Πρόσωπα

Γιώργος Κανελλόπουλος: Τα ματς με τον ΠΑΟΚ, το «σπίτι» στον Αστέρα και το ταξίδι στο… Ελσίνκι (video)

Γιώργος Κανελλόπουλος: Τα ματς με τον ΠΑΟΚ, το «σπίτι» στον Αστέρα και το ταξίδι στο… Ελσίνκι (video)

Από το δικό του «σπίτι» στον Αστέρα Τρίπολης, στη μακρινή… Φινλανδία και την Ελσίνκι. Ο Γιώργος Κανελλόπουλος επρόκειτο να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στους ομίλους του Conference League και θα έχει να θυμάται τα όσα βίωσε στη χώρα μας, αλλά και μία νίκη απέναντι στον «Δικέφαλο».

Οι ακαδημίες του Αστέρα Τρίπολης είναι ευρέως γνωστό ότι «βγάζουν» συστηματικά ταλαντούχους παίκτες. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο Τάσος Δουβίκας και ο Γιώργος Κυριακόπουλος, είναι μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα, με πιο πρόσφατο, τον Γιώργο Κανελλόπουλο.

Ο 23χρονος αγωνιζόταν για τρεις σεζόν με την ομάδα της Αρκαδίας και όλο και περισσότερο είχε καταστήσει τον εαυτό του βασικό. Είχε αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, όπως επρόκειτο να γίνει και την Πέμπτη (21/09), όταν θα φοράει τη φανέλα της Ελσίνκι, με… ανάμεικτα συναισθήματα.

ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ.webp

Σε μικρότερο ηλικιακό επίπεδο δεν είχε κερδίσει ποτέ κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», (δύο ισοπαλίες, δύο ήττες), ενώ με την πρώτη ομάδα είχε κατορθώσει και είχε πάρει ένα σπουδαίο «διπλό» στην Τούμπα, την σεζόν 2020/21 (1-0). Η αναμέτρηση τότε είχε διεξαχθεί στην τελευταία αγωνιστική των play off της Stoiximan Super League και αμφότεροι ήταν βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά εκείνος έπαιξε ένα ολόκληρο ημίχρονο και έδειξε ένα θετικό πρώτο… δείγμα.

Η βελτίωση ενθαρρυντική, τα σημάδια ότι μπορεί να γίνει ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που ο Αστέρας Τρίπολης θα πουλήσει… ακριβά ήταν εκεί, όμως, όλα άλλαξαν την περασμένη χρονιά. Ο Ηρακλής Μεταξάς ανέλαβε τα ηνία και έκατσε στην άκρη του πάγκου, ο Κανελλόπουλος δεν ήταν στα σχέδιά του και έτσι έμεινε στον… πάγο.

Ο ατζέντης του, αμέσως αναζήτησε μία ευκαιρία στο εξωτερικό, ώστε ο 23χρονος Έλληνας να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ που είχε δημιουργήσει. Μολαταύτα, ήταν ένας παίκτης που είχε περάσει σχεδόν όλη – αν όχι όλη – τη ζωή του στην Αρκαδία, αγωνιζόμενος σε εκείνον τον σύλλογο. Σίγουρα η προσαρμογή του θα ήταν δύσκολη.

Η δυνατότητα να παίξει ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδας ήρθε, ωστόσο έπρεπε να μετακομίσει στην… άλλη άκρη της Ευρώπης. Η Ελσίνκι από την Φινλανδία πίστεψε σε εκείνον, ο ίδιος «ψήθηκε» από το πρότζεκτ και αποχώρησε από τη χώρα μας τον Ιανουάριο του 2023. Αποφασισμένος o Κανελλόπουλος να αγωνιστεί παραπάνω απ’ όσο αγωνιζόταν στον Αστέρα Τρίπολης, «έπεσε» αμέσως στη δουλειά.

10750-stin-elsinki-o-giorgos-kanellopoulos.webp

Οι προσπάθειές του εντυπωσίασαν και την ομάδα, ο χρόνος συμμετοχής του Έλληνα μέσου αυξανόταν διαρκώς και το καλοκαίρι που μας πέρασε πραγματοποίησε το όνειρό του. Έλαβε μέρος σε προκριματικά του Champions League μαζί της, αλλά το εμπόδιο της Καραμπάγκ ήταν δυσκολοκατάβλητο και η πρόκριση δεν ήρθε.

Ανεξάρτητα, η Ελσίνκι πήρε το «εισιτήριο» για τους ομίλους του Conference League, όπου έμελλε να κληρωθεί με μία ελληνική ομάδα και ο Κανελλόπουλος να επιστρέψει στη πατρίδα του.

Νοσταλγία από τα παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, το ποδοσφαιρικό -και μη- «σπίτι» του, αναμνήσεις από τις κόντρες με τον ΠΑΟΚ. Όλα ξαναζωντανεύουν εκ νέου με τη φανέλα της Ελσίνκι στη Φινλανδία

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0