Πρόσωπα

Μουρίνιο – Λουκάκου: Στη Ρόμα για την τρίτη και… φαρμακερή συνύπαρξη! (video)

Μουρίνιο – Λουκάκου: Στη Ρόμα για την τρίτη και… φαρμακερή συνύπαρξη! (video)

Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τώρα Ρόμα. Ζοσέ Μουρίνιο και Ρομέλου Λουκάκου θα συνυπάρξουν για πρώτη φορά μακριά από το «Νησί», με έναν και μοναδικό στόχο. Να πετύχουν αυτό που δεν έχουν καταφέρει στις προηγούμενες θητείες τους. Την κατάκτηση ενός τίτλου!

Από τη βόρεια Ιταλία, ο Ρομέλου Λουκάκου γίνεται πρωτευουσιάνος. Η Ρόμα εντάσσει στο ρόστερ της τον Βέλγο επιθετικό, ο οποίος έπειτα από τον δανεισμό του στην Ίντερ την περασμένη σεζόν, θα παραχωρηθεί με την ίδια μορφή στους «τζιαλορόσι» από την Τσέλσι. Εκεί, θα βρεθεί με έναν παλιό γνώριμο. Τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Οι δυο τους έχουν ήδη ξανασυναντηθεί σε δύο ομάδες στο παρελθόν. Αμφότερες στην Αγγλία. Αρχικά, στην Τσέλσι και έπειτα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φυσικά, στους «μπλε» δεν πρόλαβαν να κάνουν και πολλά πράγματα. Η κοινή τους πορεία διεκόπη μετά από μερικές εβδομάδες.

Ο Πορτογάλος προπονητής επέστρεψε στους Λονδρέζους το καλοκαίρι του 2013, με τον Λουκάκου να έχει μόλις ολοκληρώσει τον δανεισμό του στη Γουέστ Μπρομ. Τον χρησιμοποίησε σε δύο ματς ως αλλαγή στην έναρξη της Premier League, ενώ με τον ίδιο τρόπο αγωνίστηκε και στο ευρωπαϊκό Super Cup κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου. Εκεί μάλιστα ήταν ο μοιραίος της βραδιάς.

Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη στο 90λεπτο (1-1), ενώ και στην παράταση οι δύο αντίπαλοι μπόρεσαν αμφότεροι να βρουν δίχτυα, με το 2-2 να φέρνει τη διαδικασία των πέναλτι. Για εννέα διαδοχικές εκτελέσεις, οι ποδοσφαιριστές των δύο συλλόγων ήταν αλάνθαστοι. Στη 10η, όμως, ο Βέλγος δεν βρήκε δίχτυα και κάπως έτσι χάρισε το τρόπαιο στους Βαυαρούς.

Έπειτα, σχεδόν αμέσως, παραχωρήθηκε ως δανεικός στην Έβερτον. Η μία σεζόν του στο Λίβερπουλ στάθηκε ικανή για να πείσει τα «ζαχαρωτά» να τον αγοράσουν. Παρέμεινε στην ομάδα για ακόμα τρία χρόνια, μέχρι να εμφανιστεί ξανά στον δρόμο του ο Μουρίνιο. Βρισκόταν πια στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να σπαταλούν σχεδόν 85 εκατομμύρια ευρώ το 2017 για να τον κάνουν δικό τους.

Ο Λουκάκου ήταν κάτοικος Μάντσεστερ για 2 χρόνια. Για 18 μήνες τελούσε υπό τις οδηγίες του «Special One», αλλά δεν χαμογέλασαν με την κατάκτηση ενός τίτλου, μέχρι και την αποχώρηση του τελευταίου τον Δεκέμβριο του 2018. Κατά το συγκεκριμένο διάστημα, ο Βέλγος συνεισέφερε στην επίθεση σκοράροντας 33 φορές σε 73 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε άλλα 11 τέρματα στους συμπαίκτες του.

Πλέον, θα συναντηθούν στη Ρώμη για τρίτη φορά. Ο Λουκάκου γνώρισε την αποθέωση κατά την άφιξή του στη χώρα. Όλα μοιάζουν ιδανικά. Γνωρίζει πολύ καλά τι ζητάει από εκείνον ο Μουρίνιο. Άλλωστε, οι δυο τους μοιράζονται έναν κοινό στόχο. Την κατάκτηση ενός τίτλου. Αυτό ακριβώς που δεν πέτυχαν στο παρελθόν!

Τάσος Φαραός
www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0