Πρόσωπα

Πόνσε – Ποντένσε: Λίγα ντέρμπι, μα πάντα «μέσα» στα γκολ σε ΑΕΚ – Ολυμπιακός! (video)

Πόνσε – Ποντένσε: Λίγα ντέρμπι, μα πάντα «μέσα» στα γκολ σε ΑΕΚ – Ολυμπιακός! (video)

Τι κι αν μέτρησαν συνολικά μόλις τέσσερα ντέρμπι μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού κατά τις πρώτες τους θητείες; Έκι Πόνσε και Ντάνιελ Ποντένσε απέδειξαν αμφότεροι ότι έχουν… γεννηθεί για τα συγκεκριμένα παιχνίδια!

Σχετικά Άρθρα

Από μία επιστροφή είχαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός το φετινό καλοκαίρι. Δυο… φίλοι απ’ τα παλιά, ο Έκι Πόνσε και ο Ντάνιελ Ποντένσε, φορούν ξανά «κιτρινόμαυρα» και «ερυθρόλευκα» αντίστοιχα, έτοιμοι για να μπουν εκ νέου σε ελληνικό ντέρμπι.

Με τις μνήμες ακόμα νωπές, έστω και στο μικρό διάστημα παραμονής τους, έδειξαν ότι αυτά τα ματς «κυλούν» στο αίμα τους! Αμφότεροι έγιναν για πρώτη φορά κάτοικοι Ελλάδας τη σεζόν 2018-19.

Στις 7 Οκτωβρίου 2018 ήταν προγραμματισμένο το πρώτο ΑΕΚΟλυμπιακός της σεζόν, όμως μόνο ο Πορτογάλος εξτρέμ των «ερυθρολεύκων» θα συμμετείχε. Σε αυτό το ματς, που έληξε ισόπαλο με 1-1, ο Ποντένσε μοίρασε την μπάλα στον Φορτούνη, με τον τελευταίο να δίνει το προβάδισμα στους Πειραιώτες.

Στο ματς του Γ. Καραϊσκάκης τον Φεβρουάριο του 2019, αγωνίστηκαν και οι δύο. Ο Πόνσε, στο μοναδικό παιχνίδι που βρέθηκε απέναντι στον Ολυμπιακό, βρήκε δίχτυα και μάλιστα έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ. Η συνέχεια ωστόσο ευνόησε τον Ποντένσε, με τους «ερυθρόλευκους» να επικρατούν με 4-1 και τον Πορτογάλο να καταγράφει την ασίστ για το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Ο 27χρονος εξτρέμ, πριν πάρει το αεροπλάνο για την Αγγλία και τη Γουλβς, πρόλαβε να λάβει μέρος σε ακόμα ένα ντέρμπι εναντίον των «κιτρινόμαυρων». Τον Οκτώβριο του 2019 στο Φάληρο, ο Ολυμπιακός κέρδιζε με 2-0 και ο Ποντένσε προσέθετε άλλη μία ασίστ, για το τέρμα που σημείωσε ο Μαντί Καμαρά.

Την Κυριακή (17/09, 21:30), επιστρέφουν στην ατμόσφαιρα των ελληνικών ντέρμπι, για ακόμα ένα ΑΕΚ - Ολυμπιακός και μάλιστα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Θα συνεχίσουν την παράδοση που τους θέλει να συμμετάσχουν στα γκολ των ομάδων τους; Οψόμεθα!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0