Πρόσωπα

Ο Μπιέλ «ξόρκισε» την… κατάρα του Χάκπο και του Χόιλουντ και σκόραρε με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη! (video)

Ο Μπιέλ «ξόρκισε» την… κατάρα του Χάκπο και του Χόιλουντ και σκόραρε με τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη! (video)

Πέρυσι 1,5 χρόνος από την τελευταία φορά που ο Πεπ Μπιέλ βρήκε δίχτυα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Συνέβη και πάλι για το Europa League, λίγους μήνες πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό. Τότε μάλιστα, ήταν συμπαίκτες με τον Χόιλουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αντίπαλος με τον Χάκπο, που μετέπειτα μετέβη στη Λίβερπουλ.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποιεί ο Ολυμπιακός επί της Τσουκαρίτσκι, με τους «ερυθρολεύκους» να επικρατούν με 3-0 εκτός έδρας, να συνεχίζουν τις καλές εμφανίσεις και να «κλείνουν» μία θέση στους ομίλους του Europa League, με χαρακτηριστική άνεση.

Οι βάζεις μάλιστα μπήκαν από το πρώτο ημίχρονο, με τον Γιώργο Μασούρα να ανοίγει το σκορ και τον Πεπ Μπιέλ να κάνει το 2-0, πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που ο Ολυμπιακός προηγείται με δύο γκολ σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, μακριά από την Ελλάδα, από την ήττα του με 4-2 από την Τότεναμ, το 2019.

Από εκεί και πέρα, το γκολ του Πεπ Μπιέλ αποτελεί το «παρθενικό» με τα χρώματα της ελληνικής ομάδας, σε αναμέτρηση που δεν είναι… εγχώρια. Δεν είχε βρει δίχτυα ως στιγμής στην Ευρώπη, η μπάλα δεν του είχε κάνει το χατίρι κόντρα στην Γκενκ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αφού σταμάτησε στο δοκάρι, αλλά πλέον, το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ με τον Ολυμπιακό είναι γεγονός.


Πότε έλαβε χώρα το τελευταίο; Πρέπει να γυρίσουμε το χρόνο 1,5 χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στον Μάρτιο του 2022 και στο «επικό» 4-4 της Κοπεγχάγης με την Αϊντχόφεν, μακριά από τη Δανία.


Είχε σκοράρει δις εκείνο το βράδυ, αλλά το πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης έγκειται στους… τότε συμπαίκτες του και στους αντιπάλους του. Διότι τότε, ο Μπιέλ είχε ξεκινήσει στη βασική ενδεκάδα, αφήνοντας στον πάγκο τον Χόιλουντ, που πριν από μερικές εβδομάδες ανακοινώθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την ίδια ώρα, αντίπαλός του ήταν ο Κόντι Χάκπο, τον οποίο άπαντες γνωρίζουμε από τη θητεία του στη Λίβερπουλ. Ο Ολλανδός ήταν επίσης εξαιρετικό εκείνο το βράδυ, είχε σκοράρει ισάριθμες φορές και με ασίστ του στον Ζάχαβι διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, στο 85ο λεπτό.

Δημήτρης Μανάκος

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0