Πρόσωπα

Ιβάν Προβεντέλ, το… έκανες ξανά: Ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League! (video)

Ιβάν Προβεντέλ, το… έκανες ξανά: Ο τέταρτος διαφορετικός τερματοφύλακας που σκοράρει στο Champions League! (video)

Θύμισε τον Ενιάμα ο Ιβάν Προβεντέλ. Μας γύρισε στο… 2010 σε επίπεδο Champions League. Έβαλε στην συζήτηση τον Γιορκ Μπουτ και επανέλαβε κάτι που είχε πράξει προ πενταετίας: να ισοφαρίσει δηλαδή στο 95ο λεπτό της εκάστοτε αναμέτρησης, στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία – τότε – του ιταλικού ποδοσφαίρου!

Πέρασαν 13 χρόνια από την τελευταία φορά που είδαμε γκολκίπερ να σκοράρει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ο Πεπ Γκουαρδιόλα ήταν ακόμη στην Μπαρτσελόνα, οι Σαουδάραβες είχαν αισίως αγοράσει τη Μάντσεστερ Σίτι, ο Αρσέν Βενγκέρ και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον ήταν στο ποδόσφαιρο και ο… Ντιέγκο Αρμάνο Μαραντόνα στη ζωή.

Όλα έχουν αλλάξει από τότε. Πέρασαν 13 έτη άλλωστε. Όταν δηλαδή ο Βίνσεντ Ενιάμα είχε καταφέρει να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι απέναντι στη Λυών, με τη φανέλα της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Έμελλε ο Ιβάν Προβεντέλ να γίνει ο πρώτος που καταφέρνει να κάνει την ιστορία να επαναληφθεί, με τον Ιταλό γκολκίπερ να σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να χαρίζει στη Λάτσιο έναν βαθμό, κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

 

Συνολικά μάλιστα, ο 29χρονος τερματοφύλακας έγινε ο τέταρτος διαφορετικός που βρίσκει δίχτυα στο Champions League.  Πρώτος ήταν ο Γιορκ Μπουτ, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις από το 2000 μέχρι το 2009, με δύο διαφορετικές ομάδες, ακολούθησε ο Μπολάτ με την Σταντάρ Λιέγης, το 2009 και φτάσαμε στον Ενιάμα, πριν από 13 χρόνια.

Πλέον, ο Προβεντέλ μπαίνει στην εν λόγω συζήτηση, σκοράροντας μάλιστα για δεύτερη φορά στην καριέρα του, καθώς είχε πράξει κάτι ανάλογο και προ τετραετίας. Τότε, φορούσε τη φανέλα της Γιούβε Στάμπια και ισοφάριζε σε 2-2 την Άσκολι, και πάλι στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων!

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0