Πρόσωπα

Ο Αλμέιδα έριξε τον Χρυσόπουλο στα... βαθιά, για τον Άρη δεν είχε θέση στο ρόστερ (video)

Ο Αλμέιδα έριξε τον Χρυσόπουλο στα... βαθιά, για τον Άρη δεν είχε θέση στο ρόστερ (video)
Είτε του βγήκε, είτε όχι, ο Ματίας Αλμέιδα πείστηκε από τον Κωνσταντίνο Χρυσόπουλο και του έδωσε φανέλα βασικού, στην περσινή νταμπλούχο Ελλάδας, ΑΕΚ. Ο Άρης, από την άλλη, «έτρεξε» να εξαργυρώσει την προοπτική του και βρέθηκε να αγωνίζεται με σέντερ μπακ, τον Μόουζες Οντουμπάτζο.
Αν ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος έδωσε τον καλύτερό του εαυτό στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος και ο Ματίας Αλμέιδα.

«Επέλεξα να βάλω ένα νέο παιδί (σ.σ. Χρυσόπουλος) απόψε (26/08) που έκανε το ντεμπούτο του. Ολοι υπήρξαμε νέοι, όλοι είχαμε την πρώτη μας ημέρα. Αυτός που τους επιλέγει είμαι εγώ. Είδα ότι τα πήγαινε καλά στις προπονήσεις ο Χρυσόπουλος, μαρκάροντας τον Γκαρσία. Όταν είσαι νέος, το ξεπερνάς παίρνοντας παιχνίδια. Θα συνεχίσει να βελτιώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ισοπαλία κόντρα στον Πανσερραϊκό (26/08, 1-1).

Λίγο οι δηλώσεις του προπονητή, λίγο η ανάρτηση του ίδιου του Χρυσόπουλου, λίγο τα σχόλια της μεγάλης πλειοψηφίας των φίλων της ΑΕΚ στα social media, δίνουν την εικόνα πως κανείς δεν... κάηκε από ένα ματς. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά, για την ΑΕΚ. Όχι, όμως, και για τον Άρη. Κι ας μην έχει καμία σχέση με το ματς της Νέας Φιλαδέλφειας, ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα της βραδιάς, τον αφορά:

«Πώς έναν παίκτη που ο Αλμέιδα τον εμπιστεύεται ως βασικό, στην πρεμιέρα της περσινής νταμπλούχου στη Stoiximan Super League, ο Άρης του επέτρεψε να φύγει και στην πρώτη στραβή, κατέληξε να παίζει με τον Οντουμπάτζο ως στόπερ;»


Σαφώς, το ολικό «λίφτινγκ» της ΑΕΚ, εν όψει της ρεβάνς με την Αντβέρπ για τα Play Off του Champions League, είναι ο Νο.1 λόγος που έφερε τον Χρυσόπουλο στην αρχική της ενδεκάδα. Και πάλι, όμως, στην παρούσα φάση, ο Αλμέιδα έδειξε πως τον υπολογίζει ως 4ο στόπερ της ομάδας που πέρυσι κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο Ελλάδας.

Από την άλλη, ο Άρης βρέθηκε να παίζει σε πολύ κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς -αρχικά- κι έπειτα στο πρωτάθλημα, με τον Μόουζες Οντουμπάτζο (έναν ακραίο μπακ) ως σέντερ μπακ, λόγω του τραυματισμού του Μπράμπετς.

Μοιάζει δεδομένο, πως ο 4ος στόπερ της πανάκριβης φετινής ΑΕΚ, θα «αναβαθμιζόταν» σε τρίτος, στο ρόστερ του Άρη. Παράλληλα, θα έδινε λύση τόσο στο πάγιο αίτημα να υπάρχουν περισσότεροι Έλληνες στον σύλλογο, ειδικά όταν αυτοί προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου, όσο και στις λίστες της UEFA, που απαιτούν κάτι τέτοιο.

χρυσοπουλος_αρης.jpg

Ο Άρης είτε δεν πείστηκε από τον Χρυσόπουλο και βιάστηκε να «εξαργυρώσει» την προοπτική του, είτε απέτυχε να τον πείσει, πως για το καλό του, θα ήταν προτιμότερο να παραμείνει στον σύλλογο. Και τα δύο ενδεχόμενα, όμως, προκαλούν προβληματισμό.

Η περίπτωσή του θυμίζει έντονα αυτήν του Πέτρου Μπαγκαλιάνη. Ενός παιδιού που «γαλουχήθηκε» στις ακαδημίες του Άρη, αγωνίστηκε ελάχιστα στον σύλλογο και το καλοκαίρι του 2021, αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό ως ελεύθερος. Στην ίδια λίστα εντάχθηκε φέτος το καλοκαίρι, ο Χρήστος Χατζηιωάννου. Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των «κιτρίνων», που από την 1η Ιουλίου του 2023, ανήκει στον Παναθηναϊκό.

χατζηιωαννου.png

Η λίστα είναι μεγάλη και ξεκινά, πολύ πριν την εποχή του Θεόδωρου Καρυπίδη στον Άρη. Παραδείγματα της τελευταίας δεκαετίας είναι οι Μπουγαΐδης, Κατίδης, Γιαννιώτας, Διούδης. Παιδιά που «βγήκαν» από τον Άρη, αλλά δεν αξιοποιήθηκαν όσο θα μπορούσαν, βάσει της προοπτικής τους.

Ίσως σε έναν Άρη, όπως ο τωρινός, διοικητικά και οικονομικά σταθερό, να είχαν άλλη πορεία. Τόσο στους «κόλπους» του συλλόγου, όσο και μετά από αυτόν.

Φαίνεται, όμως, πως ακόμα και τώρα, ο Άρης δυσκολεύεται να κρατήσει και να αναδείξει, τα ταλέντα που ο ίδιος «παράγει».

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0