Πρόσωπα

Ορτέγκα, Ολυμπιακός: Η απολαυστική συνάντηση με Μέσι και τα μαθήματα ζωής ενός «παιδιού» (video)

Ορτέγκα, Ολυμπιακός: Η απολαυστική συνάντηση με Μέσι και τα μαθήματα ζωής ενός «παιδιού» (video)

Χρειάστηκε από μικρή ηλικία να ωριμάσει… πρόωρα για να πετύχει τους στόχους του και αυτό ακριβώς κατάφερε. Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε νεαρό παιδί που «κυνηγάει» τα όνειρά του, έφτασε στο σημείο να προπονείται μαζί με τον Λιονέλ Μέσι και πλέον φαίνεται έτοιμος για να κάνει το μεγάλο… βήμα στον Ολυμπιακό.

Σχετικά Άρθρα

Ο Φρανσίσκο Ορτέγκα αφίχθη την Παρασκευή (25/08) στην Ελλάδα και αποτελεί την 12η μεταγραφή του Ολυμπιακού το εφετινό καλοκαίρι. Ο 24χρονος αριστερός μπακ ετοιμάζεται για το μεγάλο… βήμα της καριέρας του και οι έως τώρα εμπειρίες του στην Αργεντινή δείχνουν πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να περιμένουν πολλά από εκείνον.

Από μικρή ηλικία βρίσκεται στις ακαδημίες της βραζιλιάνικης Παλμέιρας και έχει συνηθίσει να γιορτάζει τα γενέθλιά του χωρίς τη στενή στοργή των γονιών του. Εκείνοι τον περιμένουν πάντα με ανυπομονησία στη Σάντα Ρόζα, τη γενέτειρά του, όμως αναγνωρίζουν το όνειρο του γιου τους να γίνει ποδοσφαιριστής και, αφού του μετέδωσαν τις απαραίτητες ηθικές αξίες, του επέτρεψαν να πάει και να το «κυνηγήσει».

Αντιμετωπίζει τα πάντα με ταπεινότητα και υπευθυνότητα. Δύο από τα πολλά βασικά χαρακτηριστικά που φρόντισαν οι δικοί του να του εμφυσήσουν, με τον Ορτέγκα να τα χρησιμοποιεί εμπράκτως. Έχει υψηλές απαιτήσεις από τον εαυτό του και από την αρχή έχει θέσει τις βάσεις για να πετύχει.

ortega_3.jpg

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο ως βασικός με την Βελέζ Σάρσφινλτ προτού συμπληρώσει 19 έτη ζωής και παρότι έπαιξε ως αριστερός μπακ, και όχι στο αριστερό άκρο της επίθεσης όπου είχε συνηθίσει, τα πήγε περίφημα (2-2). Μετά το παιχνίδι, ευχαρίστησε τους φιλάθλους, που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενθουσιάζονταν από την ταχύτητά του και τις «κούρσες» του, αλλά στάθηκε κυρίως σε αυτά που χρειαζόταν να βελτιώσει.

«Στο πρώτο ημίχρονο προωθήθηκα πολύ και νομίζω ότι έπεσε η απόδοσή μου στο δεύτερο μέρος. Πρέπει να μάθω να ελέγχω τις προσπάθειές μου για να μην φθείρομαι και να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος γίνεται και στα 90 λεπτά του αγώνα», δήλωσε ένα παιδί που είχε ενηλικιωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα, όντας προφανώς πολύ πιο ώριμος απ’ ότι «προδίδει» ένα απλό… νούμερο.

Οι πρώτες εντυπώσεις άκρως ενθαρρυντικές και κατάφερε να βρεθεί εκ νέου στις κλήσεις του Χόρχε Σαμπάολι και της Εθνικής Αργεντινής, ως ένας από τους παίκτες που θα εντασσόταν στο γκρουπ της Κ20, όμως θα βοηθούσε και την πρώτη ομάδα. Εκεί, θα συναντήσει ξανά και ένα από τα μεγάλα του είδωλα, τον Λιονέλ Μέσι, αλλά και όλους τους υπόλοιπους σταρ της «αλμπισελέστε».

«Δεν περίμενα αυτή την κλήση, ειδικά επειδή έπαιζα εδώ. Με κάνει πολύ χαρούμενο που επέστρεψα στην Εθνική ομάδα», λέει στο επίσημο σάιτ της Βελέζ Σάρσφινλτ γεμάτος ενθουσιασμό. Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που θα επιβιβαζόταν στο αεροπλάνο για να εκπροσωπήσει τη χώρα του, καθώς τον Ιούνιο του 2017 είχε συμπεριληφθεί στην προετοιμασία της στην Αυστραλία και την Σιγκαπούρη.

Τότε, συνυπήρξε σε προπονήσεις και συζητήσεις με παίκτες που έβλεπε μόνο στην τηλεόραση, αλλά και τον Λιονέλ Μέσι φυσικά. «Είναι τρελό να είσαι δίπλα του. Τώρα που θα ξανασυμβεί τα συναισθήματα επιστρέφουν και το μόνο που μένει είναι να τον κοιτάς και να τον απολαύσεις. Να μην κάνεις τίποτε άλλο», ανέφερε ο Ορτέγκα με το πρόσωπό του γεμάτο χαρά, ενόψει των φιλικών παιχνιδιών της Αργεντινής με την Αγγλία και την δεύτερη ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

ortega.jpg

Συγκεντρωμένος, αφοσιωμένος στην δουλειά του και μετά από πολύ κόπο κατάφερε εν τέλει να καθιερωθεί στη Βελέζ και να πάρει θέση βασικού. Η ταχύτητα και η ποιότητα που διαθέτει με την μπάλα στα πόδια είναι τα κυριότερα προσόντα που τον χαρακτηρίζουν, ενώ μετράει συνολικά 154 εμφανίσεις με τον σύλλογο, τρία γκολ και 14 ασίστ.

Ο Ολυμπιακός «βγήκε» στην αγορά και αναζήτησε κάποιον για να καλύψει το κενό του Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ που πουλήθηκε στην Σπαρτάκ Μόσχας, αλλά και του Ραμόν που αναχωρεί για την Εσπανιόλ. Και αυτό ακριβώς θεωρούν οι «ερυθρόλευκοι» πως έχουν βρει στο πρόσωπο του Ορτέγκα.

Ένα παιδί που ζει το όνειρό του, φρόντισε να το μετατρέψει σε πραγματικότητα και διαρκώς ωριμάζει και εξελίσσεται προς το καλύτερο.

Χρήστος Σκούρας

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης



0