Πρόσωπα

ΑΕΚ: Βίντα, Ρότα και Μουκουντί «έγραψαν» ιστορία, αλλά έκαναν ό,τι ο Βράνιες μόνος του! (video)

ΑΕΚ: Βίντα, Ρότα και Μουκουντί «έγραψαν» ιστορία, αλλά έκαναν ό,τι ο Βράνιες μόνος του! (video)

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό (08/10, 3-0). Όχι όμως για την απαραβίαστη εστία του Στάνκοβιτς, αλλά για την εκτελεστική τους δεινότητα. Ο Βράνιες πάντως σίγουρα δεν θα εντυπωσιάστηκε και ιδιαίτερα…

Σχετικά Άρθρα

Με μία πρώτη ματιά αν κάποιος δει το υπέρ της ΑΕΚ, 3-0 (09/10) επί του Παναιτωλικού, θα σταθεί στο clean sheet που κατάφερε να κρατήσει η «Ένωση» για πρώτη φορά στην σεζόν.

Αν όμως στην συνέχεια αντικρίσει τους σκόρερ της αναμέτρησης, τότε θα του γεννηθούν καινούργια ερωτήματα, για το πώς εξελίχθηκε ο αγώνας, με αποτέλεσμα τα γκολ να προέρθουν από τους, Βίντα, Ρότα και Μουκουντί. Δηλαδή από τρεις αμυντικούς.

 

Ο Παναιτωλικός στην εξ αναβολής αναμέτρηση για την Stoiximan Super League, προσπάθησε να περιορίσει το δυνατό «χαρτί» των κιτρινόμαυρων, δηλαδή την επιθετική τους γραμμή, χωρίς όμως να προσέξει αρκετά τους… αμυντικούς, οι οποίοι τον πλήγωσαν εις τριπλούν.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπει κανείς όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές που ο κύριος ρόλος τους είναι η σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας, να αναλαμβάνουν εν τέλει χρέη σκόρερ.

 

Η επίδοση αυτή αποτελεί ρεκόρ για την «Ένωση» στον 21ο αιώνα, καθώς στην νέα χιλιετία, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο, με μία όμως μοναδική εξαίρεση.

Μπορεί με τον Παναιτωλικό να σκόραραν τρεις διαφορετικοί αμυντικοί, απέναντι στην Ξάνθη όμως το 2018 ο Βράνιες ανέλαβε εξ ολοκλήρου την δουλειά αυτή, πετυχαίνοντας χατ τρικ.

Σαφώς αυτό συνέβη για πρώτη φορά στην καριέρα του Βόσνιου και χάρη στα τρία του γκολ η ΑΕΚ πήρε μία εύκολη εντός έδρας νίκη με 4-0. Ο Μπακασέτας με κεφαλιά ήταν αυτός που πρόσθεσε το τελευταίο γκολ στην αναμέτρηση, χωρίς όμως να καταφέρει να «κλέψει» ούτε λίγη από την δόξα του Όγκνιεν, διότι κανένας δεν πίστευε αυτό που είχε συμβεί. Σχεδόν καλά καλά ούτε αυτός δεν το είχε αντιληφθεί ακόμη.



Τώρα τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά. Την χαρά δεν την πήρε μόνο ένας, αλλά την μοιράστηκαν πολλοί. Έτσι τα εύσημα για τη νίκη της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (08/10) αξίζουν και στους τρεις σκόρερ της «Ένωσης».

Ίσως λίγο παραπάνω στον Βίντα που έκανε την… αρχή στο 34’ για το 1-0, με τον Κροάτη να συνεχίζει με «φόρα» τις καλές εμφανίσεις μετά και το γκολ του απέναντι στον Άγιαξ.

ΑΕΚ - Άγιαξ 1-1: Επέστρεψε με Βίντα και παραμένει φαβορί για την πρόκριση |  Flash.gr


Άγγελος Κρεμαστός
www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0