Πρόσωπα

Μάτις Τελ, από ποιον «πλανήτη» ήρθες και θέλεις 7' στο Champions League για ένα γκολ; (video)

Μάτις Τελ, από ποιον «πλανήτη» ήρθες και θέλεις 7' στο Champions League για ένα γκολ; (video)

Άλλοι χρειάζονται λίγο χρόνο για να «μπουν» στο ματς. Ο Τελ χρειάζεται λίγα λεπτά για να σκοράρει.

Υπάρχουν παίκτες που μοιάζουν φτιαγμένοι από άλλο υλικό. Κι όχι στην πορεία της καριέρας τους, αλλά από την αρχή της. Ο Μάτις Τελ ανήκει σε αυτήν την κατηγορία, για να μην βιαστούμε να πούμε, πως αποτελεί την προσωποποίησή της.

Τα διαπιστευτήριά τα αφήνει στην Μπάγερν Μονάχου από το καλοκαίρι του 2022, δικαιολογώντας τα 20 εκατ. ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της, για να αποκτήσει έναν 17χρονο νεαρό Γάλλο από τη Ρεν. Κι αν οι εντυπώσεις της πρώτης σεζόν ήταν θετικές, τι να πει κανείς για τις φετινές.

Ας αφήσουμε στην άκρη, πως αγωνίζεται σε μία καλοστημένη ομάδα, που έχει το «know how» στο... τάισμα των σέντερ φορ της. Ας προσπεράσουμε πως ένας 18χρονος έχει σκοράρει ήδη έξι φορές εντός της σεζόν και είμαστε ακόμη, στις αρχές του Οκτωβρίου.

Το ό,τι έχει αυτούς τους αριθμούς, όμως, ενώ έχει αγωνιστεί μόνο 147' σε Bundesliga και Champions League, όχι! Δεν προσπερνιέται!

Το παιδί-θαύμα των Βαυαρών, όπως «ομολογούν» όσα κάνει στο γήπεδο, μετά και το γκολ απέναντι στην Κοπεγχάγη, έχει σκοράρει δύο φορές στο Champions League, μέσα σε 14'. Εν ολίγοις, έχει ένα γκολ, ανά επτά λεπτά! Δεκατρία χρειάστηκε απέναντι στους Δανούς και μόλις ένα (!), απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!



Στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχει τρία γκολ σε 123', δηλαδή ένα γκολ ανά 31', ενώ έχει σκοράρει και στο Κύπελλο Γερμανίας, στο μοναδικό φετινό του ολόκληρο 90λεπτο.

Οι αριθμοί του δεν είναι απλώς εκτός συναγωνισμού. Είναι εξωπραγματικοί! Κι όταν μπει και ο παράγοντας της ηλικίας στην εξίσωση, μόνο ένα πράγμα μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος:

«Μάτις Τελ, από ποιον πλανήτη ήρθες και πού θα σταματήσεις;;;»



Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0