Πρόσωπα

Μόργκαν Σνάιντερλιν: Οι τίτλοι με την Γιουνάιτεντ, η «σφαλιάρα» στον Πογέτ και τα ερωτηματικά στην Κηφισιά (video)

Μόργκαν Σνάιντερλιν: Οι τίτλοι με την Γιουνάιτεντ, η «σφαλιάρα» στον Πογέτ και τα ερωτηματικά στην Κηφισιά (video)

Η Κηφισιά πραγματοποίησε μία κορυφαία μεταγραφή και στο πρόσωπο του Μόργκαν Σνάιντερλιν παίρνει έναν άνθρωπο με μεγάλη πείρα, που έχει «πληγώσει» τον… Γκουστάβο Πογέτ και σκοπεύει να δώσει «απαντήσεις» στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

Η καριέρα του Μόργκαν Σνάιντερλιν ξεκίνησε από την Αλσατία και το Στρασβούργο και ο Γάλλος μέσος τράβηξε αμέσως τα… βλέμματα των Άγγλων. Η Πόρτσμουθ, που το 2008 αγωνιζόταν ακόμα στην Premier League, εξέφρασε το ενδιαφέρον της για εκείνον, αλλά προτίμησε να υπογράψει στη Σαουθάμπτον που βρισκόταν, τότε, στη Championship.

Αρκετά γρήγορα καθιερώθηκε στη βασική ενδεκάδα, όμως ο υποβιβασμός των «αγίων» στη League One έφερε την αμφισβήτηση γύρω από την επιλογή του, για την οποία, βέβαια, δικαιώθηκε μερικά χρόνια αργότερα. Η ομάδα της νότιας ακτής της Αγγλίας κατάφερε να ανέβει στην Premier League το 2012 και είχε έρθει η… ώρα της.

Η καθιέρωση στην Premier League και η «8άρα» στον Πογέτ

Η Σαουθάμπτον εγκαθιδρύθηκε ως μία «κλασική» ομάδα της Premier League και ο Σνάιντερλιν διατήρησε τη θέση του ως βασικός. Η καταπληκτική του παρουσία στην πρώτη της σεζόν, εντυπωσίασε άπαντες, με τον Γάλλο να έχει τα περισσότερα επιτυχημένα τάκλιν και τις περισσότερες παρεμβάσεις στο πρωτάθλημα τη σεζόν 2012/13.

Αυτές οι επιδόσεις τον κατέστησαν ως ένα από τους καλύτερους αμυντικούς χαφ στο «Νησί» και εφόσον οι εμφανίσεις του συνεχίστηκαν σε αυτά τα επίπεδα απόδοσης και τα επόμενα χρόνια, η «μεγάλη» μεταγραφή ήταν θέμα χρόνου να έρθει.

Στην τελευταία του χρονιά στον σύλλογο, σημείωσε και την μεγαλύτερη νίκη της καριέρας του, απέναντι στην Σάντερλαντ (8-0). Προπονητής, τότε, στις «μαύρες γάτες», ήταν ο νυν προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, Γκουστάβο Πογέτ, στην πιο… οδυνηρή ήττα που έχει υποστεί εκείνος.

Οι επιτυχίες με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η… μετάνοια για τον Ζοσέ Μουρίνιο

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να τον εντάξει στο ρόστερ της και δαπάνησε περίπου 25 εκατ. λίρες για να τον αποκτήσει. Ο Σνάιντερλιν είχε συστηματικά μία θέση βασικού στους «κόκκινους διαβόλους» και κατέκτησε μαζί τους ένα Κύπελλο Αγγλίας, ένα Σούπερ Καπ και το Europa League (2017).

Ωστόσο, μετά την απόλυση του Λουίς Φαν Χάαλ και την πρόσληψη του Ζοσέ Μουρίνιο, τα δεδομένα άλλαξαν.

«Έχασα μία εβδομάδα από την προετοιμασία εξαιτίας του Euro το 2016. Ο Μουρίνιο μου είπε πως του άρεσα σαν παίκτης, αλλά προηγούνταν στην ιεραρχία συμπαίκτες μου με τους οποίους συνεργάστηκε το καλοκαίρι.

Εγώ ήμουν ανυπόμονος και ζήτησα να φύγω. Το μετάνιωσα… Έπρεπε να είχα πείσει τον εαυτό μου να συνεχίσω να δουλεύω και να πιστεύω…»


Έτσι, τον αγόρασε η Έβερτον τον Ιανουάριο του 2017 και επανενώθηκε με τον Ρόναλντ Κούμαν, ενώ στο ντεμπούτο του αντικατέστησε τον Κέβιν Μιραλάς. Το τέλος της θητείας του εκεί ήρθε την σεζόν 2018/19, καθώς η σχέση του με τον Μάρκο Σίλβα «χάλασε» και εκείνος επέστρεψε στην πατρίδα του.

Τα ερωτηματικά από το παρελθόν που θα απαντηθούν στην… Ελλάδα

Στη Γαλλία φόρεσε τη φανέλα της Νις, αλλά για λιγότερους από 50 αγώνες, σε διάστημα τριών χρόνων (2020-2023). Αγωνίστηκε στο πρώτο μισό του φετινού έτους ως δανεικός στην Αυστραλία και τους Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς, προτού υπογράψει στην τουρκική Κόνιασπορ, τον περασμένο Αύγουστο.

Έμεινε στη γειτονική χώρα για μόλις… 10 ημέρες, πριν οι δύο μεριές λύσουν το συμβόλαιό τους κοινή συναινέσει, δίχως να έχει – σαφώς – αγωνιστεί… ούτε λεπτό. Έτσι, ήρθε η κλήση από την Κηφισιά και ο Σνάιντερλιν στην Ελλάδα.

Η ποιότητά του μεγάλη και σίγουρα για ένα επίπεδο παραπάνω και αν «βγει» στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου αυτή η μεταγραφή, τότε σίγουρα ενισχύεται σημαντικά ώστε να παραμείνει στη Stoiximan Super League

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0