Πρόσωπα

Μοχάμεντ Σιμακάν: Γάλλος σπάει πρώτος το… ρόδι στο Champions League μετά από 18 χρόνια!

Μοχάμεντ Σιμακάν: Γάλλος σπάει πρώτος το… ρόδι στο Champions League μετά από 18 χρόνια!

Το πρώτο φετινό γκολ του Champions League είναι… γεγονός και ανήκει στον Μοχάμεντ Σιμακάν της Λειψίας. Ο νεαρός κάνει την αρχή στα γκολ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσής και γίνεται ο πρώτος Γάλλος που το καταφέρνει μετά τον  Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ της Λίβερπουλ το μακρινό 2005.

Σχεδόν δύο δεκαετίες έπρεπε να περάσουν για να δούμε και πάλι έναν Γάλλο να ανοίγει τον… χορό των γκολ για το Champions League.

Ο Μοχάμεντ Σιμακάν σκόραρε απέναντι Γιάνγκ Μπόις μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό τέρμα στην διοργάνωση των «αστέρων».

Χρόνια είχαν να δουν οι Γάλλοι «δικό τους» παιδί να σπάει πρώτος το… ρόδι της σεζόν και συγκεκριμένα 18.

Την σεζόν 2005/06 η Λίβερπουλ αντιμετώπισε την Μπέτις στην Ισπανία και στο 2ο λεπτό ο Φλοράν Σιναμά Πονγκόλ (ακόμη πιο γρήγορα από τον Σιμακάν) έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Ένας ποδοσφαιριστής που δεν φημιζόταν για τα γκολ του, καθώς εκείνη την χρονιά πέτυχε μόνο τέσσερα για τους «κόκκινους», έκανε την… αρχή για το Champions League της συγκεκριμένης χρονιάς με μία «ασύλληπτη» λόμπα.

Η Λίβερπουλ κατάφερε να πάρει το τρίποντο με 2-1 και ο Πονγκόλ θα μείνει για πάντα ως ο (χρονικά τουλάχιστον) πρώτος σκόρερ για την σεζόν 2005/06.

Πλέον όμως δεν είναι ο τελευταίος Γάλλος, με τον Σιμακάν να του «κλέβει» αυτό το… παράσημο.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0