Πρόσωπα

Άρης: Γκρέι, Καμαρά και Ιντέγιε, ούτε που τους... βλέπει ο Μορόν στο ξεκίνημά του! (video)

Άρης: Γκρέι, Καμαρά και Ιντέγιε, ούτε που τους... βλέπει ο Μορόν στο ξεκίνημά του! (video)
Πέντε χρόνια αναζητούσε το εκλεκτό «9αρι». Σαφώς και είναι νωρίς, αλλά οι έως τώρα εμφανίσεις του Μορόν, δίνουν το δικαίωμα στον Άρη να πιστεύει πως επιτέλους, βρήκε τον φορ που έψαχνε!
Ήρθε με τις καλύτερες περγαμηνές, αλλά όταν έχεις «καεί», είσαι δύο φορές επιφυλακτικός, σε σχέση με πριν.

Μετά από πέντε αγωνιστικές στη Stoiximan Super League, ο Άρης έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει πως ο Λορέν Μορόν, είναι ο φορ που επί πέντε χρόνια αναζητούσε. Από τότε, δηλαδή, που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπό νέα ηγεσία.

Σε 423 αγωνιστικά λεπτά, έχει σκοράρει τέσσερις φορές κι έχει «μοιράσει» δύο ασίστ. Με λίγα λόγια, έχει άμεση συμμετοχή σε γκολ, ανά 71' παιχνιδιού!

Προφανώς, η σεζόν έχει πάρα πολύ καιρό έως το φινάλε της, για να μπει από τώρα θετικό ή αρνητικό πρόσημο στην παρουσία του 29χρονου Ισπανού φορ. Παράλληλα, δεν γίνεται να βγει από την εξίσωση, πως στον πάγκο του Άρη βρίσκεται άλλος προπονητής, από αυτόν που έκανε την προετοιμασία.

Χρόνος προσαρμογής, λοιπόν, χρειάζεται για όλες τις πλευρές. Ατομικά, όμως, ο Μορόν δείχνει πιο έτοιμος από κάθε άλλον, που ήρθε πριν από αυτόν στο Κλεάνθης Βικελίδης με... δάφνες και κλήθηκε να καλύψει μία μεγάλη «πληγή» του Άρη σε αυτήν τη νέα του εποχή. Αν όχι τη μεγαλύτερη!

 
Κανείς από τους τέσσερις «προκατόχους» της θέσης «9», δεν είχε καταφέρει να αποδώσει τόσο καλά και τόσο γρήγορα, στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ξεκινώντας από τη σεζόν 2018/19, ο Χαμζά Γιουνές είχε άμεση συμμετοχή σε έξι γκολ, μετά από 12 αγωνιστικές. Στην επόμενη (2019/20), ο Μπράουν Ιντέγιε χρειάστηκε 15, ενώ στην αγωνιστική περίοδο 2021/22, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά, είκοσι!

Τέλος, ο Αντρέ Γκρέι «έπιασε» τον συγκεκριμένο αριθμό μετά από 12 ματς στη Stoiximan Super League 2022/23.

Από την άλλη πλευρά, ο Μορόν δείχνει έτοιμος να «πιάσει» τα στάνταρ της παραγωγικότερης σεζόν της καριέρας του, σε πρώτη εθνική κατηγορία.

moron_222.jpg

Συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα της La Liga της σεζόν 2019/20, ο νυν φορ του Άρη είχε πέντε γκολ και μία ασίστ στις πέντε πρώτες αγωνιστικές. Ίδια άμεση συμμετοχή σε γκολ, με τη φετινή του. Ο απολογισμός του στο φινάλε; Δέκα γκολ και 2 ασίστ, μετά από 36 εμφανίσεις.

Δεδομένα, είναι νωρίς, αλλά οι βάσεις που έχουν τεθεί, δικαιολογημένα του επιτρέπουν να ονειρεύεται πως στον Άρη, μπορεί να κάνει σεζόν... καριέρας!

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0