Πρόσωπα

Σωτήρης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ένα όνομα – μια ιστορία στο Μαρούσι! (video)

Σωτήρης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης: Ένα όνομα – μια ιστορία στο Μαρούσι! (video)

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο Μαρούσι κι έχει βρει τον συνεχιστή του στα μάτια του γιου του, Αλέξανδρου, ο οποίος ακολουθώντας τα… χνάρια του πατέρα του ετοιμάζεται να χαράξει τη δική του πορεία στην ομάδα.

Το… νεοφώτιστο Μαρούσι επιστρέφει μετά από 11 χρόνια απουσίας στην Basket League κι η ενίσχυση της ομάδας βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τη νέα σεζόν.

Η παρέα του Γιώργου Σκαραφίγκα και της συζύγου/ βοηθού του, Λίας Γκουζίνη, έχει δημιουργήσει ένα αρμονικό σύνολο έτοιμο να «παλέψει» στην κορυφαία κατηγορία του πρωταθλήματος όπως  του αρμόζει.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας των Βορείων Προαστίων ακούει στο όνομα Αλέξανδρος Νικολαΐδης. Ένα επίθετο γνωστό και άρρηκτα συνδεδεμένο με τον σύλλογο από την αρχή της δεκαετίας των ‘00ς χάρη στον πατέρα του Αλέξανδρου, τον Σωτήρη.

alexandros-nikolaidis.jpg

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης είχε αγωνιστεί για το Μαρούσι δύο χρονικές περιόδους, το 2000-02 και το 2005-06 έχοντας σημαντικές διακρίσεις στο… βιογραφικό του. Την πρώτη του σεζόν με την ομάδα κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα (2001) στον τελικό της Βαρσοβίας, όπου ήταν εκείνος που σφράγισε και τη νίκη πετυχαίνοντας τις νικητήριες βολές για το 74-72 κόντρα στη Γαλλική Σαλόν. Μεταξύ άλλων, έλαβε μέρος και στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας, ενώ μάλιστα την επόμενη χρονιά (2001-02) οδήγησε την ομάδα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κόρατς.

marousi-saporta-2001.jpg

Ακολουθώντας, λοιπόν, τα βήματα του πατέρα του ήρθε η ώρα και για τον Αλέξανδρο να δοκιμάσει κι αυτός με την σειρά του την τύχη του με την φανέλα των «κιτρινόμαυρων». Το Μαρούσι έκανε γνωστή την συμφωνία του με τον 21χρονο γκαρντ μ’ έναν ξεχωριστό τρόπο αναδεικνύοντας την σημασία και την ιστορία που «κουβαλάει» το επίθετο Νικολαΐδης στον σύλλογο.

Ένα πανέμορφο βίντεο με στιγμιότυπα από τις ένδοξες στιγμές του πατέρα του στην ομάδα ήταν αρκετό για να καλωσορίσει τον νεαρό Αλέξανδρο στο Μαρούσι που τον αγκάλιασε από την αρχή και μπορεί να το θεωρεί «σπίτι» του. Εκεί θα είναι έτοιμος, ακολουθώντας τα… χνάρια του πατέρα του, να διαγράψει την δική του ξεχωριστή πορεία.

Τα κοινά σημεία μεταξύ των δύο αντρών πολλά. Πέρα από την, από ‘δω και στο εξής, ίδια επιλογή ομάδας, αγωνίζονται και στην ίδια θέση. Πόιντ γκαρντ ήταν ο πατέρας, πόιντ γκαρντ είναι και ο γιος. Ο Σωτήρης Νικολαΐδης με τις διακρίσεις του τόσο με την ομάδα του Αμαρουσίου τόσο και με του δικέφαλου του Βορρά έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Αλέξανδρος τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα αλλά ήδη έχει καταφέρει να ξεχωρίσει με τον δικό του τρόπο έχοντας την καριέρα του πατέρα του για οδηγό.

nikolaidis_paok_2.jpg

Ο νεαρός πλέι-μεικερ, που έχει ως πρότυπο τον Βασίλη Σπανούλη, κατάφερε να αγωνιστεί στην Β’ ομάδα του Ολυμπιακού την σεζόν 2019-20, όταν οι «ερυθρόλευκοι» συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της Α2 και παράλληλα και στην EuroLeague, ενώ συνέβαλλε με κάθε τρόπο στην άνοδο της ομάδας στην πρώτη κατηγορία. Τότε, τον Φεβρουάριο του 2020, ο Αλέξανδρος έκανε το ντεμπούτο στην EuroLeague κόντρα στην Ζάλγκιρις αντικαθιστώντας τον Γιώργο Πρίντεζη κι έγινε ο νεαρότερος παίκτης του Ολυμπιακού που αγωνίστηκε στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

nikolaidis5.jpg

Ο Σωτήρης Νικολαΐδης έχοντας παίξει στην ίδια θέση, έχοντας διαγράψει τη δική του σημαντική πορεία δε μπόρεσε να συγκρατήσει την συγκίνησή του όταν είδε τον γιο του να αγωνίζεται με τη φανέλα του Ολυμπιακού απέναντι στη Βιλερμπάν τον Φεβρουάριο του 2020 και να διαπρέπει με την παρουσία του στο παρκέ. Όταν μάλιστα είχε ευστοχήσει στις βολές του τον χειροκροτούσε βουρκωμένος… ψελλίζοντας «μπράβο» για τον μόλις 17 χρονών τότε Αλέξανδρο.

nikolaidis.jpg

Τώρα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βιώσει ξανά τα ίδια συναισθήματα και ίσως και δυνατότερα καμαρώνοντας το παιδί του να χαράζει την δική του επαγγελματική καριέρα με την ομάδα που τον ανέδειξε.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0