Πρόσωπα

Όταν ο Σπανούλης είχε πει στην Εθνική μέχρι τα 40, μάλλον το εννοούσε (και για παραπάνω)! (video)

Όταν ο Σπανούλης είχε πει στην Εθνική μέχρι τα 40, μάλλον το εννοούσε (και για παραπάνω)! (video)
Η εποχή του Βασίλη Σπανούλη στον πάγκο της Εθνικής ομάδας είναι γεγονός και το BN Sports ξετυλίγει το… κουβάρι των απίστευτων στιγμών του «Kill Bill», όσο αγωνιζόταν με τη φανέλα της «επίσημης αγαπημένης».

Ο Βασίλης Σπανούλης έχει αφήσει τα δικό του ανεξίτηλο αποτύπωμα στο ελληνικό μπάσκετ, όχι μόνο μέσω του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού μα και φυσικά λόγω των κορυφαίων εμφανίσεών του με την Εθνική ομάδα.

Από το 2004 όταν και ο «Kill Bill» πρωτοφόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο μέχρι και το 2015 (με μία παραλίγο ανατρεπτική επιστροφή το 2021), τίμησε τη γαλανόλευκη πανηγυρίζοντας μεταξύ άλλων το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket 2005 και το χάλκινο το 2009, ενώ κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ το 2006 στην Ιαπωνία.

Μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις τόσο σε συλλογικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Εθνικής ομάδας μπορεί να έφτασε στο τέλος της το 2021, όμως ήδη συνεχίζει σε νέα μονοπάτια με καινούριες προκλήσεις.

 Ο δρόμος της προπονητικής τον διάλεξε σχεδόν αμέσως και όντας στο «τιμόνι» του Περιστερίου ήδη κατάφερε να ξεχωρίσει φτάνοντας με την ομάδα στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας προπονητής ουσιαστικά άφθαρτος έχοντας καθολική αποδοχή και σεβασμό από τον κόσμο του μπάσκετ γι’ αυτό και αποτελεί την κατάλληλη επιλογή για να ηγηθεί του πάγκου της Εθνικής ομάδας λειτουργώντας ως πρότυπο για τους παίκτες του.

Ο στρατιώτης της Εθνικής, όπως έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο ίδιος ότι είναι, αποφάσισε να την «υπηρετήσει» και ως προπονητής πέρα από παίκτης. Μέχρι οι επόμενες ξεχωριστές στιγμές με τον «Kill Bill» ως τεχνικό να έρθουν, το BN Sports σας παρουσιάζει τις εμφανίσεις του που άφησαν… εποχή με το εθνόσημο!

Φυσικά η νίκη κόντρα στην Dream Team στο Παγκόσμιο του 2006!

Στην πιο ιστορική αναμέτρηση του ελληνικού μπάσκετ, η Εθνική ομάδα σόκαρε ολόκληρο τον πλανήτη βγάζοντας εκτός τελικού την Team USA με… διαστημικό «Kill Bill» 22 πόντων!

Το buzzer beater τρίποντο που άφησε… άφωνους τους Κροάτες στο EuroBasket του 2007

Μετά την ιστορική ντρίμπλα του Σπανούλη στον Πλάνινιτς, που τον… σώριασε, ακολούθησε το τρίποντο του στην εκπνοή που… ξέρανε την αντίπαλη Κροατία διαμορφώνοντας το τελικό 81-78.

Ο ημιτελικός με τα… παράπονα κόντρα στην Ισπανία στου EuroBasket 2007

Το εκπληκτικό κρεσέντο του Έλληνα γκαρντ με τους 24 πόντους, τις 5 ασίστ και μηδενικά λάθη (!) επισκιάστηκε από τα παράπονα για την διαιτησία.

Ο προημιτελικός με την Τουρκία στο EuroBasket 2009

Στο τελευταίο μετάλλιο της Εθνικής, ο Σπανούλης έβαλε το δικό του… λιθαράκι ειδικά στο μάτς – «θρίλερ» κόντρα στην Τουρκία, όπου σημείωσε 23 πόντους.

Bonus: Το τρίποντο του Σπανούλη από τα 9 μέτρα κόντρα στη Γαλλία στο ίδιο τουρνουά!

Το ρεκόρ του απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο στο Παγκόσμιο του 2010

Τότε μπορεί  η Εθνική ομάδα να έμεινε μακριά από τις επιτυχίες, ωστόσο ο Λαρισαίος γκαρντ είχε πραγματοποιήσει εντυπωσιακή εμφάνιση σκοράροντας 28 πόντους κάνοντας το καλύτερό του παιχνίδι με το εθνόσημο.

Ο «τελευταίος χορός» κόντρα στη Λετονία στο EuroBasket του 2015

Στον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της Εθνικής, ο Σπανούλης σημείωσε 16 πόντους και μοίρασε 4 ασίστ!

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0