Πρόσωπα

Όλος ο κόσμος στα… πόδια του Γιαμάλ: Γκολ με την Μπαρτσελόνα και «γράφει» ιστορία στη La Liga (video)

Όλος ο κόσμος στα… πόδια του Γιαμάλ: Γκολ με την Μπαρτσελόνα και «γράφει» ιστορία στη La Liga (video)

Πώς να το πιστέψει κανείς ότι είναι… μόλις 16 ετών; Ο Λαμίν Γιαμάλ καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και το γκολ που πέτυχε με την Μπαρτσελόνα απέναντι στη Γρανάδα, τον μετατρέπει στο νεότερο σκόρερ στην ιστορία της La Liga.

Η Μπαρτσελόνα βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2-0 από την Γρανάδα, όμως τότε «μίλησε» ο Λαμίν Γιαμάλ που την έβαλε ξανά στο παιχνίδι. Σε ηλικία μόλις 16 ετών και 87 ημερών, το νέο «αστέρι» των Καταλανών βρήκε δίκτυα και «έγραψε» ιστορία στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Με αυτό το γκολ, έγινε ο νεότερος σκόρερ διαχρονικά στη La Liga και «χάραξε» το όνομά του με χρυσά γράμματα στα βιβλία της ιστορίας της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας του.

Μέχρι πρότινος, ο νεότερος που είχε πετύχει γκολ ήταν ο Φαμπρίς Ολινγκά της Μάλαγα (16 ετών και τριών μηνών), με τους Ίκερ Μουνιαίν (Μπιλμπάο) και Ανσού Φάτι (Μπαρτσελόνα) να ακολουθούν στη σχετική λίστα.

Κανείς εκ των πρώτων δύο, βέβαια, κατάφερε να καταγράψει μία μεγάλη καριέρα, ενώ τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο τελευταίος τον άφησαν εκτός πλάνων στους «μπλαουγκράνα» και τον έστειλαν δανεικό στην Μπράιτον.

Μπορεί, άραγε, ο Γιαμάλ να επαληθεύσει τις προσδοκίες και να αποδειχθεί ο νέος μεγάλος σούπερ σταρ που προέρχεται από την «Μασία»; Οψόμεθα…

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0