Πρόσωπα

Μάρκο Βεράτι: Ιταλός στα χαρτιά, Παριζιάνος στην «καρδιά»! (video)

Μάρκο Βεράτι: Ιταλός στα χαρτιά, Παριζιάνος στην «καρδιά»! (video)

11 χρόνια… Παριζιάνος! Χαρές, λύπες, ιστορικές βραδιές. Όλα στη γαλλική πρωτεύουσα. Ο Μάρκο Βεράτι πήγε στην Παρί Σεν Ζερμέν ως «παιδί». Εκεί γαλουχήθηκε, αγαπήθηκε και πλέον, λίγο πριν τα 31 του χρόνια, έφτασε η ώρα του αποχωρισμού.

Πώς να μοιράσεις μια ζωή σε δυο κομμάτια; Δύο πατρίδες να χωρέσουν στην καρδιά; Σπάνιος προβληματισμός. Όμως ο Μάρκο Βεράτι το έζησε. Στα 31 -σχεδόν- χρόνια της ζωής του, είχε την ευχαρίστηση να γνωρίσει δύο «σπίτια». Τώρα, για πρώτη φορά στην καριέρα του, θα βρεθεί πολύ μακριά από αυτά. Για μία νέα, διαφορετική εμπειρία στο Κατάρ και την Αλ Αραμπί.

«Είμαι πολύ περήφανος που φόρεσα τα χρώματα της Παρί Σεν Ζερμέν για περισσότερο από μία δεκαετία. Βρέθηκα με τόσους σπουδαίους παίκτες και κέρδισα 30 τρόπαια. Το Παρίσι, ο σύλλογος και οι οπαδοί θα έχουν πάντοτε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Θα είμαι για πάντα Παριζιάνος». Η στιγμή του αποχωρισμού έφτασε.

Ο Βεράτι γεννήθηκε στην Πεσκάρα. Για 19 ολόκληρα χρόνια δεν έφυγε ποτέ από εκεί. Ήρθε σε επαφή με τη «στρογγυλή θεά», φόρεσε τη φανέλα του τοπικού συλλόγου, ξεκινώντας από τις ακαδημίες του και δεν άργησε να φτάσει μέχρι την πρώτη ομάδα.

Με την Πεσκάρα αγωνίστηκε σε 78 παιχνίδια. Ποτέ, ωστόσο, δεν μπόρεσε να παίξει στα «σαλόνια» της Serie A! Η δεύτερη κατηγορία της Ιταλίας αποτελεί και τη μοναδική εμπειρία από την πατρίδα του. Αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε την Παρί να τον ξεχωρίσει. Αν και βρισκόταν μόλις σε ηλικία 19 ετών, έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ. Επένδυση για το μέλλον, αλλά και μεγάλο ρίσκο, για έναν παίκτη χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία.

Οι Παριζιάνοι πάντως δεν το μετάνιωσαν ούτε λεπτό. Ο Ιταλός μέσος όχι απλώς καθιερώθηκε στην «Πόλη του Φωτός», αλλά έγραψε το όνομά του στην ιστορία της ομάδας. Παρέμεινε στο «Parc de Princes» για 11 ολόκληρα χρόνια και έφτασε τις 416 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Παράλληλα, προσέθεσε στο βιογραφικό του όχι ένα, όχι δύο, αλλά 30 τρόπαια!

Είναι ο δεύτερος παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Παρί Σεν Ζερμέν, πίσω μόνο από τον Ζαν-Μαρκ Πιλορζέ, ο οποίος μετρά 436! Φυσικά, ως φυσικό επακόλουθο της αποχώρησης του Βεράτι, είναι θέμα χρόνου πια να τον ξεπεράσει ο Μαρκίνιος, που βρίσκεται στις 411.

Μικρή σημασία έχουν, όμως, οι αριθμοί. Ο Βεράτι «δέθηκε» με την πόλη, με τους οπαδούς, με την ομάδα. Μπορεί η ταυτότητά του να αναφέρει πως είναι Ιταλός, μα την καρδιά του την έχει κερδίσει σίγουρα η Γαλλία και το Παρίσι. Και ποιος γνωρίζει τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον για τον «Παριζιάνο»…

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0