Πρόσωπα

Ολικό restart για Τζόλη στη Φορτούνα: Πιο παραγωγικός από ποτέ, στη μετά-ΠΑΟΚ εποχή (video)

Ολικό restart για Τζόλη στη Φορτούνα: Πιο παραγωγικός από ποτέ, στη μετά-ΠΑΟΚ εποχή (video)
Ακόμα κι αν η σεζόν 2023/24 σταματήσει... αύριο για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ο Χρήστος Τζόλης θα έχει καταγράψει την πιο παραγωγική του χρονιά εκτός των ελληνικών συνόρων.
Ο Χρήστος Τζόλης έχει κάθε δικαίωμα να νιώθει ήδη δικαιωμένος, από την επιλογή του. Άφησε τη Νόριτς, πήγε στην Bundesliga 2 ως δανεικός στη Φορτούνα Ντίσελντορφ και στα πρώτα τέσσερα ματς με τη φανέλα της, πετάει «φωτιές»!

Έχει βρει δίχτυα τέσσερις φορές, σκοράροντας ένα γκολ ανά 40', σε πρωτάθλημα και κύπελλο, απέναντι σε Ιλερτίσεν, Έλβερσμπεργκ (2 γκολ) και Καλσρούη. Κι αν η σεζόν σταματήσει... αύριο, θα πρόκειται για την πιο παραγωγική του, σε έναν σύλλογο, εκτός ελληνικών συνόρων!

Από τον Αύγουστο του 2021, όταν ΠΑΟΚ και Νόριτς έδωσαν τα «χέρια», έως σήμερα, ο Χρήστος Τζόλης έχει αγωνιστεί στην Premier League, την Eredivisie και την Championship. Σε κανένα από τα προαναφερθέντα πρωταθλήματα, ωστόσο, δεν προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα, όσο στην Bundesliga 2!

Στην Premier League αγωνίστηκε σε 14 ματς με τη Νόριτς (2021/22), αλλά δεν βρήκε δίχτυα. Στο League Cup της ίδιας σεζόν, όμως, και δίχτυα βρήκε -δύο φορές- και ασίστ έδωσε -επίσης δύο- κι όλα αυτά στο ντεμπούτο του!

Τελικός απολογισμός της σεζόν 2021/22, όμως; Δύο γκολ.



Η συνέχεια δεν ήταν εύκολη. Δεν εισέπραξε την εμπιστοσύνη και τα αγωνιστικά λεπτά που χρειαζόταν και συνέχισε στην Ολλανδία (2022/23). Ξεκίνησε καλά στην Τβέντε, αλλά μετά από 15 ματς, βρήκε μόλις τρεις φορές δίχτυα και επέστρεψε στη Νόριτς.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν, σε 14 ματς -στην Championship αυτήν τη φορά- σκόραρε ένα γκολ και έφυγε εκ νέου ως δανεικός.



Στη Γερμανία όλα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Ο Χρήστος Τζόλης εμπνέει σιγουριά στις πρώτες του εμφανίσεις στη Φορτούνα Ντίσελντορφ. Το δείχνουν όχι μόνο οι αριθμοί, αλλά και ο τρόπος που έρχονται τα γκολ του.

Υγεία, επιμονή και τύχη, το μόνο τρίπτυχο που φαίνεται να χρειάζεται, πλέον, αφού το νέο ποδοσφαιρικό του περιβάλλον, όπως φαίνεται, τον εμπνέει. Και σαν «σκαλοπάτι», είτε προς την Bundesliga, είτε προς κάποιο άλλο μεγάλο, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είναι αποδεδειγμένα ιδανικό.

Άλλωστε, ο χρόνος είναι σύμμαχός του. Μην ξεχνάμε, πως τον επερχόμενο Ιανουάριο, θα «κλείσει» μόλις τα 22 του χρόνια.

Φάνης Τσοκανάς
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0