Πρόσωπα

Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Μάγος» ετών 15 στη Γκενκ, με αγάπη για τον ΠΑΟΚ και η Σίτι… γλυκοκοιτάζει! (video)

Κωνσταντίνος Καρέτσας: «Μάγος» ετών 15 στη Γκενκ, με αγάπη για τον ΠΑΟΚ και η Σίτι… γλυκοκοιτάζει! (video)

Εσείς γνωρίζετε ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Καρέτσας; Μπορεί όχι, όμως τον 15χρονο «μαέστρο» της Γκενκ, που τρέφει αισθήματα για τον ΠΑΟΚ, έχει ήδη εντοπίσει η Μάντσεστερ Σίτι, έστω κι αν δεν μπόρεσε, σε πρώτη φάση, να τον ντύσει στα «γαλάζια»!

Αν σας θυμίζει κάτι το όνομα, μην παραξενευτείτε. Σίγουρα κάπου θα το έχει πάρει το… αυτί σας, αφού το τελευταίο διάστημα ο Κωνσταντίνος Καρέτσας διαπρέπει. Όχι μόνο σκοράρει, αλλά φροντίζει να το πραγματοποιεί με άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Με αποτέλεσμα, να θεωρείται δικαίως το next big thing του Βελγίου.

Από την άλλη, σε περίπτωση που ακούς για πρώτη φορά το συγκεκριμένο επίθετο, είναι ευκαιρία να τον γνωρίσεις καλύτερα! Γιατί ποιος ξέρει, στο μέλλον ίσως μας απασχολήσει ακόμα περισσότερο! Άλλωστε, η Μάντσεστερ Σίτι έχει ρίξει ήδη μία φορά τα… δίχτυα της!

καρετσας_ενθ1.jpg

Ο Καρέτσας δεν έχει συμπληρώσει ακόμα ούτε το 16ο έτος της ηλικίας του. Ο νεαρός «μαέστρος» έχει ελληνική καταγωγή και γεννήθηκε στο Βέλγιο, στο Γκενκ συγκεκριμένα, στις 19 Νοεμβρίου του 2007. Το ταλέντο… ξεχειλίζει και ως «10άρι» έχει φροντίσει ώστε να μην περνά ούτε δευτερόλεπτο στο χορτάρι, που να μην το αποδεικνύει.

Στα αξιοσημείωτα είναι η αγάπη του για τον ΠΑΟΚ! Κάτι που όπως φαίνεται έχει… κληρονομήσει από τον πατέρα του, Βάιο, ο οποίος δεν χάνει ευκαιρία για να παρακολουθεί από κοντά διάφορες αναμετρήσεις του «Δικεφάλου του Βορρά». Σε αρκετές από αυτές, έχει πάρει φυσικά μαζί του και τον «Kos», όπως αποκαλούν τον νεαρό ποδοσφαιριστή εν συντομία στο Βέλγιο.

παοκ_καρετσης.jpg
καρετσας_παοκ.jpg

Από τη Γκενκ στην Άντερλεχτ και πάλι πίσω, με… ματιές της Σίτι

Δε χρειάστηκε να περάσει ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα για να κάνει τη διαφορά. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της πόλης που γεννήθηκε, με την ομάδα της Γκενκ, παρουσιάζοντας τα πρώτα, ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά, δείγματα γραφής που διέθετε.

Από τον έλεγχο της μπάλας, στην τεχνική και τη δημιουργικότητα. Ευφυής ποδοσφαιριστής, αρκετά γρήγορος και με σουτ… δυναμίτη! Χαρακτηριστικά που τον κάνουν να ξεχωρίσει ήδη από την εφηβική του ηλικία.

Το καλοκαίρι του 2020 βρέθηκε στον δρόμο του η ευκαιρία της Άντερλεχτ. Κάπως έτσι, άλλαξε παραστάσεις, με σκοπό να εμπλουτίσει το ρεπερτόριό του. Η αποστολή εξετελέσθη στον μέγιστο βαθμό, αλλά τον Ιανουάριο του 2023, τα προβλήματα των «μωβ» οδήγησαν την οικογένεια του ταλαντούχου μεσοεπιθετικού στην απόφαση να μετακομίσει σε άλλες ακαδημίες.

atner.jpg

Τότε, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «κάδρο» και η Μάντσεστερ Σίτι! Τα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου, τα οποία έβαζαν μάλιστα στο… κόλπο και τον Άγιαξ, έκαναν λόγο για επίσημες προτάσεις στον 15χρονο Ελληνοβέλγο. Δεν είχε φτάσει, όμως, ακόμα το «πλήρωμα» του χρόνου.

Η οικογένεια Καρέτσα αποφάσισε ότι το καλύτερο για τον μικρό «μαέστρο» ήταν να μείνει για λίγο ακόμα στο Βέλγιο. Έτσι, επέστρεψε στη γενέτειρά του και την ομάδα νέων της Γκενκ!

καρετσας_ενθ2.jpg

Τρία γκολ, πραγματικές «ζωγραφιές»!

Πλέον, αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της χώρας και όσο «εγκλιματίζεται» στις νέες συνθήκες, τόσο καλύτερα αποδίδει στο γήπεδο. Μετρά ήδη τρία γκολ και μία ασίστ στις επτά αναμετρήσεις που έχει αγωνιστεί, με το ταλέντο του να «μαγνητίζει» τα βλέμματα.

Στο ντεμπούτο του έκανε μία «μαγική» πάσα στην αναμέτρηση κόντρα στη Μπέβερεν, με την οποία ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα, για να σημειωθεί στη συνέχεια το μοναδικό γκολ του παιχνιδιού.

Έπειτα, έφτασε η στιγμή να πάρει ο ίδιος το… όπλο του! Έχοντας περίσσεια αυτοπεποίθηση, σκόραρε με ένα απίθανο σουτ έξω από την περιοχή, απέναντι στη δεύτερη ομάδα της Άντερλεχτ.

Από την ικανότητά του να σουτάρει, πέρασε στην άρτια τεχνική του κατάρτιση. Αντίπαλος η Οστάνδη και ο Καρέτσας πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από δεξιά, έφτασε ως τη μικρή περιοχή και από δύσκολη γωνία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τελευταίο του θύμα η Ντέντερ, με τον 15χρονο να γίνεται κάτοχος της μπάλας από δεξιά, να συγκλίνει και να εκτελεί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, για να προσθέσει στη λίστα ακόμα ένα… ασύλληπτο τέρμα!

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας δεν έχει προλάβει ακόμα να ενηλικιωθεί. Αλλά τι σημασία έχει; Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Βελγίου έσπευσε να τον εντάξει στις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας! Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, πως μέχρι τα 18 του, η ελληνική ομοσπονδία μπορεί να… επιχειρήσει να τον ντύσει στα «γαλανόλευκα».

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν άργησε να τον εντοπίσει, αλλά δεν μπόρεσε να τον κάνει δικό του. Προς το παρόν τουλάχιστον. Ένα μόνο είναι σίγουρο. Εάν είναι υγιής, το μέλλον του Ελληνοβέλγου μεσοεπιθετικού θα κρύβει αρκετές και… ευχάριστες εκπλήξεις!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0