Πρόσωπα

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο απόλυτος «άρχοντας» των ημιτελικών Grand Slam! (video)

Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο απόλυτος «άρχοντας» των ημιτελικών Grand Slam! (video)

O «Νόλε» συνεχίζει να γράφει ιστορία στο τένις. Κατέκτησε ακόμα μία κορυφή και προσέθεσε άλλο ένα παράσημο στο πλούσιο βιογραφικό του!

Ένας ζωντανός θρύλος του αθλήματος! Ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς εξασφάλισε ακόμα μία συμμετοχή σε ημιτελική φάση Grand Slam. Ο Τέιλορ Φριτζ δεν κατάφερε -ούτε εκείνος- να του βάλει σοβαρά εμπόδια, με αποτέλεσμα να ηττηθεί με 3-0 σετ στη φάση των «8» του US Open.

Τι σημαίνει αυτό για τον «Νόλε»; Το προφανές φυσικά είναι ότι βρίσκεται ακόμα στη «μάχη» για τη διεκδίκηση του τίτλου, όπου και θα βρει στον δρόμο του τον Μπεν Σέλτον. Αξιοσημείωτο ακόμα αποτελεί το γεγονός πως πρόκειται για την 30η διαδοχική του νίκη με αντίπαλο κάποιον Αμερικανό τενίστα! Η τελευταία του ήττα εντοπίζεται πίσω στο 2016, όταν αποκλείστηκε στον 3ο γύρο του Wimbledon από τον Σαμ Κουέρι.

Το στοιχείο, ωστόσο, που εντυπωσιάζει είναι ότι ο Τζόκοβιτς θα λάβει μέρος στον 47ο ημιτελικό της καριέρας του σε Grand Slam! Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί νέο ρεκόρ στην ιστορία των τουρνουά, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να κερδίζει ακόμα μία πρωτιά!

Με τη νίκη του απέναντι στον Φριτζ το βράδυ της Τρίτης (06/09), ξεπέρασε τον Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος βρίσκεται πια στη δεύτερη θέση με 46 ημιτελικούς. Ακολουθεί ο Ράφα Ναδάλ με 38 παιχνίδια στην ημιτελική φάση, ενώ 4ος είναι ο Τζίμι Κόνορς με 31. Την 5άδα συμπληρώνει ο Ιβάν Λεντλ με 28 συμμετοχές.

Μπορεί να βρίσκεται στο 36ο έτος της ηλικίας του, όμως ο Τζόκοβιτς δεν παύει να εντυπωσιάζει. Όπως και να «διψά» για την κατάκτηση τίτλων και διακρίσεων. Αυτό ακριβώς κάνει και θα συνεχίζει να πραγματοποιεί στο αμερικανικό Open. Με στόχο πάντα την κορυφή!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0