Πρόσωπα

Ισμαΐλα Ντιανέ: Ο αγαθός «γίγαντας» της Ρεάλ σε ρόλο… αντί Ντόντσιτς (video)

Ισμαΐλα Ντιανέ: Ο αγαθός «γίγαντας» της Ρεάλ σε ρόλο… αντί Ντόντσιτς (video)

Τα δύσκολα και φτωχικά παιδικά χρόνια του Ισμαΐλα Ντιανέ βρίσκονται πλέον στο παρελθόν, αφού το ταλέντο του και η εργατικότητά του τον οδηγούν ήδη στα πιο λαμπερά… μονοπάτια του αθλητισμού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης ξέρει και με το παραπάνω πώς να αναδεικνύει παίκτες που βγαίνουν από τα… σπλάχνα της με τρανότερο παράδειγμα εκείνο του Λούκα Ντόντσιτς που κυριάρχησε στην «Βασίλισσα» και πολύ νωρίς πήρε το εισιτήριο για τον «μαγικό κόσμο» του NBA όπου και πρωταγωνιστεί.

Στα χνάρια του τώρα βαδίζει ένας «γίγαντας» ετών 16 που φρόντισε με την παρουσία του στο El Classico να δώσει το στίγμα του και να τον μάθει όλη η Ευρώπη, αφού αναδείχθηκε ο νεαρότερος παίκτης που αγωνίζεται στο συγκεκριμένο ντέρμπι ξεπερνώντας μέχρι και τον Λούκα «Μάτζικ» για… 19 μέρες.

ismaila_diagnejpg.jpg

Ο Σενεγαλέζος Ισμαΐλα Ντιανέ δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ το βράδυ που… έλαμψε στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης απέναντι στη Μπαρτσελόνα (86-79) κι αν οι αριθμοί του δεν προκαλούν ιδιαίτερη εντύπωση θα πρέπει ο όποιος δύσπιστος να το ξανασκεφτεί δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του και της κρισιμότητας της αναμέτρησης.

Ο σέντερ ύψους δύο μέτρων και δεκατεσσάρων εκατοστών, που βρίσκεται στην «καρδιά» της εφηβείας, σημείωσε 9 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 1 μπλοκ σε μόλις 13 λεπτά συμμετοχής δείχνοντας πως το μέλλον του αναμένεται σπουδαίο.

Τα πράγματα δεν ήταν όμως έτσι πάντα στην ζωή του Ντιανέ. Από πού μικρή ηλικία άφησε την πατρίδα του και τους γονείς του στην Αφρική για να ακολουθήσει το όνειρό του και να δοκιμάσει την τύχη του στην Ιβηρική χερσόνησο όπου και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Ρεάλ όσο ήταν μόλις 13 ετών.

Η οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη πρόκληση που είχε μπροστά του, πάντα του έδειχνε την στήριξή της ακόμα κι αν δεν είχαν νερό στο σπίτι για να μαγειρέψουν όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Η φοβερή αθλητικότητά του σε συνδυασμό με το μέγεθός του ήταν τα στοιχεία που τον ξεχώρισαν από την αρχή και με την εξέλιξή του να γίνεται με τεράστια βήματα. Ο φόβος για το άγνωστο επισκιάστηκε από το πλούσιο ταλέντο και την εργατικότητα και ο νεαρός Ντιανέ κέρδιζε όλο και περισσότερο αγωνιστικό χρόνο στην δεύτερη ομάδα της «Βασίλισσας».

Ο κόουτς Ματέο του έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης που χρειαζόταν λέγοντας χαρακτηριστικά πως είχε… ξεχάσει πως ο Ισμαΐλα ήταν 16 χρονών παιδί λόγω της εργατικότητάς του κι αυτός άρπαξε την ευκαιρία και είπε να… σπάσει και ρεκόρ, αυτό του νεότερου που ξεκινά βασικός στο el classico, όπως προαναφέρθηκε.

Το μέλλον του έφηβου σέντερ προμηνύεται σπουδαίο και σίγουρα δεν θα λείψει και η κρούση της… θύρας από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού και δίκαια αφού η σκληρή δουλειά ανταμείβει και με το παραπάνω και ο Ισμαΐλα Ντιανέ είναι ένα παιδί που το αξίζει... και με το παραπάνω.

Ευτυχία Οικονομίδου

 www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0