Πρόσωπα

Τα 2,7 εκατ. ανά ματς, οι 500 ημέρες στα πιτς: Ο «γάμος» της Ρεάλ με τον Αζάρ, ένα πανάκριβο λάθος! (video)

Τα 2,7 εκατ. ανά ματς, οι 500 ημέρες στα πιτς: Ο «γάμος» της Ρεάλ με τον Αζάρ, ένα πανάκριβο λάθος! (video)

Στην τελευταία φορά που συνάντησε την Μπαρτσελόνα, φορούσε τη φανέλα της Τσέλσι. Κάθε του γκολ, κόστισε περίπου 20 εκατ. ευρώ, ενώ για 500 ημέρες, ήταν τραυματίας. Υπάρχουν κάποιοι αριθμοί, που λένε όλη την αλήθεια, για την παρουσία του Εντέν Αζάρ στη Μαδρίτη.

Όσα είχε κάνει, πριν μεταβεί στη Μαδρίτη έναντι 115 εκατ. ευρώ και γίνει η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της Ρεάλ, ξεχάστηκαν σε μεγάλο βαθμό. Λες κι έμεινε μόνο η τελευταία «γεύση».

Κάτι τέτοιο, φυσικά, δεν γίνεται. Μόλις καταλαγιάσει η σκόνη, τόσο από τα τέσσερα τελευταία αποτυχημένα χρόνια, όσο κι από την απόσυρσή του, ακόμα και οι μεγαλύτεροι επικριτές του, θα καταλάβουν πως άφησε το στίγμα του στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στην τελευταία τετρατία; Έχουν γραφτεί αναλύσεις επί αναλύσεων, υπάρχουν πέντε αριθμοί, όμως, που αρκούν για να περιγράψει κανείς το διάστημα της παρουσίας του Εντέν Αζάρ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Και φυσικά, δεν είναι τιμητικοί...

1. Τι είναι «Clasico»;

Οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης, και της Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα, περιμένουν πώς και πώς, τα μεταξύ τους ντέρμπι. Γεύση από «Clasico», πάντως, ο Εντέν Αζάρ δεν πήρε. Αντιθέτως, στην τελευταία φορά που αντιμετώπισε την Μπαρτσελόνα, ήταν παίκτης της Τσέλσι!

2. Πόσα ματς έπαιξε, πόσα έχασε;

Παρότι βρέθηκε στη Μαδρίτη για τέσσερα ολόκληρα χρόνια, κατάφερε να παίξει μόλις 76 ματς. Πόσα έχασε; Δύο περισσότερα, δηλαδή 78!

3. Πόσο κόστισε κάθε συμμετοχή του;

Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε τα 115 εκατ. ευρώ, ενώ οι ετήσιες αποδοχές του, ήταν στα 24 εκατ. ευρώ. Εν ολίγοις, βγήκαν από τα ταμεία της Ρεάλ Μαδρίτης 211 εκατ. ευρώ. Για κάθε συμμετοχή του, λοιπόν, «πληρώθηκε» 2.77 εκατ. ευρώ!

4. Πόσο κόστισε κάθε συμμετοχή του σε γκολ;

Στα 76 ματς που αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, κατάφερε να σκοράρει 7 φορές και να μοιράσει 12 ασίστ. Είχε άμεση συμμετοχή, δηλαδή, σε 19 γκολ.

Με λίγα λόγια, η Ρεάλ Μαδρίτης «πλήρωσε» κάθε ένα από αυτά τα γκολ, έναντι 11.1 εκατ. ευρώ!



5. Πόσες ημέρες ήταν τραυματίας;


Τέλος, οι ημέρες απουσίας του. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, πέρασε 500 ημέρες ως τραυματίας, δίχως να συνυπολογίζεται πλήρως, ο χρόνος αποθεραπείας του. Ήταν τραυματίας, δηλαδή, τον ενάμιση χρόνο, από τους συνολικά τέσσερις, που βρέθηκε στη Μαδρίτη.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0