Πρόσωπα

Εθνική ομάδα και Κώστας Φορτούνης: Οι 5+1 στιγμές που… σημάδεψαν τον οργανωτή της Ελλάδας

Εθνική ομάδα και Κώστας Φορτούνης: Οι 5+1 στιγμές που… σημάδεψαν τον οργανωτή της Ελλάδας

Ο Κώστας Φορτούνης «κρεμάει» την φανέλα με το εθνόσημο και αποχωρεί από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Το BN Sports αποχαιρετάει τον Έλληνα άσο από την Εθνική ομάδα με μερικές από τις μεγαλύτερες στιγμές του σε αυτήν.

Ο Κώστας Φορτούνης ίσως και να πήρε την πιο δύσκολη απόφαση της καριέρας του, αποχώρησε από την Εθνική Ελλάδος την οποία και υπηρετεί από την ηλικία των 20 χρόνων (στο αντρικό επίπεδο). Από το 2012 έως και σήμερα έχει φορέσει 56 φορές την φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος και όπως ο ίδιος δήλωσε ήταν μία ύψιστη τιμή για αυτόν. Για τον Κώστα ο κύκλος του με την Εθνική ομάδα τελείωσε και επιθυμία του είναι να αφοσιωθεί εξ ολοκλήρου στις διασυλλογικές του υποχρεώσεις με τον Ολυμπιακό.

Σίγουρα θα έπαιξε σημαντικό ρόλο και η μη κλήση του στις τελευταίες αναμετρήσεις της Εθνικής Ελλάδος και πλέον οικειοθελώς σε ηλικία 30 ετών είπε το τελευταίο του αντίο.

Φορτούνης: Έκλεισε την πόρτα στην Εθνική Ελλάδας – Οι λόγοι της αποχώρησης  του

Το BN Sports έκανε μία γρήγορη αναδρομή στην πολυετή παρουσία του Κώστα με τα γαλανόλευκα και σας παρουσιάζει τις 5+1 μεγαλύτερες στιγμές του.

Τα πρώτα του βήματα στο χορτάρι με την γαλανόλευκη φανέλα

Για έναν αθλητή είναι η απόλυτη καταξίωση να μπορέσει να εκπροσωπήσει την πατρίδα του. Ο Φορτούνης το κατάφερε σε μία ηλικία που τα περισσότερα παιδιά δεν γνωρίζουν τι θα τους ξημερώσει η επόμενη ημέρα. Τον Φεβρουάριο του 2012 ο 20χρονος και σχεδόν «αμούστακος» Κώστας Φορτούνης αντικατέστησε τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και αγωνίστηκε για 45 λεπτά στην φιλική αναμέτρηση της Εθνικής Ελλάδος με το Βέλγιο, προαναγγέλλοντας τι θα συνέβαινε στην συνέχεια.

Το τελικό 1-1 ίσως να είναι και το τελευταίο πράγμα που να θυμάται ο Κώστας από εκείνη την ημέρα.

Φορτούνης: Με τα πεπραγμένα του ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έδειξε ότι ήταν  ένα από τα καλύτερα «10αρια» της εθνικής (vids) | Sportal.gr

Βασικός στο ύψιστο Ευρωπαϊκό επίπεδο

Μετά τις πρώτες του συμμετοχές σε φιλικές αναμετρήσεις ήρθε η ώρα για τον ίδιο να μπει στα… βαθιά. Μόλις μερικούς μήνες από το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Φερνάντο Σάντος πήρε τον νεανία Φορτούνη και τον τοποθέτησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης για την 2η αγωνιστική του EURO 2012 απέναντι στην Τσεχία. Φαίνεται πως τα 22 λεπτά απέναντι στην Πολωνία έπεισαν τον Πορτογάλο τεχνικό που έβαλε τον Κώστα στην βασική 11αδα.

Ένα παιδικό όνειρο έγινε πραγματικότητα σε μία ηλικία που ακόμη θεωρούταν παιδί. Η συγκίνηση μεγάλη αν και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό (ήττα με 2-1), η Ελλάδα όμως χάρηκε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα να «μάχεται» άξια σε μία κορυφαία διοργάνωση.


Η «γλύκα» του πρώτου γκολ

Όπως η καριέρα του στον Ολυμπιακό έτσι και στην Εθνική πέρασε από πολλά... κύματα. Το πρώτο του (επίσημο) γκολ άργησε αλλά ήρθε μαζί με την εξιλέωση του. Για αρκετά χρόνια βρισκόταν μεταξύ πάγκου και κερκίδας αλλά στα προκριματικά για το Μουντιάλ του 2018 δύσκολα τον έβγαζε κανείς από την 11αδα.

Απέναντι στο Γιβραλτάρ τον Σεπτέμβριο του 2016 «κλείδωσε» το τρίποντο για την Εθνική κάνοντας το 3-1 μετά από μία έξυπνη κίνηση προσπερνόντας και τον τερματοφύλακα. Ο Τοροσίδης έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα διαμορφώνοντας το τελικό 4-1.

Με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο

Όπως δεν ξεχνάς ποτέ την πρώτη σου συμμετοχή έτσι σίγουρα θα θυμάσαι για πάντα και την πρώτη φορά που έβαλες το περιβραχιόνιο. Ο Κώστας Φορτούνης τον Μάιο του 2019 μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου Αντάλια για να αντιμετωπίσει την Τουρκία σε μία φιλική αναμέτρηση ως ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος, μία τιμή που λίγοι έχουν την δυνατότητα να ζήσουν στην ζωή τους.

Ο Κώστας όμως το άξιζε και δικαιωματικά κέρδισε αυτόν τον τίτλο. Ενώ βρισκόταν όμως στην… κορυφή η τύχη του γύρισε την πλάτη και το ίδιο καλοκαίρι η «μάστιγα» που ονομάζεται ρήξη χιαστών χτύπησε και την δική του πόρτα.

Η μεγάλη επιστροφή...

Ένας ποδοσφαιριστής μπορεί να μην επανέλθει ποτέ από μία ρήξη χιαστών, σωματικά αλλά ακόμη και ψυχολογικά. Ο Φορτούνης κοίταξε το «τέρας» κατάματα και βγήκε θριαμβευτικά νικητής. Μετά από μία απουσία 15 μηνών ο Κώστας φόρεσε για άλλη μία φορά τα… καλά του και απέναντι στο Κόσοβο τον Σεπτέμβριο του 2020 αγωνίστηκε βασικός για την Εθνική του ομάδα.

Η νίκη ήρθε με 2-1 και η Ελλάδα έβαλε τρεις πόντους στο «σακούλι» για το UEFA Nations League.


Συμπυκνωμένη ολόκληρη η ποιότητα του Κώστα σε ένα γκολ

Σε ένα κείμενο με τις μεγαλύτερες στιγμές του Κώστα Φορτούνη στην Εθνική Ελλάδος, δεν θα μπορούσε να λείπει το απόλυτο γκολ που πέτυχε απέναντι στην Αρμενία τον Ιούλιο του 2019. Με την Ελλάδα να χάνει εντός έδρας 3-1 ο Κώστας πήρε την μπάλα λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και έκανε τα πάντα μόνος του.

Με μία αξιοζήλευτη ατομική προσπάθεια προσπέρασε όλους τους αντίπαλους αμυντικούς, απέφυγε τον τερματοφύλακα και απλώς «φύσηξε» την μπάλα στο κενό τέρματα. Έδωσε ελπίδα στην Εθνική για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο εν τέλει δεν ήρθε (3-2), αλλά κυρίως έδειξε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.



Άγγελος Κρεμαστός

www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0