Πρόσωπα

Ντάνιελ Ποντένσε: Επέστρεψε για να γεμίσει το κενό που άφησε ο... ίδιος και όπως φαίνεται θα τα καταφέρει

Ντάνιελ Ποντένσε: Επέστρεψε για να γεμίσει το κενό που άφησε ο... ίδιος και όπως φαίνεται θα τα καταφέρει

Με το «καλημέρα» ο Ποντένσε μπήκε στο βασικό σχήμα του Ολυμπιακού και έκανε αμέσως την... διαφορά. Ένας εξτρέμ με τα χαρακτηριστικά του Πορτογάλου λείπει χρόνια από την ομάδα και συγκεκριμένα τρία, όσα δηλαδή τα έτη που ο Ντάνιελ δεν φόραγε τα ερυθρόλευκα.

Μπορεί κάποιος να κρίνει μία μεταγραφή από ένα και μόνο παιχνίδι; Σαφώς και όχι, θα ήταν τεράστια αφέλεια, ειδικά όταν ο ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί μόλις για 54 λεπτά.

Ο Ντάνιελ Ποντένσε δεν χρειάζεται να αποδείξει απολύτως τίποτα και σε κανέναν, έχει δώσει χρόνια τώρα τα διαπιστευτήρια της ποδοσφαιρικής του ποιότητας τόσο στην χώρα μας όσο και στην Αγγλία.
Το δεύτερο ντεμπούτο του Πορτογάλου με τα ερυθρόλευκα ξεπέρασε κάθε προσδοκία και φάνηκε σαν… να μην πέρασε μία μέρα, από την στιγμή του χωρισμού του Ντάνιελ με τον Ολυμπιακό.

Ποντένσε: «Δεν ήταν καλός ο αγωνιστικός χώρος, η ΑΕΚ έπαιξε καλά»

Για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Super League η ΑΕΚ φιλοξένησε στην OPAP Arena τον Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο, έως τώρα, παιχνίδι της χρονιάς.
Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ παρουσιάστηκε καλά προετοιμασμένος για το πρώτο του εν Ελλάδι ντέρμπι, ενώ έκρυβε και έναν… άσσο στο μανίκι του.

Προς έκπληξη όλων στην βασική 11αδα των Πειραιωτών συμπεριλαμβανόταν και το σπουδαιότερο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας για την φετινή χρονιά, ο Ντάνιελ Ποντένσε. Ο βραχύσωμος εξτρέμ μετά το πρώτο καταιγιστικό 25λεπτο της «Ένωσης», άρχισε να ανεβάζει… στροφές, όπως και η υπόλοιπη ομάδα.

Ολυμπιακός: Ο Ποντένσε έκανε την διαφορά με την ΑΕΚ (vids) | Blog -  Δημήτρης Τομαράς | Gazzetta

Τον Μοχαμαντί που είχε απέναντι του τον ταλαιπώρησε πολλάκις, με τον Ιρανό παρόλα αυτά να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση, κάτι που αποδεικνύει την κατάσταση στην οποία βρισκόταν ο Ποντένσε.
Ενώ στο γκολ της ισοφάρισης, αφού κατάφερε με μερικές περίτεχνες ενέργειες να βρει λίγο ελεύθερο χώρο, σέντραρε στο πίσω δοκάρι και «χάρισε» ένα πανεύκολο γκολ στον Ελ Κααμπί για το 1-1 που παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.


Πολλές φορές λέμε «το ξανά ζεσταμένο φαγητό δεν είναι ποτέ το ίδιο» και όντως έχουμε πολλά παραδείγματα που οι… επιστροφές καταστροφές ήταν πραγματικά καταστροφικές και όχι με την καλή έννοια.
Αυτή η περίπτωση όμως μοιάζει και είναι ξεχωριστή.



Ο Ποντένσε απέρριψε προτάσεις από την Αραβία για να επιστρέψει στον αγαπημένο του Ολυμπιακό και όχι στα 35, αλλά στα 27 με τα πλέον προαγωγικά χρόνια της καριέρας του να είναι μπροστά. Επιπλέον οι εμπειρίες που μάζεψε από την Premier League πιθανότατα θα του φανούν χρήσιμες και εδώ, στην «λίγο» πιο ταπεινή Stoiximan Super League.



Από τον Ιανουάριο του 2020 και την τεράστια μεταγραφή του στην Γουλβς, ο Ολυμπιακός προσπαθούσε σε κάθε μεταγραφική περίοδο να τον αντικαταστήσει, με μηδαμινά ποσοστά επιτυχίας.
Όπως έχουμε ξανά πει άλλωστε, πολλά εκατομμύρια έχουν δαπανηθεί για την εύρεση του κατάλληλου εξτρέμ στον Πειραιά, με τον Μασούρα εν τέλει να μην χάνει ποτέ την θέση του από το βασικό σχήμα της ομάδας.

Όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός κατάφερε να γεμίσει το κενό του Ντάνιελ Ποντένσε με τον… Ντάνιελ Ποντένσε.

Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0