Πρόσωπα

Ποτσέκο στην Εθνική Ιταλίας: 26 αγώνες, 2 αποβολές και 12 επιπλέον τεχνικές ποινές! (video)

Ποτσέκο στην Εθνική Ιταλίας: 26 αγώνες, 2 αποβολές και 12 επιπλέον τεχνικές ποινές! (video)

Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο δεν υποκρίνεται. Ζει κάθε συναίσθημα στα άκρα. Έτσι έκανε ως παίκτης κι έτσι συνεχίζει και ως προπονητής. Ο… λογαριασμός που πρέπει να «πληρώσει»; Μεγάλος. Αλλά ποιος να του πει τι;

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του Τζιανμάρκο Ποτσέκο, που βρίσκεται στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας από το 2022, και οι -συνήθως- υπερβολικές του αντιδράσεις στις διαιτητικές αποφάσεις συνηθίζουν να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι ένας άνθρωπος που αδυνατεί να διατηρήσει την ψυχραιμία του και κατακλύζεται από τα συναισθήματά του αντιδρώντας σχεδόν πάντα με αυθορμητισμό. Αυτό είναι κάτι που το φανερώνουν ξεκάθαρα και οι… αριθμοί. Σε 26 αγώνες που έχει καθίσει στον πάγκο της Ιταλίας έχει δεχθεί 12 (!) τεχνικές ποινές με «κερασάκι» στην… τούρτα δύο αποβολές.

Η μία αποβολή συνέβη την Κυριακή (27/08) στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην φάση των ομίλων όταν και η Ιταλία αντιμετώπισε την Δομινικανή Δημοκρατία. Ο Ιταλός προπονητής έχοντας ήδη δεχθεί μία τεχνική ποινή, έχασε την ψυχραιμία του δύο λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με αποτέλεσμα ο διαιτητής να του δείξει την… έξοδο των αποδυτηρίων.

Φυσικά και ο Ποτσέκο δεν γινόταν να αποχωρήσει έτσι απλά από το παρκέ. Χαιρέτησε τον αντίπαλο πάγκο και όλους τους παίκτες της Δομινικανής Δημοκρατίας αγκαλιάζοντας μάλιστα και τον προπονητή της, Νέστορ Γκαρσία.

 Αυτή η «χαριτωμένη» διάθεσή του δεν κράτησε για πολύ μιας και όταν αποχώρησε εξαπέλυσε την οργή του προς την διοργανώτρια αρχή, την FIBA, φωνάζοντας ότι ήθελε να μιλήσει σε κάποιον από τη διεθνή ομοσπονδία μπάσκετ.

Το… πρόβλημα του Ιταλού τεχνικού με τις τιμωρίες ξεκίνησε από το EuroBasket 2022, όπου και άφησε το δικό του αποτύπωμα. Δεν γίνεται να ξεχάσουμε την παιδική και αυθόρμητη αγκαλιά που έκανε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο στα αποδυτήρια, όταν η Ιταλία απέκλεισε την Σερβία του Νίκολα Γιόκιτς στην φάση των 16. Όμως το ερώτημα είναι τι προηγήθηκε αυτής της αυθόρμητης και όμορφης αντίδρασης.

Έχοντας παρασυρθεί πλήρως από τα συναισθήματά του, που έμοιαζαν με ρόλερ-κόστερ, ένιωσε αδικία από τις αποφάσεις των διαιτητών την στιγμή που οι Σέρβοι είχαν το προβάδισμα με 63-57 κατά την τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα να λάβει δεύτερη τεχνική ποινή και να αναγκαστεί να αποχωρήσει από το γήπεδο κλαίγοντας.


Ο Τζιανμάρκο Ποτσέκο είναι ένας άνθρωπος που ζει την στιγμή χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Θέλει η ομάδα του να κερδίζει και να μην αδικείται και «παλεύει» γι’ αυτό με κάθε δυνατό τρόπο.

Το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα ευνοϊκό για τον ίδιο, αφού την δυσαρέσκειά του εξέφρασε μέχρι και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας της Ιταλίας για τις έντονες αντιδράσεις του που έχουν αφήσει αρκετές φορές «γυμνή» και αβοήθητη την Ιταλία. Όμως αυτός είναι ο Ποτσέκο και αυτό το «πακέτο» παίρνουν όσοι συνεργάζονται μαζί του, με τα καλά και τα κακά του.

Ευτυχία Οικονομίδου

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0