Πρόσωπα

Από τον τελικό Κυπέλλου, στα ντέρμπι «αιωνίων»: Οι 5+1 στιγμές που έκαναν τον Μπεργκ για πάντα… Παναθηναϊκό (video)

Από τον τελικό Κυπέλλου, στα ντέρμπι «αιωνίων»: Οι 5+1 στιγμές που έκαναν τον Μπεργκ για πάντα… Παναθηναϊκό (video)

Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο, κι εκείνος αγάπησε τον Παναθηναϊκό με όλη του την καρδιά. Ο Μάρκους Μπεργκ έβαλε τέλος στην καριέρα του και το BN Sports θυμάται μερικές στιγμές του με το «τριφύλλι» που τον μετέτρεψαν αιώνια… πράσινο.

Σχετικά Άρθρα

Η ποιότητα που διέκρινε τον Μάρκους Μπεργκ ήταν τέτοια, που θα ήταν αδύνατο να μην αποτελέσει έναν εκ των κορυφαίων επιθετικών που είχε ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 15 χρόνια.

Η σχέση του με την ομάδα, η αμοιβαία αγάπη του με την κερκίδα, αλλά κυρίως τα κατορθώματά του με την «πράσινη» φανέλα, τον μετέτρεψαν παντοτινά σε έναν «θρύλο» του συλλόγου, πόσο μάλλον όταν σταμάτησε στα 95 γκολ μαζί του.

Στα 37 του χρόνια, αποφάσισε να ρίξει «αυλαία» στην καριέρα του, έπειτα από έναν τραυματισμό που υπέστη, και το BN Sports γυρνάει τον χρόνο πίσω για να θυμηθεί μερικές από τις στιγμές που τον έκαναν τόσο αγαπητό στον κόσμο του «τριφυλλιού».

Η «καλή μέρα» από το… πρωί φαίνεται

Το γκολ που σημείωσε απέναντι στον Παναιτωλικό σίγουρα αποτελεί το λιγότερο… εντυπωσιακό απ’ όλα τα άλλα στην εν λόγω λίστα. Εντούτοις, είναι το πρώτο που έβαλε και αυτό που ανέδειξε ακριβώς τι μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Οι τοποθετήσεις του εντός της αντίπαλης περιοχής εξαιρετικές, τα τελειώματά του άψογα και ήταν θέμα χρόνου αυτός ο συνδυασμός να γίνει… ονειρικός.

Οι κόντρες με τον Ολυμπιακό και το «διπλό» στο Καραϊσκάκης

Στα τέσσερα χρόνια παραμονής του στους «πράσινους», πανηγύρισε τρεις νίκες σε ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό. Η συνεισφορά του σε αυτές τεράστια, έχοντας σκοράρει και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το 2014, σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού στον Πειραιά (3-0). Παράλληλα, είχε βρει δίκτυα και δύο χρόνια αργότερα, παρά την ήττα (3-1), αλλά και στη νίκη με 1-0 στη Λεωφόρο στη τελευταία του σεζόν στο κλαμπ.

Big Game Player καιΚύπελλο

Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ένας ποδοσφαιριστής που όταν η μπάλα «έκαιγε», έβγαινε μπροστά και το έπαιρνε… πάνω του. Ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας το 2014 με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ίσως και να αποτελεί την σπουδαιότερη του εμφάνιση ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Χατ-τρικ, δύο εκπληκτικά γκολ και ένα τρόπαιο με το «τριφύλλι». Το μοναδικό στην θητεία του εκεί, όμως ήρθε με τον ιδανικότερο τρόπο και τον Ζέκα να… προσκυνάει την φανέλα του με το νούμερο εννιά…

Ένα ευρωπαϊκό «καρέ»

Τα γκολ του στην Ευρώπη αρκετά. Άγιαξ, Μπρόντμπι, Ντιναμό Μόσχας, μερικές ομάδες τις οποίες «πλήγωσε». Ωστόσο, η αναμέτρηση των play off του Europa League το 2014 ενδέχεται να είναι η… αγαπημένη του. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε από νωρίς… πίσω στο σκορ από την Μίντιλαντ, όμως ο Μπεργκ «καθάρισε» σημειώνοντας τέσσερα τέρματα (4-1). Γύρισε τούμπα το ματς μόνος του και εξασφάλισε την παρουσία των «πρασίνων» στους ομίλους της 2ης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Tο γκολ που «ξέρανε» την ΑΕΚ

Ο Μπεργκ σκόραρε, ο Παναθηναϊκός είχε προβάδισμα δύο γκολ απέναντι στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά η «Ένωση» μπόρεσε και επέστρεψε στο ματς (2-2). Το μομέντουμ ήταν με την ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ, όμως ο Σουηδός ήταν αυτός που «μίλησε» τελευταίος. Βρέθηκε ξανά στην κατάλληλη θέση, την κατάλληλη στιγμή και απλά… έσπρωξε την μπάλα προ κενής εστίας στα δίκτυα. Εκείνη την σεζόν (2016/17), τερμάτισε στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 22 τέρματα!

Το… τελευταίο «πενταρέ»

Σίγουρα, η βαρύτητα αυτού του ματς δεν συγκρίνεται με τα προαναφερθέντα, ωστόσο, τα πέντε γκολ που πέτυχε κόντρα στον Πανθρακικό δεν γινόταν να παραλειφθούν. Το ματς μετετράπη σε «παράσταση» για έναν… ρόλο, με πρωταγωνιστή τον Μπεργκ, ο οποίος έγινε ο 12ος (και τελευταίος προς το παρόν) παίκτης στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας της Ελλάδας, που καταφέρνει κάτι ανάλογο.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0