Πρόσωπα

Ο Γιαμάλ «μοιράζει» γκολ στην Μπαρτσελόνα από τα 16 του, ξεπερνώντας τον Φάτι (video)

Ο Γιαμάλ «μοιράζει» γκολ στην Μπαρτσελόνα από τα 16 του, ξεπερνώντας τον Φάτι (video)

Ο Λαμίν Γιαμάλ εξακολουθεί να «γράφει» ιστορία στην Μπαρτσελόνα και αποτελεί άλλο ένα τρανό παράδειγμα της δουλειάς που γίνεται στη «Μασία». Μία εκπληκτική συνεργασία αλά… μπλαουγκράνα με τον Γκάβι, τον μετατρέπει στο νεότερο παίκτη που μοιράζει ασίστ στη La Liga, ξεπερνώντας έτσι τον Άνσου Φάτι.

Σε ένα τρομερό ματς μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μπαρτσελόνα, ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ είχε στραμμένα όλα τα βλέμματα πάνω του, με τον Τσάβι να του δίνει θέση βασικού. Και εκείνος τον δικαίωσε απόλυτα, αφού χρειάστηκε μόλις 12 λεπτά για να «φτιάξει» γκολ για τους «μπλαουγκράνα».

Πήρε την μπάλα στο δεξί άκρο της επίθεσης και μετά από μία ωραία προσποίηση επιχείρησε την σέντρα στο πίσω δοκάρι. Εκεί κινήθηκε ο Γκάβι, ένα ακόμη ταλέντο των Καταλανών που προήλθε από την περιβόητη «Μασία» και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα με το κεφάλι.

Έτσι, ο Γιαμάλ έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που βγάζει ασίστ στη La Liga, όντας μόλις 16 ετών και 45 ημερών. Ξεπέρασε ένα άλλο «αστέρι» της Μπαρτσελόνα, με τον Άνσου Φάτι να είναι αυτός ο οποίος κατείχε το ρεκόρ μέχρι πρότινος.

Τότε, ο επιθετικός των «μπλαουγκράνα» ήταν μόλις μερικές ημέρες μεγαλύτερος και είχε… συναρπάσει στο «Καμπ Νου» με τα όσα έκανε στο γήπεδο. Είχε παραλάβει την μπάλα στα αριστερά, έπειτα από μία εκπληκτική κάθετη πάσα του Ζόρντι Άλμπα, και μετά από μία φανταστική ντρίμπλα, έστρωσε ιδανικά για τον Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ της βραδιάς για την Μπαρτσελόνα και μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης, στην οποία εν τέλει έφυγε νικήτρια (5-2).

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0