Πρόσωπα

Ζοάο Φέλιξ: Απολαμβάνοντας την ζωή στην Μπαρτσελόνα... (video)

Ζοάο Φέλιξ: Απολαμβάνοντας την ζωή στην Μπαρτσελόνα... (video)

Στην περσινή Τσέλσι τα πάντα πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο. Μαζί κι εκείνος. Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν του ταίριαζε πια κι εκείνος είχε ξεκάθαρη επιθυμία για κάτι που θα του προκαλούσε την επιθυμητή αναζωογόνηση. Ο Ζοάο Φέλιξ παίρνει τις νέες, καθαρές ανάσες του στην Μπαρτσελόνα και το απέδειξε και στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Champions League.

Ο Πορτογάλος επιθετικός είναι μόλις 23 ετών! Μπορεί να βρίσκεται στο προσκήνιο και στον... ποδοσφαιρικό αφρό εδώ και αρκετά χρόνια, να τον έχουμε συνηθίσει, να νομίζουμε ότι έχει μεγαλώσει αρκετά, αλλά είναι μόλις 23 ετών και έχει ακόμα πολλά πράγματα να φτιάξει. 

Ξεκινώντας από τον χαρακτήρα και την πειθαρχία του και έπειτα πηγαίνοντας στα ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά και την εξέλιξη που μπορεί να σημειώσει στην διάρκεια της διαδρομής του στα γήπεδα.

Έπειτα από 12 «στείρες» εμφανίσεις στο Champions League με τη φανέλα της Ατλέτικο Μαδρίτης και έχοντας βρει τελευταία φορά τον δρόμο προς τα δίχτυα στη διοργάνωση στiς 23 του Φλεβάρη του 2022, ο Ζοάο Φέλιξ έκανε τρομερό come-back στην έναρξη της φετινής φάσης των ομίλων με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.


Στο πρώτο 20λεπτο της αναμέτρησης κόντρα στην Άντβερπ, ο νεαρός επιθετικός βρήκε και τον δρόμο προς τα δίχτυα, αλλά και έφτιαξε γκολ για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τρομερά έξυπνη ασίστ.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής των «μπλαουγκράνα» που είχε πετύχει κάτι αντίστοιχο τόσο γρήγορα σε παιχνίδι του Champions League, φυσικά, ήταν ο Λιονέλ Μέσι, σε παιχνίδι απέναντι στην Τσέλσι στο «Καμπ Νόου», το 2018!


Ωστόσο, επειδή είχε βρει πρόσφορο έδαφος για να το χαρεί ακόμα πιο πολύ, ο Φέλιξ πέτυχε και δεύτερο γκολ με κεφαλιά από το δεύτερο δοκάρι λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Και πανηγύρισε με τον χαρακτηριστικό του τρόπο, πλέον. Εκείνον που δείχνει ότι... τελικά ορισμένες φορές τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ απλά. 


Δίχτυα είχε βρει και στο ντεμπούτο του με την φανέλα των Καταλανών, σε επίπεδο πρωταθλήματος, κόντρα στην Ρεάλ Μπέτις. Και το έκανε και τώρα στ' αστέρια, σε μια πανεύκολη πρεμιέρα για το σύνολο του Τσάβι που πλέον έχει ξανά τεράστια δύναμη για να πετύχει πολλά από εκείνα που στερήθηκε στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Φέλιξ είχε παιδικό όνειρο να παίξει για το κλαμπ της Βαρκελώνης και από τη στιγμή που το εξέφρασε αυτό, όλα έγιναν πολύ δύσκολα για εκείνον στην Ατλέτικο Μαδρίτης. Ήθελε να φύγει το καλοκαίρι, ο κόσμος τον αποδοκίμαζε και κατέστρεψε την πλάκα που είχε τ' όνομά του έξω από το γήπεδο και η σχέση του με τον Σιμεόνε έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά. 

Μάλιστα, το κλαμπ τού είχε αναφέρει ότι αν ήθελε τόσο πολύ ν' αποχωρήσει, έπρεπε να εξαγοράσει το συμβόλαιό του. Αυτό σήμαινε την καταβολή... 350 εκατομμυρίων ευρώ!

 

 

Ο Τσάβι έδειξε πως τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση παρά και το καταστροφικό του πέρασμα από την Τσέλσι, τον κάλεσε στην Μπαρτσελόνα, η Ατλέτικο όμως δεν του επέτρεψε να φύγει με κανονική μεταγραφή. 

Του ανανέωσε το συμβόλαιο μέχρι το 2029 και τον παραχώρησε δανεικό δίχως οψιόν αγοράς. Ο Φέλιξ το έχει αφήσει στην άκρη αυτό, απολαμβάνει τις στιγμές στους «μπλαουγκράνα», προσπαθεί να ξαναβρεί το χαμόγελο και τον καλό του εαυτό και ευελπιστεί πως οι «ροχιμπλάνκος» θα φανούν έξυπνοι αν το επόμενο καλοκαίρι φτάσει μια πολύ καλή πρόταση για να τον αποδεσμεύσουν... 

 

Κώστας Ζάλιαρης
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0