Πρόσωπα

Χατ - τρικ και ο… λογαριασμός ανεβαίνει, είναι καλός τώρα ο Μοράτα; (video)

Χατ - τρικ και ο… λογαριασμός ανεβαίνει, είναι καλός τώρα ο Μοράτα; (video)

Μερικοί δεν τον πίστεψαν. Μερικοί δεν ήθελαν να αγωνίζεται στην εθνική Ισπανίας πόσω μάλλον να φοράει το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Μερικοί τον θεώρησαν υπερεκτιμημένο, αλλά ο Άλβαρο Μοράτα συνεχίζει να σκοράρει «κλείνοντας τα στόματα» αυτών που τον αμφισβήτησαν.

Μόλις τρία χρόνια έχουν συμπληρωθεί από τις καταγγελίες του Άλβαρο Μοράτα για τις επιθέσεις που δεχόταν από φιλάθλους στα social media.

Ο Ισπανός φορ υποστήριζε πως ο κόσμος ενοχλούσε μέχρι και την οικογένειά του στους δρόμους της Σεβίλλης, αναγκάζοντας τον ίδιο να αφήνει το κινητό του σε ξεχωριστό δωμάτιο του σπιτιού για να μην βλέπει τα υβριστικά μηνύματα!

Η απογοητευτική του εμφάνιση στο EURO 2020, στιγματίστηκε από το χαμένο του πέναλτι κόντρα στη Σλοβακία σε ένα ματς στο οποίο παραδόξως οι Ίβηρες είχαν πετύχει μία ευρεία νίκη (5-0). Η αστοχία του όχι μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι αλλά σε όλη τη διοργάνωση ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και τον... ανέδειξε ως τον πιο μισητό παίκτη της «φούρια ρόχα».

Ο Μοράτα, παρά τα όσα άκουσε τότε αλλά και μέσα στα χρόνια που μεσολάβησαν έως τα προκριματικά του EURO 2024, δεν άφησε τις κακές γλώσσες να τον επηρεάσουν και έχει αποδείξει πως μάλλον… καλό του κάνανε, με τον 30χρονο να έχει επιστρέψει πια σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Ισπανός φορ στη μεγάλη νίκη της ομάδας του Ντε Λα Φουέντε κόντρα στη Γεωργία (8/9,1-7) σκόραρε τρεις φορές πετυχαίνοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τη φανέλα της  Εθνικής, εννέα χρόνια μετά το διεθνές ντεμπούτο του (Νοέμβριος 2014).

Έκτοτε, έχει αγωνιστεί με το αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα 65 φορές και έχει πετύχει 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Το νούμερο ακούγεται μικρό έως ότου αναλογιστεί κάποιος πως αν σκοράρει έξι ακόμα φορές θα ανέβει στο Νο.3 της κατάταξης των κορυφαίων σκόρερ της Ισπανίας!

Έχει ελπίδες δηλαδή να ξεπεράσει τους Νταβίντ Σίλβα (35) και Φερνάντο Τόρες (38) που βρίσκονται στις θέσεις 4 και 3 του σχετικού πίνακα.

Ο Μοράτα το έχει βάλει σκοπό να διαψεύσει όσους δεν τον πίστεψαν και όλους αυτούς που… πιάστηκαν από μία κακή εμφάνιση για να ακυρώσουν όλη του την πορεία με την Εθνική του ομάδα. Ο Ισπανός άσος της Ατλέτικο δεν είχε πει τότε την τελευταία του λέξη…


Βασιλική Μπαρτζιώτη

www.bnsports.gr
  

  

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0