Πρόσωπα

Αν θέλεις να κερδίσεις το Κόπα Λιμπερταδόρες, θα πρέπει να «γκρεμίσεις» το τείχος... Σέρχιο Ρομέρο (video)

Αν θέλεις να κερδίσεις το Κόπα Λιμπερταδόρες, θα πρέπει να «γκρεμίσεις» το τείχος... Σέρχιο Ρομέρο (video)

Ο άλλοτε γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σέρχιο Ρομέρο, έχει αναδειχθεί στον «εκλεκτό» που έφτασε την Μπόκα Τζούνιορς μέχρι τον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες. Έχοντας έξι αποκρούσεις στις διαδικασίες των πέναλτι έχει «σπάσει» κάθε ρεκόρ στην διοργάνωση.   

«Σήμερα ήταν το πιο συγκινητικό παιχνίδι της ζωής μου, μαζί με τα ημιτελικά κόντρα στην εθνική Ολλανδίας το 2014.»

Αυτά ήταν τα λόγια του Σέρχιο Ρομέρο μετά την πρόκριση της Μπόκα Τζούνιορς στον τελικό του Κόπα Λιμπερταδόρες, όπου θα συναντήσουν τη Φλουμινένσε.

Οι παίκτες του Χόρχε Αλμιρόν επικράτησαν επί της Παλμέιρας ύστερα από τη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι με τον 36χρονο γκολκίπερ να αναδεικνύεται σε ήρωα της βραδιάς για τους Αργεντίνους.

Αυτός και ο άλλοτε συμπαίκτης του στους «κόκκινους διαβόλους», Έντισον Καβάνι έβαλαν τέλος στην παράδοση που από το 2019 και μετά ήθελε τον τελικό να είναι… βραζιλιάνικη υπόθεση.

Ο Ρομέρο απέκρουσε δύο πέναλτι, αυτά των Βέιγκα και Γκόμεζ, για να στερήσει από την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, που θα διεξαχθεί στις 4/11.

Οι τελευταίοι αγώνες της Μπόκα έμοιαζαν με ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, καθώς από τη φάση των «16» της διοργάνωσης και ύστερα, όχι μόνο κερδίζουν την πρόκριση στα πέναλτι, αλλά έχουν ως «σωτήρα» τον  36χρονο ο οποίος αποκρούει δύο κάθε φορά!

Συνολικά έχει παρέμβει αποτελεσματικά έξι φορές μέσα σε μία μόνο χρονιά ξεπερνώντας οποιονδήποτε άλλον τερματοφύλακα στο Κόπα Λιμπερταδόρες.

Ο Ρομέρο μετακόμισε στην πατρίδα του για να αγωνιστεί στη «Λα Μπομπονέρα» το καλοκαίρι του 2022, ερχόμενος από την ιταλική Βενέτσια. Στη διαδικασία των πέναλτι όσο καιρό είναι παίκτης των Αργεντίνων, έχει «σώσει» 12 από τα 23. Σχεδόν τα μισά!

Τα νούμερα αυτά δεν τα είχε πετύχει ούτε κατά τη διάρκεια της θητείας του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ της οποίας τη φανέλα φόρεσε επί έξι σεζόν.

Ο πολύπειρος γκολκίπερ έχει αποδείξει πως επιστρέφοντας στη Λατινική Αμερική βρήκε τον εαυτό του. Η Μπόκα Τζούνιορς στο πρόσωπό του έχει βρει το «τείχος» που θα μπορούσε να της χαρίσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 2007 και μετά.

Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0