Πρόσωπα

Βίκτορ Μπόνιφεϊς όπως λέμε Αλκάθερ και Χάαλαντ: Ξεπέρασε τους δαίμονές του και κάνει τη Bundesliga να… παραμιλά! (video)

Βίκτορ Μπόνιφεϊς όπως λέμε Αλκάθερ και Χάαλαντ: Ξεπέρασε τους δαίμονές του και κάνει τη Bundesliga να… παραμιλά! (video)

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν προελαύνει στην κορυφή της Bundesliga μετά τις τρεις πρώτες στροφές της και η εξέλιξη αυτή έχει… ονοματεπώνυμο. Ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς που έχει κόψει δυο φορές το χιαστό του μέχρι τα 22 του χρόνια και πάλεψε με την κατάθλιψη, κάνει τα πάντα, είναι «καυτός» και θυμίζει Πάκο Αλκάθερ και Έρλινγκ Χάαλαντ στις πρώτες τους μέρες στον κόσμο του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν μοιράζει απλόχερα «ασπιρίνες» πριν καλά καλά μπει ο Σεπτέμβρης στη Γερμανία, έχοντας το απόλυτο στις πρώτες στροφές του πρωταθλήματος. Η καλοκουρδισμένη «μηχανή» του Τσάμπι Αλόνσο έχει μπει εντυπωσιακά στη σεζόν και το ερώτημα μαζί της είναι ως συνήθως, πόσο θα αντέξει. Σίγουρα είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί κάτι τέτοιο, με τα δείγματα γραφής ωστόσο στην εκκίνησή της να είναι αξιοπρόσεκτα.

Η 6η του γερμανικού ποδοσφαίρου την περασμένη περίοδο θέλει μία καλύτερη μοίρα για την τρέχουσα σεζόν και δείχνει πως βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με τέτοιο «κανόνι» άλλωστε μπροστά, πως να μην είναι;

Ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς εξελίσσεται σε «λίρα εκατό» για το σύνολο του Αλόνσο, έχοντας συμμετοχή σε έξι από τα 11 γκολ που έχει σημειώσει μέχρι τώρα η ομάδα του (4 γκολ και δύο ασίστ). Ο 22χρονος Νιγηριανός που κάνει τα πρώτα του βήματα στη Bundesliga είναι «χάρμα ιδέσθαι», κουβαλώντας την επιθετική λειτουργία των «ασπιρίνων».

Ο πρώην παίκτης της Μπόντο Γκλιμτ (εκεί έφτιαξε το όνομά του στην Ευρώπη) και της Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ κάνει πράματα και θάματα στο χορτάρι, θυμίζοντας τις πρώτες εμφανίσεις του Αλκάθερ και του Χάαλαντ στην… κεντρική σκηνή του γερμανικού ποδοσφαίρου. Από αρχής καταβολής των διευρυμένων στατιστικών στη Γερμανία, ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που ξεκινά με εμπλοκή σε έξι τέρματα στα τρία πρώτα του παιχνίδια. Κι’ αν η ιστορία επαναληφθεί, ο σέντερ φορ των «ασπιρινών» πηγαίνει για πρώτος σκόρερ της λίγκας ελλείψει Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Τα πράγματα ωστόσο για εκείνον στην Ευρώπη μόνο… ρόδινα δεν ήρθαν.

Δύο σοβαροί τραυματισμοί του (χιαστοί) μέσα σε μόλις 1μιση χρόνο και η απώλεια της πολυαγαπημένης του μητέρα, τον… βύθισαν στην αέναη μάχη με τους δαίμονές του. Κατάθλιψη, πάρτι, ποτά, ξενύχτια και μια μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ που εξελίχθηκε σε… ναυάγιο. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος, δεν ενδιαφερόταν για το ποδόσφαιρο, ήθελε να τα παρατήσει. Ευτυχώς όμως για εκείνον και το ποδόσφαιρο δεν το έκανε.

Η μετακίνηση στο Βέλγιο προχώρησε αν και για την σαφώς πιο άσημη Ουνιόν Σεν Σιλουά. Εκεί έλαμψε τη σεζόν που μας πέρασε και κέρδισε με το «σπαθί» του μια θέση σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της υφηλίου. Ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς λέει «ναι» στις προκλήσεις και μένει να φανεί αν τα… όργιά του στο πρώτο του διάστημα στη Γερμανία αποτελούν τα… προεόρτια μιας πραγματικά σπουδαίας καριέρας.

Μάνος Φυρογένης

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0