Πρόσωπα

Άλεκ Πίτερς: Ο αντικαταστάτης του Βεζένκοφ βρισκόταν κάτω από τη… μύτη του Μπαρτζώκα! (video)

Άλεκ Πίτερς: Ο αντικαταστάτης του Βεζένκοφ βρισκόταν κάτω από τη… μύτη του Μπαρτζώκα! (video)

Μπορεί να έφυγε ο περσινός MVP της EuroLeague, Σάσα Βεζένκοφ, αλλά τον διαδέχθηκε επάξια ο «διπλός» Άλεκ Πίτερς ως ο πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής στην EuroLeague.

Το ζήτημα της off season για τους «ερυθρόλευκους» ήταν ποιος θα πάρει την θέση του σταρ της Ευρώπης, Σάσα Βενζέκοφ, που αποχώρησε για να κυνηγήσει το όνειρό του στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού με τη φανέλα των Σακραμέντο Κινγκς.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν των «πράσινων» με 88-78 και ο παίκτης… κλειδί ήταν κάποιος που την περασμένη σεζόν αποτελούσε… ουραγό των επιλογών του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, ούτε που φανταζόταν πως τη λύση στο κενό που είχε δημιουργηθεί την είχε στο… τσεπάκι του και δεν ήταν άλλη από τον Άλεκ Πίτερς.

Σαν άλλος «Captain America», ο 28χρονος φόργουορντ πήρε τον Ολυμπιακό από το χέρι και τον οδήγησε στη νίκη της πρεμιέρας της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο κατάμεστο ΟΑΚΑ όντας η μεγάλη… αποκάλυψη της βραδιάς.

Ο Αμερικανός έκανε… διπλή ζημιά στον «αιώνιο» σκοράροντας 17 πόντους και μαζεύοντας 10 ριμπάουντ, ενώ μοίρασε 4 ασίστ και είχε και 4 κλεψίματα με μόλις 1 λάθος στον απολογισμό της σημαντικής αυτής βραδιάς.

Όπως είναι λογικό το σύστημα αξιολόγησης της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης «τρελάθηκε» βαθμολογώντας τον με pir 31, με αποτέλεσμα ο Πίτερς να αναδεικνύεται ο πολυτιμότερος παίκτης της πρώτης αγωνιστικής.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρυσι σε ολόκληρη τη regular season της EuroLeague ο Πίτερς είχε μέσο όρο 4.6 πόντους σε 13.13 λεπτά συμμετοχής.

Το ερώτημα είναι από που «ξεφύτρωσαν» όλα αυτά τα ταλέντα και που ήταν κρυμμένα τόσο καιρό;

5991763.jpg

Μέχρι τώρα ήταν ένας παίκτης που δεν κέρδιζε πολλά αγωνιστικά λεπτά, ενώ υστερούσε και στην άμυνα. Με την φυγή του Βεζένκοφ, ο προπονητής των Πειραιωτών αποφάσισε να του δώσει μια ευκαιρία και ο Πίτερς όχι απλώς την εκμεταλλεύτηκε, αλλά την άρπαξε από τα… μαλλιά.

Με περίσσιο θάρρος και τόλμη, ο 28χρονος φόργουορντ, συμμετείχε σε κάθε φάση και τα 36 λεπτά που βρέθηκε στο παρκέ επιβεβαιώνοντας πως δεν χρειάζονται πολλά χρήματα για να χτιστεί μια ομάδα, αλλά μπορεί να επιτευχθεί και μέσω μιας εσωτερικής μεταγραφής.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί είναι αν μπορεί να ηγηθεί της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μένει να το δούμε στην πράξη…

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0