Πρόσωπα

«Λυτρωτής» ο Παλάσιος... ξανά εκτός έδρας - Δίνει λύσεις στον Παναθηναϊκό στα δύσκολα (video)

«Λυτρωτής» ο Παλάσιος... ξανά εκτός έδρας - Δίνει λύσεις στον Παναθηναϊκό στα δύσκολα (video)

Χρειάζεται γκολ μακριά από την Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός; Ο Σεμπαστιάν Παλάσιος θα την κάνει την… δουλειά. Πέτυχε άλλο ένα κρίσιμο απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, χάρισε άλλη μία νίκη στην ομάδα του όταν αγωνίζεται εκτός έδρας και η παράδοση που έχει «χτίσει» συνεχίζεται.

Είχε περάσει αρκετός καιρός από την τελευταία φορά που τα κατάφερε, όμως ο Παλάσιος φαίνεται… ανεβασμένος και ένα δικό του εξαιρετικό γκολ έδωσε τους τρεις βαθμούς στον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του «δραπέτευσε» από τα Γιάννενα, όπου οι επιδόσεις της απέναντι στον ΠΑΣ είναι… κάκιστες (έξι ήττες τα τελευταία επτά χρόνια), ενώ το γεγονός ότι τέσσερις (!) παίκτες αποχώρησαν ως τραυματίες, σίγουρα προκάλεσε… πονοκέφαλο στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτός θα ήταν ακόμη μεγαλύτερος αν το 0-0 παρέμενε μέχρι το σφύριγμα της λήξης, όμως ο Αργεντινός επιθετικός είναι αυτός που καθόρισε το ματς, για άλλη μία φορά εκτός έδρας.

Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις και ο Παλάσιος εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη που του παρουσιάστηκε για να σκοράρει. Μολονότι αγωνιζόταν στα δεξιά, όπως φαίνεται και στο παρακάτω γράφημα από τις επαφές του με την μπάλα στα πόδια, άλλαξε πτέρυγα στο 74ο λεπτό με τον Μαντσίνι και οι δυο τους συνεργάστηκαν υπέροχα.

Screenshot_20230904-035814_Sofascore.jpg

Έτσι, έφτασε τα 20 γκολ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, με τα 15 εξ αυτών να έχουν έρθει… μακριά από την Λεωφόρο! Όταν η ομάδα του δυσκολεύεται, εκείνος είναι που προσφέρει την λύση, όπως έχει κάνει και πολλές φορές στο παρελθόν, με μερικά παραδείγματα να ξεχωρίζουν συγκριτικά με άλλα.

Το πολύτιμο γκολ που πέτυχε πέρυσι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» χάρισε τη νίκη στο «τριφύλλι» κόντρα στον Άρη (2-1), ενώ συνάμα είχε σκοράρει και σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό το 2022, στο 2-1 επί των Πειραιωτών.

Πέντε από τα έξι τέρματα που σημείωσε την περασμένη σεζόν, όπως και αυτό με τον ΠΑΣ, αποδείχθηκαν καθοριστικά, καθώς διαμόρφωσαν τον δείκτη του σκορ. Μολονότι εκείνο βρισκόταν στην ισοπαλία, ο Παλάσιος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα και έθεσε τις βάσεις για την νίκη του Παναθηναϊκού.

Και αυτά τα επίπεδα στην αποτελεσματικότητά του είναι απαραίτητο να διατηρηθούν. Οι αναμετρήσεις επρόκειτο να είναι πολλές, τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν σημαίνουν ότι οι επιλογές ενδέχεται να είναι περιορισμένες και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί κάθε παίκτη του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0