το παιχνίδι. Ένα στατιστικό που ξεκίνησε και συνεχίζει να διατηρεί ο Τσιμίκας από τον Οκτώβριο του 2018 σε μία αναμέτρηση με την Ουγγαρία για το Nations League (1-0). Έκτοτε έχουν συμβάλει σε αυτό και οι υπόλοιποι τρεις, μέχρι και το παιχνίδι της Παρασκευής (13/10) όπου ο Κώστας σέρβιρε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης στον Γιακουμάκη, ανοίγοντας τον δρόμο για τη νίκη. Με την ασίστ αυτή, το σερί διευρύνθηκε για ακόμη ένα παιχνίδι.

Τα παλικάρια της Εθνικής έχουν όλα μαζί επτά ασίστ (Τσιμίκας 3, Γιαννούλης 2, Μπάλντοκ 1 και Ρότα 1) σε επτά διαφορετικές αναμετρήσεις που κατέληξαν όλες σε νικηφόρο φινάλε, για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Ένα στατιστικό που δεν περιορίζεται μόνο στα επίσημα παιχνίδια καθώς διατηρείτε ανεπηρέαστο ακόμη και σε φιλικές αναμετρήσεις.

Μπορεί οι ασίστ που παράγουν να μην είναι πολλές, αλλά σίγουρα είναι… καλές και τα αποτελέσματα είναι ο ιδανικότερος κριτής για αυτό.

7/7 και συνεχίζουμε…

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0